• Dallis

    Cerclage?

    Jag undrar om det finns någon som har erfarenhet av cerclage?
    Jag är gravid med andra barnet och ska få ett cerclage om ca 9 veckor.
    Kommer bli helt sjukskriven efter det. Hur hade ni det? Jobbade ni? Vad fick ni/fick inte göra?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-02-28 00:07
    Här finns många tjejer som tillsammans har en massa erfarenheter om det mesta som rör cerclage.
    Alla frågor är välkomna, även de med "äckelvarning"

  • Svar på tråden Cerclage?
  • elaisa
    tigerkaka skrev 2010-04-24 09:22:02 följande:
    hej ! jag fick mitt cerklage satt nu i onsdags, kom hem på torsdagen och fick en urinvägsinfektion, hade så ont att jag fick trippa runt på tå , men nu har jag pencillin. det är mitt första cerklage och jag är jätteorolig, känns inte som jag fått tillräckligt med information förutom det som jag läst på nätet. någon fler som haft problem med urinvägarna under sitt cerklage? eller haft nån blödning eller liknande. jag har inte haft nån blödning än men man kan ju undra hur man ska bete sig om man får någon :). i går var min första lugna dag hemma, och jag är redan rastlös, vad ska man tänkas hitta på, det är som sagt ett tag kvar... nån som har några tips? jag är i vecka 14. ha det gott allihopa, nu blir det frukost.
    Hej, till mig sa de att första 2-3 veckorna var risken för infektion störst så håll koll på tempen o får du feber åk in direkt så kanske de kan häva infektionen m antibiotika. Är det ett preventivt cerklage du fått?
  • tigerkaka

    ojdå jag har inte hört ngt om det alls =o, men jag har fått ett preventivt cerklage. får hålla ögonen uppe extra mycket då ,tack för att du delade med dig =)

  • Grazila
    tigerkaka skrev 2010-04-24 12:12:28 följande:
    ja nu r det bara till att hålla tummarna =). din blödning som du hade, hade du det några dagar till en vecka efter dom satte cerklaget ? bara undrar lite så man har ngt att gå efter. jag har väldigt sköra slemhinnor denna gravidteten så jag får lite blodblandade flytningar då och då vid ansträngning, inge vidare men så är det. vad skönt att allt är lugnt för dig.  jag ska försöka ta så lugnt som de bara går. kram o lycka till !
    Jag har haft lite blod första dygnet, färgad flytning ytterligare 1-2 dygn och därefter hittills ingenting. Vad jag förstått brukar det upphöra ganska snabbt, men i ditt fall kanske det är lite annorlunda när du har sköra slemhinnor.
    Kraam tbx :)
  • tigerkaka

    upptäckte att min penicillin innehöll laktos, jag är laktosintolerant hehe, därför jag haft kolik mage sen jag kom hem i princip. riktigt ont, tur att lactasin finns ,fick köpa idag.

    blåsan mår bättre me.

    tack för alla svar =)

    hoppas ni alla mår bättre än lilla jag just nu.

    men det kommer bli bättre .

    ha en fin lördag kväll !

  • Dallis
    tigerkaka skrev 2010-04-24 09:22:02 följande:
    hej ! jag fick mitt cerklage satt nu i onsdags, kom hem på torsdagen och fick en urinvägsinfektion, hade så ont att jag fick trippa runt på tå , men nu har jag pencillin. det är mitt första cerklage och jag är jätteorolig, känns inte som jag fått tillräckligt med information förutom det som jag läst på nätet. någon fler som haft problem med urinvägarna under sitt cerklage? eller haft nån blödning eller liknande. jag har inte haft nån blödning än men man kan ju undra hur man ska bete sig om man får någon :). i går var min första lugna dag hemma, och jag är redan rastlös, vad ska man tänkas hitta på, det är som sagt ett tag kvar... nån som har några tips? jag är i vecka 14. ha det gott allihopa, nu blir det frukost.
    Tigerkaka:
    Jag har inte heller fått så mkt information om cerclaget. Jag har fått söka på nätet. Nu har jag inte fått mitt satt än, men snart är det dags. Jag hoppas att jag kommer få så pass mkt info, så man kan känna sig lugn. Man vet ju inte vad man ska fråga..
    Jag är med nervös för att jag ska bli rastlös. Jag kommer ha en liten valp hemma, så lite kommer man ju ha att göra.
    Vart bort du någonstans?
    Mian80 skrev 2010-04-23 10:44:38 följande:
    Har oxå haft cerklage (förlorade ett barn i grav v23). Skulle sättas in i v. 14 men på grund av kraftiga blödningar och lågt sittande placenta avvaktade man till v17. Då var cervix ca 1 1/2 cm lång. (från att ha varit 3,5 cm i v.14). Jag var sjukskriven från grav v.9 tills han kom ut.  Hade en hel del sammandragningar och åt bricanyl. Under grav fick jag mest ligga still pga sammandragningarna och gå kortare sträckor. I slutet av grav efter v.35 så var jag mer och mer aktiv, gick små rundor på stan m.m. var trött på o ta det lungt. Cerklaget togs bort igrav v.38 i samband med kejsarsnitt (säte). I år fyller han 6 år. Shit vad tiden går fort! Trodde aldrig i början att det skulle gå vägen, men det gjorde det ju.... Nu vet jag itne hur det ser ut idag med cerklageläggning m.m jag bor i Norrköping och det var inte prat om att inte sätta det, utan det var konstaterat att jag har cervixinsufficiens. Fick inte bada, inte ha samlag och var tvungen att ta det väldigt lungt. Lycka till!!
    Mian80:
    Jag fick ett missfall i v21 och läkaren sa direkt att det skulle bli cerclage vid nästa grav. Jag har blivit opererad för cellförändringar 2 gånger, så det blev inte ens en utredning om varför, utan det blev diagnos cervixinsuffiens direkt. Jag tycker det är skönt, för jag skulle inte vilja gå en grav till och fundera på varför och på vad som kanske kan hända.
    Härligt att det gick bra för dig!
  • tigerkaka
    dallis: jag bor i kista utanför sthlm :)
    jag har fått dålig information om mitt cerklage, läkaren kom i princip bara och titta till mig dagen efter , hon hade inte tid för några frågor...
    ska till spec mvc nästa vecka, har en lång lista med frågor som jag skall ha svar på.
    tur att det finns lite info på nätet i allafall :).

    jag är redan rastlös, så denna veckan blir till att hitta på nya saker som jag kan ägna mig åt, de är långt kvar så ngt måste man ju göra.
    en liten valp låter mysigt, ngt att pyssla me.

    när ska du sätta cerklaget?
  • elaisa

    Hej,

    någon som kan beskriva hur det känns när man "känner av" cerklaget vid tex tryck el sdr o värkar? Jag har sista dagarna ibland känt av en lite svidande känsla.
    Kan det vara bebisen som trycker mot cerklaget?

  • Grazila
    elaisa skrev 2010-04-26 11:31:00 följande:
    Hej, någon som kan beskriva hur det känns när man "känner av" cerklaget vid tex tryck el sdr o värkar? Jag har sista dagarna ibland känt av en lite svidande känsla. Kan det vara bebisen som trycker mot cerklaget?
    Det brukar kännas just så på mig, som att det liksom drar/trycker och då svider i livmoderhalsen. Ibland har det ilat till, men det kan ju även kännas så om bebisen fixerar sig. Din bebbe är väl nästan fullgången nu, eller minns jag fel? Hade inte cerclaget suttit där hade du kanske långsamt mognat nu. Du behöver inte oroa dig för det om dina sammandragningar inte blir starkare/regelbundna, vattnet går eller du börjar blöda. Cerclaget kan inte spricka och du gör det inte heller utan kraftiga sammandragningar, då kommer du garanterat märka att det är dax att åka in och klippa.
    Hur mår du nu såhär på sluttampen? {#lang_emotions_smile}
  • elaisa
    Grazila skrev 2010-04-26 13:00:19 följande:
    Tack Grazila!
    Då är det väl det jag känner..Jag mår bra det är ju helt fantastiskt att kunna röra sig igen men kroppen protesterar efter ett tag och jag måste lägga mig ner dels av sdr men också ryggont.
    Är idag 37+5 och ska förlösas med kejsarsnitt om exakt en vecka måndagen den 3 maj, ks känns lite läskigt men vi ska dit på torsdag på förbesök o info o jag hoppas bli lugnad då{#lang_emotions_smile}
  • Dallis
    tigerkaka skrev 2010-04-26 11:17:11 följande:
    dallis: jag bor i kista utanför sthlm :) jag har fått dålig information om mitt cerklage, läkaren kom i princip bara och titta till mig dagen efter , hon hade inte tid för några frågor... ska till spec mvc nästa vecka, har en lång lista med frågor som jag skall ha svar på. tur att det finns lite info på nätet i allafall :). jag är redan rastlös, så denna veckan blir till att hitta på nya saker som jag kan ägna mig åt, de är långt kvar så ngt måste man ju göra. en liten valp låter mysigt, ngt att pyssla me. när ska du sätta cerklaget?
    Jag vet inte exakt när cerclaget kommer på plats. Jag ska till specen 17 maj för undersökning och konstaterande av graviditeten. Jag antar att det kommer sättas inom en vecka efter det besöket.
    Jag var hos mödravårdens läkare igår och han hade svar på alla mina frågor. Det kändes superskönt att få veta det jag har undrat så länge.

    Jag har blivit sjukskriven nu för jag har haft små blödningar vid ansträgning, så min superlugna period har redan börjat. Jag har bestämt mig för att börja måla på allvar, så hela huset kommer bli fyllt av mina halvdåliga acrylmålningar, haha.
    Gillar du att sy? Isf kan du kanske sy lite kläder till bebisen :)
Svar på tråden Cerclage?