• Dallis

    Cerclage?

    Jag undrar om det finns någon som har erfarenhet av cerclage?
    Jag är gravid med andra barnet och ska få ett cerclage om ca 9 veckor.
    Kommer bli helt sjukskriven efter det. Hur hade ni det? Jobbade ni? Vad fick ni/fick inte göra?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-02-28 00:07
    Här finns många tjejer som tillsammans har en massa erfarenheter om det mesta som rör cerclage.
    Alla frågor är välkomna, även de med "äckelvarning"

  • Svar på tråden Cerclage?
  • Nice Girl Wrong Place
    Pilloppan skrev 2010-03-24 20:15:46 följande:
    Hallå. Åkte upp till specmvc idag. Fick iaf gjort ett vul och tappen hade växt med ca 4mm. Lönar väl sig att ta det lugnt Känner mig mycket lugnare nu, att det går åt rätt håll!
    Gud vad skönt!!!

    Ja det lönar sig att ta lugnt, fortsätt med det
    Beautifully Human
  • Grazila
    Pilloppan skrev 2010-03-24 20:15:46 följande:
    Hallå. Åkte upp till specmvc idag. Fick iaf gjort ett vul och tappen hade växt med ca 4mm. Lönar väl sig att ta det lugnt Känner mig mycket lugnare nu, att det går åt rätt håll!
    Vilka fantastiska nyheter!!
  • Grazila

    Här var vi på RUL igår och blev tillbakaflyttade lite t. 21/8. Känns så overkligt att nu vara här i graviditeten (trots att jag varit med ngr gånger). Wohoo det ska gå bra! {#lang_emotions_cheers}

  • Dallis
    Grazila skrev 2010-03-25 07:23:37 följande:
    Här var vi på RUL igår och blev tillbakaflyttade lite t. 21/8. Känns så overkligt att nu vara här i graviditeten (trots att jag varit med ngr gånger). Wohoo det ska gå bra! 
    Klart att det ska gå bra! {#lang_emotions_laughing}
  • Dallis

    I fredags var jag hos bm och fick tiden till spec mv. 17 maj är det dags för första besöket. Får se vad de säger om cerclaget.
    Fick även höra hjärtljuden! Så underbart!

    Hur går det för er andra?

  • Grazila

    Hej Dallis, vad underbart!


    Jag har faktiskt inte fått höra ngr hjärtljud än :/, men var på RUL för 3v sen o fick se det lilla livet :D. Var på inskrivning för 2 v. sedan hos BM (bara haft kontakt med gyn o specen innan).
    Nu är jag i v.22 och ska åter till specen imorron för kontroll av cerclaget (som jag för övrigt inte märker av alls). Magen börjar ju bli lite större nu, så man vill se att knuten sitter ordentligt och att bandet inte släppt efter för mycket. Det sitter ju inte lika hårt efter ett tag, som när det är precis nysatt.
    Det är sååå härligt att kunna njuta av sin graviditet, för det gör jag verkligen nu. Inte för tung, pigg o glad och inte nåt illamående kvar, knappt några sammandragningar :) super helt enkelt! Det enda, om man nu får gnälla lite, är att jag inte blir kvitt en envis luftvägsinfektion...
    Hur mår du i övrigt?
  • 071001

    MIn kompis har haft cerklage båda sian graviditeter och hon fick inte jobba, inte anstränga sig alls dvs inga långa promenader, inte bära tungt, med nummer två fick hon inte heller hämta syster på fsk. Ordinerat ryggläge var det som gällde.

  • elaisa
    Grazila skrev 2010-04-20 12:13:46 följande:
    Hej Dallis, vad underbart! Jag har faktiskt inte fått höra ngr hjärtljud än :/, men var på RUL för 3v sen o fick se det lilla livet :D. Var på inskrivning för 2 v. sedan hos BM (bara haft kontakt med gyn o specen innan). Nu är jag i v.22 och ska åter till specen imorron för kontroll av cerclaget (som jag för övrigt inte märker av alls). Magen börjar ju bli lite större nu, så man vill se att knuten sitter ordentligt och att bandet inte släppt efter för mycket. Det sitter ju inte lika hårt efter ett tag, som när det är precis nysatt. Det är sååå härligt att kunna njuta av sin graviditet, för det gör jag verkligen nu. Inte för tung, pigg o glad och inte nåt illamående kvar, knappt några sammandragningar :) super helt enkelt! Det enda, om man nu får gnälla lite, är att jag inte blir kvitt en envis luftvägsinfektion... Hur mår du i övrigt?
    Vad härligt Grazila! Jag har ju tänkt att aldrig mer...om det här nu inte gick bra men det verkar ju vara en helt annan sak att ha ett cerklage satt under mer kontrollerade former. Du är inte sjukskriven va?
    Idag är bebisens sista prematura dag i magen 36+6! känns helt overkligt att kommit så här långt, trodde verkligen inte det i november när cerklaget sattes. Nu hoppas jag att hon vill stanna i magen tills det är dags den 3 maj men om inte så blir det också bra{#lang_emotions_sunny}
  • Grazila
    elaisa skrev 2010-04-20 13:08:59 följande:
    Vad härligt Grazila! Jag har ju tänkt att aldrig mer...om det här nu inte gick bra men det verkar ju vara en helt annan sak att ha ett cerklage satt under mer kontrollerade former. Du är inte sjukskriven va? Idag är bebisens sista prematura dag i magen 36+6! känns helt overkligt att kommit så här långt, trodde verkligen inte det i november när cerklaget sattes. Nu hoppas jag att hon vill stanna i magen tills det är dags den 3 maj men om inte så blir det också bra
    Nej jag är inte sjukskriven. Visserligen är jag ju hemma föräldraledig, men med en 3½-åring och en på 1½ så är det ju minst lika "hårt" som att jobba av och till. Jag blev faktiskt inte ens sjukskriven i samband med sättningen av cerclaget... jag skrevs in, skickades ut på stan på shoppingrunda, nattade på sjukan och sen körde jag hem ca 10 timmar efter ingreppet. De tycker väl att jag "kan" det här nu... så jag tog det extra lugnt ett tag, men märkte alltså ingenting, åt mina piller och det blev några enstaka Bricanyl. Sammandragningarna jag hade upphörde nästan direkt. Fantastiskt! Känner inte ett dugg, så nej, även att det är nervöst innan och att min hjärna spökar ibland av allmän oro, så känner jag inga betänkligheter inför fler graviditeter. Iaf inte pga cervixinsuff/cerclage. Den läkare jag hade nu har varit med ett tag och sa att det är sällan det blir något strul med preventiva cerclage.
    De har inte klippt ditt band ännu heller? Gud vad underbart att du kommit nästan ända i mål, glädjs med dig! {#lang_emotions_flower}
Svar på tråden Cerclage?