• Dallis
    Äldre 8 Mar 01:35
    451702 visningar
    6745 svar
    6745
    451702

    Cerclage?

    Jag undrar om det finns någon som har erfarenhet av cerclage?
    Jag är gravid med andra barnet och ska få ett cerclage om ca 9 veckor.
    Kommer bli helt sjukskriven efter det. Hur hade ni det? Jobbade ni? Vad fick ni/fick inte göra?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-02-28 00:07
    Här finns många tjejer som tillsammans har en massa erfarenheter om det mesta som rör cerclage.
    Alla frågor är välkomna, även de med "äckelvarning"

  • Svar på tråden Cerclage?
  • elaisa
    Äldre 20 Apr 16:01
    #61
    Grazila skrev 2010-04-20 15:26:08 följande:
    Ja, det är ofattbart att det hela snart är över och vi kommer få en liten bebis{#lang_emotions_smile}

    Nej, cerklaget är kvar, de tyckte att det var bäst att ta det i samband med kejsarsnittet. Jag tar det hyfsat lugnt ännu även om jag nu är fullgången....kroppen är ju verkligen inte i toppform efter 5 månaders liggläge. Men jag hämtar o lämnar på dagis sen i måndags och fixar hemma så mycket jag orkar men har ännu inte känt av cerklaget som tur är trots sdr.
  • Äldre 21 Apr 13:32
    #62

    Nån mer som börjar bli allergisk mot gynundersökningar? Förut kände jag mig ganska luttrad och brydde mig inte så mycket... men idag kändes det riktigt jobbigt... liksom att "alla" har varit där och glott vid det här laget...


    Stygnet såg iaf jättebra ut och cervix 34-35mm, lite kortare än sist... då var den 40mm i v 22, men ngr mm hit eller dit...?! Åter om 2 månader... skönt att slippa en stund nu! {#lang_emotions_smile}
  • Äldre 21 Apr 14:03
    #63

    härligt att det verkar gå bra för folk! Jag fick min lilla tös den 25 mars, i vecka 38+5, fyra veckor efter att cerklaget togs bort. Imorgon blir hon fyra veckor, tiden bara flyger iväg.


    lycka till alla ni andra!
  • Äldre 21 Apr 16:29
    #64

    GRATTIS jazzkatten!! Vad HÄRLIGT! {#lang_emotions_cheers}

  • elaisa
    Äldre 22 Apr 11:17
    #65
    Grazila skrev 2010-04-21 13:32:13 följande:
    Nån mer som börjar bli allergisk mot gynundersökningar? Förut kände jag mig ganska luttrad och brydde mig inte så mycket... men idag kändes det riktigt jobbigt... liksom att "alla" har varit där och glott vid det här laget... Stygnet såg iaf jättebra ut och cervix 34-35mm, lite kortare än sist... då var den 40mm i v 22, men ngr mm hit eller dit...?! Åter om 2 månader... skönt att slippa en stund nu! 
    Va skönt grazila! De där mm hit o dit kan vara hur hårt de trycker med vagstaven, ett hårdare tryck desto längre mått sa min läkare på Sös sist vi var där och mätte men sen beror det väl på dagsformen också...
    Jag känner mig rätt så härdad nu när det gäller gynundersökningar o mäta tappen.
  • Äldre 22 Apr 17:34
    #66
    elaisa skrev 2010-04-22 11:17:22 följande:
    Va skönt grazila! De där mm hit o dit kan vara hur hårt de trycker med vagstaven, ett hårdare tryck desto längre mått sa min läkare på Sös sist vi var där och mätte men sen beror det väl på dagsformen också... Jag känner mig rätt så härdad nu när det gäller gynundersökningar o mäta tappen.
    Aha, det där låter ju som en alldeles jätterimlig förklaring. Jag reagerade faktiskt på hur lätt den här läkaren var på handen.
  • Mian80
    Äldre 23 Apr 10:44
    #67

    Har oxå haft cerklage (förlorade ett barn i grav v23). Skulle sättas in i v. 14 men på grund av kraftiga blödningar och lågt sittande placenta avvaktade man till v17. Då var cervix ca 1 1/2 cm lång. (från att ha varit 3,5 cm i v.14). Jag var sjukskriven från grav v.9 tills han kom ut.  Hade en hel del sammandragningar och åt bricanyl. Under grav fick jag mest ligga still pga sammandragningarna och gå kortare sträckor.

    I slutet av grav efter v.35 så var jag mer och mer aktiv, gick små rundor på stan m.m. var trött på o ta det lungt.
    Cerklaget togs bort igrav v.38 i samband med kejsarsnitt (säte).
    I år fyller han 6 år. Shit vad tiden går fort! Trodde aldrig i början att det skulle gå vägen, men det gjorde det ju....

    Nu vet jag itne hur det ser ut idag med cerklageläggning m.m jag bor i Norrköping och det var inte prat om att inte sätta det, utan det var konstaterat att jag har cervixinsufficiens. Fick inte bada, inte ha samlag och var tvungen att ta det väldigt lungt.

    Lycka till!!

  • tigerk­aka
    Äldre 24 Apr 09:22
    #68

    hej !

    jag fick mitt cerklage satt nu i onsdags, kom hem på torsdagen och fick en urinvägsinfektion, hade så ont att jag fick trippa runt på tå , men nu har jag pencillin.
    det är mitt första cerklage och jag är jätteorolig, känns inte som jag fått tillräckligt med information förutom det som jag läst på nätet.
    någon fler som haft problem med urinvägarna under sitt cerklage?
    eller haft nån blödning eller liknande. jag har inte haft nån blödning än men man kan ju undra hur man ska bete sig om man får någon :).
    i går var min första lugna dag hemma, och jag är redan rastlös, vad ska man tänkas hitta på, det är som sagt ett tag kvar... nån som har några tips?

    jag är i vecka 14.

    ha det gott allihopa, nu blir det frukost.

  • Äldre 24 Apr 10:57
    #69
    tigerkaka skrev 2010-04-24 09:22:02 följande:
    hej ! jag fick mitt cerklage satt nu i onsdags, kom hem på torsdagen och fick en urinvägsinfektion, hade så ont att jag fick trippa runt på tå , men nu har jag pencillin. det är mitt första cerklage och jag är jätteorolig, känns inte som jag fått tillräckligt med information förutom det som jag läst på nätet. någon fler som haft problem med urinvägarna under sitt cerklage? eller haft nån blödning eller liknande. jag har inte haft nån blödning än men man kan ju undra hur man ska bete sig om man får någon :). i går var min första lugna dag hemma, och jag är redan rastlös, vad ska man tänkas hitta på, det är som sagt ett tag kvar... nån som har några tips? jag är i vecka 14. ha det gott allihopa, nu blir det frukost.
    Jag brukar blöda i anslutning till att cerclaget sätts. Kommer blödningen senare finns det bara en sak att göra: söka för det!
    Trist att du fick UVI, det har jag aldrig (pepparpeppar!!) varit med om pga cerclaget. Hoppas du blir av med det fort o slipper sen! 
    Hitta på :) jaaa du, det beror ju helt på vad du gillar att göra! Odla dina lugna intressen :P kan ju bli rätt långa dagar. För hoppningsvis behöver du inte ta det EXTREMT lugnt under hela din graviditet. Det återstår ju att se! Lycka till {#lang_emotions_sunny}
  • tigerk­aka
    Äldre 24 Apr 12:12
    #70

    ja nu r det bara till att hålla tummarna =).

    din blödning som du hade, hade du det några dagar till en vecka efter dom satte cerklaget ? bara undrar lite så man har ngt att gå efter.
    jag har väldigt sköra slemhinnor denna gravidteten så jag får lite blodblandade flytningar då och då vid ansträngning, inge vidare men så är det.

    vad skönt att allt är lugnt för dig.  jag ska försöka ta så lugnt som de bara går.

    kram o lycka till !

Svar på tråden Cerclage?