• Svar på tråden November 2007 bebisar.Del 8
  • Jo  anna

    sara: Ja haha. =p Men kan tänka mej att det är nervöst med förlossningen också? Och h ur Johannes ska reagera?

    Vi har fått ny lägenhet och allt är klart så vi flyttar nu den sista februari. Känns så skönt. =) Hoppas Theo kan bli frisk nu.

  • cizzon

    Jo anna: Oj vad tur att det löste sig så snabbt!!Lycka till med flytten:)

    Sara: Visst är det jobbigt ibland att vara 2barns mamma, men inte för att man har 2barn. Utan för att man har barn:) om du förstår.. Tar väl ett tag att komma in i allt men det kommer gå så bra såå:)

    Nu ska jag väcka Liam, skall till hvc med honom.

  • saralindberg

    cizzon: Bra formulering, det är nog så man ska tänka :)

    Jo anna: Snabba ryck, vad bra att ni fick tag på lght!! Har ni blivit av med eran också då eller?
    Är inte så jättenervös inför själva förlossningen än, mer nojjig inför första mötet mellan Johannes och syrran. Samtidigt är det ju inte så mkt att göra åt, vi kan ju inte riktigt lämna tillbaka henne om han skulle bli upprörd :P

    Imorgon ska jag på ultraljud (viktskattning) och läkarbesök. Då ska vi bestämma om förlossningsplan och så. Får se om vi får till igångsättning, beroende på hur stor hon är.

  • Jo  anna

    sara: Vi slapp uppsägningstiden. =p
    Haha, nej det går väl kanske inte så bra att lämna tillbaka henne. =p Har han varit avundsjuk förut om du hållt i andra barn? Hoppas det går bra i morron.

  • Bambi81

    Oj! Här skrivs det för fullt!


    Här rullar dagarna på, tycker att tiden bara rusar fram! Molly har blivit 5,5 månad och äter lite gröt på kvällarna. Idag fick hon smaka på lite egengjord potatispuré på förmiddagen. Hittade en oöppnad påse med majskrokar i skafferiet. Melvin har inte ätit sådana på länge. Minns ni när ni började ge er det? Man glömmer av så fort! sökte ju fsk-plats till Melvin i början av nov och fick bekräftat att han skulle få plats i mars. Nu finns det inga platser (vilket jag bore ha insett eftersom jag jobbar inom samma veksamhet - man tar in flest på hösten och ev någon på våren om det finns plats), så det enda köassistenten kunde lova var att han garanterat har plats på vårt förstahandsalternativ i augusti. Det är ju jättelångt kvar tills augusti :(
    Läser att många av våra små är/har varit sjuka - hoppas att alla kryar på sig fort!
    sara: hur gick det på UL idag? Jag var inte heller så värst nevös inför andra förlossningen, inte inför första heller. Men med Molly visste man ju lite vad man hade att vänta och att ut kommer bebisen på ett eller annat sätt! Förstår att du funderar på hur Johannes. Melvin tyckte det var skitjobbigt att bli storebror och det vände väl någonstans när Molly var 2-3 mån. Nu är han världens goaste storebror som ska pussa, krama, ge leksaker, trösta när hon är ledsen mm. Det kommer att gå bra!
    Jo anna: det var snabba ryck med flytten! Jätteskönt för er med tanke på att Theo mådde dåligt av att bo där. Vet/har du någon aning om vad det är i er lgh som får honom att må dåligt?
    cizzon: förstår mer än väl vad du menar med inlägget till sara ;)
    (¯`°?.¸ ღ Mammas små hjärtan ♥Melvin & Molly♥ ღ ¸.?°´¯)
  • Jo  anna

    bambi: Oj va fort tiden går. =p Trodde Molly bara var några månader. Jag började ge majskrokar vid 5-6 månader. Men då hade ju Theo ätit mat sen 3 månder(pga att han kräktes upp all ersättning och gick upp dåligt i vikt). Men det kan du nog ge, dom smälter ju så lätt.
    Jag vet inte vad det är, men nånting är det iaf. Jag tror väl mest på mögel/fukt.
    Va synd att ni inte får förskoleplats. =( Kanske är värt att vänta till augusti om ni får förstahandsvalet?

  • strojes

    Småtjejerna fick majskrokar i samma veva som de började med smakisar så de var väl rund 5 månader när de fick majskrokar. De fick även smaka smörgåsrån där någonstans också.

  • saralindberg

    Bambi: Tror också att Johannes började få krokar vid 5-6 månader.
    Vad trist med förskolan. Fanns det alltså platser på andra ställen nu? Tänker som Jo anna, kanske är värt att vänta om ni får på det ni helst av allt vill?

    Jo anna: Bra att ni slapp uppsägningen! :)
    Nej, han brukar inte vara avundsjuk, och vi träffar många bebisar, så han kommer nog vara lite förberedd iaf.

    Det gick jättebra idag! Hon är normalstor, beräknad födelsevikt runt 3,8 kg. Ska iväg på en till viktskattning den 8 mars, och kolla hur pass mogen jag är. Har hon inte kommit på bf sätts jag igång då, de vill inte riskera att hon ligger två veckor extra och tjockar på sig. Det känns jätteskönt, nu har vi ett senaste datum då hon kommer - mindre än en månad kvar!

Svar på tråden November 2007 bebisar.Del 8