• Dallis

    Cerclage?

    Jag undrar om det finns någon som har erfarenhet av cerclage?
    Jag är gravid med andra barnet och ska få ett cerclage om ca 9 veckor.
    Kommer bli helt sjukskriven efter det. Hur hade ni det? Jobbade ni? Vad fick ni/fick inte göra?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-02-28 00:07
    Här finns många tjejer som tillsammans har en massa erfarenheter om det mesta som rör cerclage.
    Alla frågor är välkomna, även de med "äckelvarning"

  • Svar på tråden Cerclage?
  • Dallis

    Förresten, är det någon som vet VARFÖR man inte ska få orgasm?
    Jag fick bara restriktioner om att inte ha sex av läkaren, men man är ju nojjig, så det blir inget alls.
    Kan inte hitta ngn info om det..

  • tigerkaka
    Dallis skrev 2010-06-23 21:50:43 följande:
    Förresten, är det någon som vet VARFÖR man inte ska få orgasm?
    Jag fick bara restriktioner om att inte ha sex av läkaren, men man är ju nojjig, så det blir inget alls.
    Kan inte hitta ngn info om det..
    ingen orgasm för sammandragningar skulle jag tro :) , man får ju de vid orgasm.
     penetrerande sex får man inte ha för infektionsrisken.

    här på ks är de de ok för nu . dom undersökte mig idag, läget är oförändrat. så fortsatt sängläge..

    dallis: jag var också extra orolig dom veckorna mina två småttingar kom ut, nu har de passerat men jag förstår precis va du menar. bra att  dom kollar dig för urinvägsinfektioner med.
    för mig har de inte svidit i tappen så mkt förrän nu när de börjar bli lite tyngre, jag tror också att de beror på hur cerklaget sitter.
    sen känner ju alla olika mkt. tror grazila skrev ngt om de innan.

    ha en fin midsommar, ta hand om er o njut !

    kram från sängen
  • Grazila

    Hej tjejer :) Tar en paus från bokföringen och tittar in här.. det är det jag läser just nu, Dallis - DÖÖÖtråkigt! ;)

    Mm precis, orgasm kan om man har otur trigga igång rejäla sammandragningar och en retad livmodertapp pga cerklaget kan i sin tur sätta igång ett riktigt värkarbete. Inte kul, så får stå ut med lite brist på den fronten haha... 
    Det där om svid i tappen vet jag inte riktigt, det beror kanske på i vilket sammanhang man känner det? Kommer det med sammandragningar bör man ju ta det lugnare, och är det pga tyngden mot cervix kanske man bör ligga lite tills det går över. Känner du "svid" i andra sammanhang, Dallis? Jag har det mest nu när bebben verkligen tar i och trycker ner sig där :P

    Ja fy, jag håller med er... de tidigare katastrofveckorna är en mardröm. Jag tycker jag återupplever vad som hänt om och om igen i mitt huvud och liksom letar efter tecken. Trots ett par lyckat cerklage efter det.

    Skönt tigerkaka att det iaf är oförändrat! Ingen försämring=good news, tycker jag! Skickar massa goda vibbar till din säng! En dag i taget, det är en fantastisk insats för lillen du gör, men visst är det fruktansvärt jobbigt.

    Kramar! 

  • Dallis

    Tigerkaka: Kollar och kollar, jag fick själv ringa dit för att jag inte står ut längre. Vad skönt att det är oförändrat! Visst, det hade varit bättre om det hade varit en förbättring, men som Grazila skrev; ingen försämring är bra nyheter :)

    Grazila:
    Bokföring? Usch säger jag. Jag läste upp till matte C i gymnasiet och aldrig mer matte eller ngt som har med det at göra!
    Då är det som jag har anat med orgasmer då. Man står ju ut när man vet belöningen :)
    Jag känner svid vid olika tillfällen. Det liksom svider till och sen slutar det

    Jag kände ingenting förra gången och drömmer mardrömmar om att det ska bli likadant igen. Trots att jag vet att jag kommer känna om jag skulle börja öppna mig. Längtar till veckan har passerat och framförallt till v24. Känns som att jag kommer bli mindre nervös när jag vet att de kan rädda plutt.

    Trevlig midsommar på er! Hoppas vi slipper regnet (stor risk, haha)

  • MagdaA

    Hej på er! Va bra att jag hittade den här tråden! Jag förlorade en dotter i vecka 20 (mars 06) blev sen gravid igen och fick cerklage akut i vecka 20, sonen föddes i vecka 37, 2 dagar efter att cerklagettagits bort. Nu är jag gravid igen och har blivit "lovad" cerklage i vcka 13-14 ungefär. Är i vecka 6+0 nu så än är det tidigt, ska till bm på måndag, hoppas få en tid till min läkare så snart som möjligt efter det.

    Men sonen var jag sjukskriven från vecka 6 pga tidiga blödning. Har en fysiskt tungt arbete (djurskötare på jordbruk) så min läkare tyckte jag skulle va hemma och ta det lugnt. BLev en lång och seg graviditet men det var det värt! Får se vad läkaren säger nu, har nämligen samma problm, tidiga blödningar, fick en liten blödning igår nämligen. Kan ju såklart betyda mf me hoppas att det "bara" är samma typ av blödninar som jag hade vid de andra 2 graviditeterna (blödde även lite till och från med dottern).


    Ebba har fått en lillebror! Vår Älskade Alexander är här!
  • Grazila

    Hej Magda. Vilken tuff bakgrund... här vet vi ju hur det känns. Håller tummarna att det inte är mf på gång och attdu kan få en graviditet utan alltför mycket oro.

    Dallis... förstår precis, matte är ju inte värstingkul. Men detta är mest att hantera siffror och logiken när man redovisar affärer. Ser fram emot att kursen tar slut :)
    Här njuter vi av en regnig midsommar... Fick ordentliga smdr igår, trodde bebis skulle ramla ut. Som tur är känns det lugnt idag igen. Ingen aning vad det kan ha berott på. Har inte haft så förut :/ 

  • Thalis

    Det är första gången jag hör detta om orgasm!!!
    Och jag har varit i cerklagesvängen ett tag, samt att det inte alls är ovanligt att gravida får orgasmer i sömnen.
    Min läkare sa ingen penetrerande sex pga infektionsrisken ocg för att min man kan skada sig då jag hade stygn framför livmodertappen också. MEN hon sa klart och tydligt att vi kunde ha annan typ av sex,som också producerar orgams.
    Jag har en 28 månaders son tackvare cerklage och hoppas på att få cerklage igen om några veckor.


    Diskutera aldrig med idioter,de drar ner dig till deras nivå och vinner tackvare erfarenhet.
  • Grazila

    Ja det har vi ju konstaterat flera ggr att råden är olika beroende på läkare, personliga åsikter och landsting. För tredje gången har jag fått samma råd... och hoppar gärna över sex som leder till orgasm, spec. då jag har en lättretad livmoder. Var och en bör göra som det känns bäst, antar jag.

  • MagdaA

    jag står också över all typ av sex, just för att jag fått blödningar efter orgasm (då vid sex utan penetrering). tappar dessutom mycke av lusten då man inte riktigt vågar njuta på samma sätt som man är van vid. Men ställer gärna upp för maken med en hjälpande hand


    Ebba har fått en lillebror! Vår Älskade Alexander är här!
  • Dallis
    Thalis: Hur många gånger hr du haft cerklage? Har det varit likadant för dig alla gånger?
    Jag fick inga direkta restriktioner av min läkare, men man låter ju hellre bli än att det ska gå fel :)

    Magda: Vi känner igen oss i din historia här inne. Tyvärr, får vi väl säga...
     Trist med blödningarna, men vi får hoppas att de är ofarliga. Jag blev sjukskriven tidigt i min grav pga blödningar och de slutade. Jobbar natt på ett äldreboeende, så det var många tunga lyft.

    Grazila: Vad skönt att det gav med sig! Vi fick en härligt solig och varm midsommar här :)
Svar på tråden Cerclage?