• Dallis

    Cerclage?

    Jag undrar om det finns någon som har erfarenhet av cerclage?
    Jag är gravid med andra barnet och ska få ett cerclage om ca 9 veckor.
    Kommer bli helt sjukskriven efter det. Hur hade ni det? Jobbade ni? Vad fick ni/fick inte göra?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-02-28 00:07
    Här finns många tjejer som tillsammans har en massa erfarenheter om det mesta som rör cerclage.
    Alla frågor är välkomna, även de med "äckelvarning"

  • Svar på tråden Cerclage?
  • Grazila

    Haha ok... låter lite skönt Dallis. För mig avlöser de varandra :)


    tigerkaka skrev 2010-05-08 12:30:05 följande:
    ingen huvudvärk längre här ! skönt :) nu växer de så de knakar i stället molar drar o har sig. hur ofta brukar man ha besök på spec mvc när man har cerklage? nån som vet? allt bra me mig annars, hur mår ni andra?   kram o ha en fin helg !
    Antalet besök ska ju anpassas till vad kvinnan önskar och hur pass riskabel graviditeten anses vara. Mitt första cerclage sattes akut och då gick jag på återbesök ca 1 gång/ månad, första tiden lite oftare. De andra cerclagen sattes preventivt och första återbesök efter var efter ca 1 månad och därefter varannan, alternativt enligt önskemål. De frågar om jag vill tidigare. Om du känner att du vill kolla mer är det bara att säga det. Kan ju kännas läskigt när det är första gången, man litar inte alltid på sin kropp och vill ha bättre koll på det.
  • tigerkaka

    hej på er alla !

    hoppas ni har de bra. tack för svaret med grazila :)
    får ligga på lite mer då kanske, känner mig rädd för att dom ska släppa mig helt.
    gillar inte alls att jag haft så många olika läkare, bättre om man har samma , så dom kan se och jämföra bättre.

    ha en fin helg !
    kram

  • Niinis

    Här har ni en till som haft cerklage! har bara postivita erfarenheter om det! Fick min lilla tjej i augusti i v.39-4 (cerklaget klipptes bort v.37) sängläge hela graviditeten förutom innan v.14 och efter v.37. Mitt sattes på KS i solna. Fick det akut i v.17 då jag öppnat mig och endast hade kvar 1,5cm av tappen. Har tidigare fått 2 barn i v.24 varav min dotter Angelina dog (2003) Och så har jag en pojke Johannes som klarade sig och är idag 5 år (snart 6) och en pigg och frisk pojke!Jag har försvagad livmoderhals, eller vad det nu kallas.

  • Dallis

    Imorgon är det dags. Då ska jag till specmvc. Är skitnervös!
    Magen har växt en hel del, så jag hoppas att allt är bra därinne :)

  • Grazila
    Dallis skrev 2010-05-16 21:22:49 följande:
    Imorgon är det dags. Då ska jag till specmvc. Är skitnervös! Magen har växt en hel del, så jag hoppas att allt är bra därinne :)
    Åh! Stort lycka till!!
  • Dallis

    Tack Grazila!

    Det blev inte som jag hade hoppats.
    Läkaren tyckte inte att det var så självklart att jag ska få ett cerclage, för hon tycker att det gör varken till eller från (?)
    Hon konstaterade cervixinsuffiens, men den var sluten och 22mm. Hon tyckte det var bra för att vara mig. bra eller dåligt?
    Hon tyckte att det är upp till läkaren på Lunds universitetssjukhus att bestämma åtgärd och extra kontroller tyckte hon inte att jag skulle ha.
    Hon höll iaf med om att jag bör vara hemma från jobbet....
    Jag blev inte lugnare efter besöket, snarare tvärtom...
    Bebisen mådde bra iaf :)

  • Grazila

    Det verkar vanligt det där, att man ska pröva in i det längsta hur det går... Men HUR i HELA friden resonerar hon när hon inte anser att du behöver extra kontroller??? Acceptera inte detta! Och åk in och kolla vid minsta känning om någonting. Jag kan förstå att du är orolig nu, för det var jag när jag utsattes för samma "test".


    22mm är inte mycket, vilken vecka är du i nu? MEN däremot är det faktiskt kvinnor som går hela graviditeten ut trots en kortare cervix än normalt. Antagligen är det därför denna läkare anser att man inte ska sätta ett cerklage nu, men för 17, med din historia måste du ju få fler kontroller. Jag blir arg faktiskt!!! Ställ in dig på en vääääldigt stillsam tid nu, det kan ju vara rätt för dig med vila, men då måste du verkligen göra det.
    Jag inboxar dig en sak och du är jättevälkommen att höra av dig med vilka tankar som helst, om du inte vill posta dem här...
  • tigerkaka

    hejhej !

    man kan ju undra hur dom tänker där, låter inge vidare, stå på dig och kräv i allafall extra kontroller Dallis.
    tyvärr så är det ju så nu för tiden att den som gapar mest när de gäller sjukvården får mest också. så skriiiiik! våga vara obekväm :)

    22mm är inte mkt de, jag hade mer och fick mitt cerklage ändå, även fast jag inte ens bad om det. dom läste mina journaler och vips så hade jag mitt cerklage.

    dom försöker nu även få mig till att inte få några extra kontroller, de kan dom ju glömma :), det kommer jag definitivt att bråka om.

    ta hand om er ! och ta det lugnt :)

    kramar

  • tigerkaka

    i natt knaka de till när jag skulle upp o kissa.
    kom nyss hem från gynakuten. hade cerklaget inte funnits där hade det redan gått illa sa läkaren. tappen hade kortats av lite och  inne där fanns nån tratt grej som tryckte på och gjorde att de hade skavt lite i tappen. väldigt läskigt, jag e chockad.
    han hoppades att de ska hålla i hop. vad ska man säga liksom. tur att jag åkte in..

    nån som haft det så här redan med sitt cerklage? de är ju så tidigt redan :(
    man blir ju galet orolig. nu är jag hemma och fick absolut inte göra någonting.

    usch va jobbigt :((

  • coquine

    Jag har haft cerclage vid tva tillfallen och jag kunde leva vidare som vanligt.

Svar på tråden Cerclage?