• Dallis
    Äldre 8 Mar 01:35
    451701 visningar
    6745 svar
    6745
    451701

    Cerclage?

    Jag undrar om det finns någon som har erfarenhet av cerclage?
    Jag är gravid med andra barnet och ska få ett cerclage om ca 9 veckor.
    Kommer bli helt sjukskriven efter det. Hur hade ni det? Jobbade ni? Vad fick ni/fick inte göra?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-02-28 00:07
    Här finns många tjejer som tillsammans har en massa erfarenheter om det mesta som rör cerclage.
    Alla frågor är välkomna, även de med "äckelvarning"

  • Svar på tråden Cerclage?
  • tigerk­aka
    Äldre 29 Apr 11:09
    #81
    Dallis skrev 2010-04-28 22:49:55 följande:
    Jag vet inte exakt när cerclaget kommer på plats. Jag ska till specen 17 maj för undersökning och konstaterande av graviditeten. Jag antar att det kommer sättas inom en vecka efter det besöket. Jag var hos mödravårdens läkare igår och han hade svar på alla mina frågor. Det kändes superskönt att få veta det jag har undrat så länge. Jag har blivit sjukskriven nu för jag har haft små blödningar vid ansträgning, så min superlugna period har redan börjat. Jag har bestämt mig för att börja måla på allvar, så hela huset kommer bli fyllt av mina halvdåliga acrylmålningar, haha. Gillar du att sy? Isf kan du kanske sy lite kläder till bebisen :)
    det låter bra =), jag har en hel lista nu och längre blir den med frågor.
    sy låter som en bra ide, synd att jag inte har en symaskin dock, men sticka går ju.
    köpte en massa böcker innan dom satte cerklaget som jag hade tänkt att jag skulle läsa, men nu är jag inte intresserade av dom alls haha. får hitta på ngt annat.
    hur mår du annars?
    jag mår väldigt illa och har börjat få huvudvärk, de brukar jag aldrig ha. segt =)
    men det är tydligen vanligt, lucky me :P

    ha d gott !
  • Dallis
    Äldre 29 Apr 22:02
    #82
    tigerkaka skrev 2010-04-29 11:09:54 följande:
    det låter bra =), jag har en hel lista nu och längre blir den med frågor. sy låter som en bra ide, synd att jag inte har en symaskin dock, men sticka går ju. köpte en massa böcker innan dom satte cerklaget som jag hade tänkt att jag skulle läsa, men nu är jag inte intresserade av dom alls haha. får hitta på ngt annat. hur mår du annars? jag mår väldigt illa och har börjat få huvudvärk, de brukar jag aldrig ha. segt =) men det är tydligen vanligt, lucky me :P ha d gott !
    Jag har också en massa saker som jag hade tänkt att göra, men nu när jag har tiden, så är lusten borta.
    Jag mår bra för övrigt. Lite sammandragningar, men vila hjälper bra.
    Huvudvärk är trist. Speciellt när man inte vill stoppa i sig en massa tabletter.. Du får dricka en massa vatten och andas frisk luft istället :)
  • tigerk­aka
    Äldre 2 May 02:29
    #83
    Dallis skrev 2010-04-29 22:02:30 följande:
    Jag har också en massa saker som jag hade tänkt att göra, men nu när jag har tiden, så är lusten borta. Jag mår bra för övrigt. Lite sammandragningar, men vila hjälper bra. Huvudvärk är trist. Speciellt när man inte vill stoppa i sig en massa tabletter.. Du får dricka en massa vatten och andas frisk luft istället :)
    vet vad du menar, ingen lust jag heller.
     jag försöker promenera lite men inte går de fort inte hahaha.
    huvudvärken verkar inte ge me sig heller, de var nån som sa att jag skulle prova med järntabletter, vi får se om de hjälper :)

    börjar känna mig som prinsessas på ärten hehe

    kram på er!
  • elaisa
    Äldre 2 May 17:09
    #84

    Hej!

    Har ju skrivit lite i den här tråden och imorgon är det äntligen dags! Vi skrivs in 7.10 på SöS och snittet bör ske någon gång mellan kl 9-10....
    Det har varit en lång skakig resa med mycket oro men nu är vi snart i mål.

    Vill ge hopp till alla er som är mitt i det och kanske inte ser slutet än - min graviditet var en högrisk grav m hotande förtidsbörd från vecka 17 då cerklaget sattes akut. Inte trodde vi att bebisen skulle vara kvar i magen så här länge! Men vila o sängläge gjorde susen, så lycka till o kämpa på!

    Kram Elaisa

  • Dallis
    Äldre 7 May 00:52
    #85
    elaisa skrev 2010-05-02 17:09:45 följande:
    Hej! Har ju skrivit lite i den här tråden och imorgon är det äntligen dags! Vi skrivs in 7.10 på SöS och snittet bör ske någon gång mellan kl 9-10.... Det har varit en lång skakig resa med mycket oro men nu är vi snart i mål. Vill ge hopp till alla er som är mitt i det och kanske inte ser slutet än - min graviditet var en högrisk grav m hotande förtidsbörd från vecka 17 då cerklaget sattes akut. Inte trodde vi att bebisen skulle vara kvar i magen så här länge! Men vila o sängläge gjorde susen, så lycka till o kämpa på! Kram Elaisa
    Elaisa:
    Grattis till bebisen! Hoppas att allt gick bra :)
    tigerkaka skrev 2010-05-02 02:29:34 följande:
    vet vad du menar, ingen lust jag heller.  jag försöker promenera lite men inte går de fort inte hahaha. huvudvärken verkar inte ge me sig heller, de var nån som sa att jag skulle prova med järntabletter, vi får se om de hjälper :) börjar känna mig som prinsessas på ärten hehe kram på er!
    Tigerkaka:
    Det där med envis huvudvärk känner jag tyvärr igen. Jag har haft problem med mild migrän flera dagar. Har det i vanliga fall också, men nu kan jag inte ta mina mediciner. Bara att bita ihop och hoppas att det går över.. :(
    Järntabletter? Det har jag inte hört innan. Kanske kan funka, men hade du haft järnbrist borde du vara yr och matt också.
    Man känner sig lätt lite gnällig, när man inte kan eller orkar göra ngt.
  • Äldre 7 May 11:31
    #86

    Spännande Elaisa :) Hur har det gått?


    Huvudvärken där är ju en klassiker, många trillar i citrusfällan och det ger huvudvärk. Vissa är hjälpta av banan+mjölk om det inte bror på järnbrist. Själv klarar jag inte järntabletterna, men Blutsaft funkar kanon än så länge. Är betydligt piggare och nära på huvudvärksfri :)
    Märks att man börjar bli lite tyngre nu. Igår fick jag jaga busungar här som inte ville lyssna och fy vilka sammandragningar och tryck det resulterade i... dax att ta det lugnare. Som tur är är det borta idag...
    Skönt att det verkar gå bra för er här! Kramar
  • Dallis
    Äldre 7 May 20:01
    #87

    Citrusfällan?

    Vad skönt att det släppte igen! :)

  • Äldre 8 May 12:24
    #88
    Dallis skrev 2010-05-07 20:01:08 följande:
    Citrusfällan? Vad skönt att det släppte igen! :)
    Ja alltså man käkar massor med citrus, vanlig craving :) Då försuras kroppen bland annat, vilket leder till huvudvärk. Då om man inte vill ge upp sin craving, kan man prova med mer basisk kost. Ris hjälper till med syra/bas balansen, banan+mjölk förbättrar Magnesiumupptag, har jag för mig. Te är ju också basiskt. Men det där är ju mest husmorstips, a och o är det ju att ha koll på järnet så klart.
    Ha en härlig helg, underbart här!! :)
  • tigerk­aka
    Äldre 8 May 12:30
    #89

    ingen huvudvärk längre här ! skönt :)
    nu växer de så de knakar i stället molar drar o har sig.
    hur ofta brukar man ha besök på spec mvc när man har cerklage? nån som vet?
    allt bra me mig annars, hur mår ni andra?
     
    kram o ha en fin helg !

  • Dallis
    Äldre 8 May 16:59
    #90

    Jaha, nu hänger jag med :)

    Själv så tål jag inte citrusfrukter, så jag har inte haft det problemet. Har visserligen inte haft några cravings heller, inte än iaf :)

Svar på tråden Cerclage?