• Miralicia

    Hittade en intressant "spår av-märkning idag". Skulle köpa en chokladkartong att ge bort och då var det såna där belgiska sjöfrukter. Av ren (o)vana kastar jag en blick på innehållsförteckningen som började med: "Socker, hasselnötter (23%) ..." och sen avslutades den med att under står det "Kan innehålla spår av nötter"
    Snacka om rejäla "spår" {#lang_emotions_cool}

  • Miralicia
    Blå Flygare skrev 2010-03-08 17:56:54 följande:
    Jag har gjort den tabben någon gång att läsa innhållsförteckningen nerifrån och tyckte att spår av mjölk var ok. Så innehöll den ren mjölk i någon form Fast spår av nötter är väl att den kan innehålla spår av valnöt osv.
    Jo, det kan ju mycket väl vara spår av andra nötter de syftar på, men i sammanhanget blir det ju lite dråpligt att skriva att en produkt innehåller spår av nötter, när 1/4 av innehållet består av hasselnötter.
  • Miralicia
    EL I skrev 2010-03-08 18:14:41 följande:
    Nu har jag varit i kontakt med Linköping för patchtest men de tyckte inga av mina barn var "berättigade" till detta patchtest... så nu får vi väl ha det som vi har det och se om det går över... Stora pojken trodde de ev att det var en motorikstörning i tarmen...han har nu bajsat i kalsongerna varje dag i 5dagar... hmm jätteskoj när han är 3.5 år, både för honom och för oss - NOT! Lillkillen mår ju faktiskt bättre. Han är lite gladare och hans kinder är lite bättre. Hoppas på det bästa. Vi kör på med mjölk-och sojafritt så får vi se. Ska provocera i sommar igen.
    Vem var det som du pratade med i Linköping?
  • Miralicia

    Blodpudding är ju väldigt järnrikt och det kan man reagera lite olika på - tänk järntillskott vid graviditet tex, en del blir halvt förstoppade av det och för andra sätter det rejält fart på magen så det snarast är diarré och kan då även ge magknip om det blir snabb passage.

    I övrigt rågmjöl och vetemjöl att reagera på. Konserveringsmedlet E250 finns i typ 99,9% av alla charkprodukter (även om det emellanåt är ganska omdiskuterat), så det tror jag inte på om han äter andra former av charkprodukter.

    Eller att han fått i sig ngn bacilusk på dagis som retar magen.

  • Miralicia

    Ang GoGreens soygurt blåbär så var det soygurt blåbär i 1-litersförpackningar med ett bäst föredatum som var 6/3-10 som berördes, dvs ett bäst föredatum som var i slutet av förra veckan. Och det var i en förpackning som det hade hittats/misstänkts, så av säkerhetsskäl så drog man tillbaka hela partiet med det bästföredatumet i alla smaker även om upprepade tester av den inte kunde påvisa något innehåll av mjölkprotein - dvs att det var en produktionsomgång som berördes, så det ska inte vara några problem längre.

  • Miralicia
    Blå Flygare skrev 2010-03-12 07:50:48 följande:
    Men vad är detta?? Nu är "kopporna" borta. De satt i nacken och såg inte ut som värmeutslag. Men de kanske kan se olika ut?
    Ibland (relativt ofta tycker jag ändå att man hör om det) brukar de kunna få ngn enstaka "för-koppa" som bara är där typ 1-2 dagar max och sen försvinner, för att sen blossa upp ordentligt några dagar - upp till ca en vecka senare
  • Miralicia
    Amulett skrev 2010-03-12 09:07:40 följande:
     Men nu kan ni säkert svara på frågan: varför vill man egentligen att ens barn ska få vattkoppor!? Har inte riktigt fattat.
    Det brukar vanligtvis bli betydligt lindrigare att få vattkoppor som barn än om man får det som vuxen
  • Miralicia
    Kavat skrev 2010-03-14 11:24:47 följande:
    Fick just meddelande om att denna tråd flyttats från "allergier" till "barn med speciella behov". Funderar på varför de har en allergi"grupp" om en tråd om allergier inte platsar där?
    *kliar mig i skallen*
    I så fall så borde väl hela allergiforumet ligga under rubrik "barn med speciella behov"
  • Miralicia
    Miralicia skrev 2010-03-14 11:59:28 följande:
    *kliar mig i skallen* I så fall så borde väl hela allergiforumet ligga under rubrik "barn med speciella behov"
    Såg att nya celiakimammetråden också flyttats till "barn med särskilda behov"
Svar på tråden Allergitråden