• Dallis
    Äldre 8 Mar 01:35
    453106 visningar
    6745 svar
    6745
    453106

    Cerclage?

    Jag undrar om det finns någon som har erfarenhet av cerclage?
    Jag är gravid med andra barnet och ska få ett cerclage om ca 9 veckor.
    Kommer bli helt sjukskriven efter det. Hur hade ni det? Jobbade ni? Vad fick ni/fick inte göra?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-02-28 00:07
    Här finns många tjejer som tillsammans har en massa erfarenheter om det mesta som rör cerclage.
    Alla frågor är välkomna, även de med "äckelvarning"

  • Svar på tråden Cerclage?
  • Äldre 8 Dec 07:44

    Någon mer???

    Bra med en grupp på FB, men syns det inte i alla mina vänners flöden när man går med i en grupp? Vill gärna ligga lågt med folks spekulationer... :/

  • Äldre 10 Dec 21:31

    Men vad har de sagt om riskerna till dig? De enda riskerna jag fått mig till vetes är att jag har en något ökad risk för sent missfall, men inte nåt som skulle riskera min egen hälsa?

    Är man med i en hemlig grupp på fb ser bara deltagarna i just den gruppen vad som skrivs. Dina inlägg kommer alltså inte att synas i dina vänners flöden.

  • Äldre 10 Dec 23:35

    Jag har hört att man livmodern kan skadas ovh man kan börja blöda i buken. Cerklaget kan väl slitas sönder med om jag inte har fel för mig?

    Sen är det ju riskerna med när cerklaget sitter där det sitter, bebisen kommer inte ut om det skulle starta igång.. Och då får man ju hoppas att det inte går fort så man hinner in. Lite sånt jag fått höra så man backar ju lite..

    Men med täta kontroller, antibiotika insatt, sjukskrivning från vecka 13 och abdominellt cerklage så tyckte min läkare nog att jag skulle våga mig på ett syskon. Men jag är orolig. Jag har aldrig haft en normal graviditet Och jag har ju varit gravid 3 ggr. Jag har haft vanliga cerklage men det håller inte på mig. Sängläge och konstant oro har funnits där så det är klart man är lite eftertänksam med detta nya cerklaget.

    Kan du möjligtvis förklara varför det är starkare än ett vanligt? Är det för det sitter högre upp bara? Kan man inte öppna sig där då liksom? Jag försöker bara samla på mig så mkt info som går innan jag tar ett beslut.

  • Äldre 11 Dec 18:15

    Jag vet faktiskt inte säkert skillnaden förutom att det abdominella cerklaget opereras in. Kan tänka mig att det sitter högre upp på tappen då också och att materialet kanske skiljer? Det här är dock rena gissningar då jag aldrig varit aktuell för ett vaginalt cerklage.

  • Äldre 19 Dec 21:05

    Aaah! Vill gärna gå med i gruppen på FB men vill inte starta folks spekulationer.

    Det syns ju i vänners flöden när man går med i en grupp.

    Annars hade FB varit toppen! Kommer iaf våga mig in där när jag blir gravid igen om det blir en till.

    Men OM du vill, skulle du gärna få "puffa" dom medlemmar med abdorminellt cerklage i FB gruppen att titta inom här med sina erfarenheter.

    Jag hade varit sååååå tacksam!!!! ????

  • Äldre 22 Dec 09:29

    Puff ????

  • Äldre 23 Dec 01:21

    Det syns varken att du går med eller om du skriver där i andras flöden än just vi som är medlemmar. Vi valde att starta gruppen på fb just för att det blir lite personligare och inte öppet här där alla kan se vad som skrivs. Varmt välkommen! <3

  • Äldre 28 Jun 20:53

    Vad jag saknar denna gruppen. Hoppas ni alla mår bra???? Om någon läser så efter fyra barns begravningar så fick jag min son som ni vet och han är fyra år idag. Hur mår ni och hur gamla är barnen

  • Äldre 28 Jun 23:20

    Kan också sakna denna gruppen. Min dotter är också fyra år nu. Mår bra. Vill gärna ha syskon men det är ju inte så lätt att bara skaffa... Vi får se. Hoppas att det blir. Är mer aktiv i gruppen på fb.

    Fint att läsa ett inlägg från dig Mischooo, hoppas det är bra med dig! Minns hur glad jag blev för att du fick din son!

  • Äldre 15 Sep 20:51

    Hoppas ni får ett barn till snart?? Och tusen tack älskade vännen?? Ja kampen har ej varit lätt och sedan blev jag mer sjuk i min sjukdom fibromyalgi och fått utslag i ansiktet. Allt efter kejsarsnittet. Men jag är ändå super glad över jag fick mitt barn. Ibland gråter sonen och skriker att han vill ha syskon. Men det är jätte jobbigt kroppsligt nu. Kanske kroppens sätt att reagera efter allt man har varit med om. Hur mår du och lilla prinsessan ????????


    violatricolor skrev 2016-06-28 23:20:58 följande:

    Kan också sakna denna gruppen. Min dotter är också fyra år nu. Mår bra. Vill gärna ha syskon men det är ju inte så lätt att bara skaffa... Vi får se. Hoppas att det blir. Är mer aktiv i gruppen på fb.

    Fint att läsa ett inlägg från dig Mischooo, hoppas det är bra med dig! Minns hur glad jag blev för att du fick din son!


  • Tue 23 Jul 2019 09:45
    +1

    Lever den här tråden än eller är den för gammal?

    Har några frågor om cerklage som jag fick inopererat igår, som någon kanske kan besvara?

  • Fri 13 Mar 2020 20:33

    Hej!

    Då va första mötet avklarat, såå spännande att gå därifrån med en plan & recept på apoteket & massa hopp såklart.

    Allt såg bra ut både hos mej & min man ?

    Ålder är ju inget att göra nått åt (44 år) men ägg verkar finnas och vi är såklart medvetna om att dom kan ju ha gått i pension ???????????? 

    MEN nu en fråga åt er som hafft cerklage???

    * Pga att jag hafft en förlossning i v.27 och sedan en graviditet efter det med cerklage så ska jag (innan vi får tummen upp att starta ivf) göra en koll av livmoderhalsen.

    Man vill helt enkelt veta att den är OK efter dom 2 sisst graviditeterna & redo för en till. 

    Det är 17 & 18 år sen dessa barn föddes,, Har någon här gjort jusst den kollen för stundande ivf?? Ingen konstig sak, gäller ju mitt & barnens bästa, MEN skulle bara vilja höra lite erfarenheter ????