• Vanillie

    "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".

    Fortsättningstråd för oss som plussade maj/juni efter IVF (Del 4)

    Tidigare trådar:
    www.familjeliv.se/Forum-7-139/m44702701.html
    www.familjeliv.se/Forum-7-139/m47083384.html

    Länken till vår medlemslista:
    www.familjeliv.se/Forum-11-222/m48400571.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-30 11:12
    BF:
    26/1 -10 Septemberängel
    31/1-10 Fröken Lycklig
    2/2-10 (6/2 enl. RUL) Vanillie
    5/2-10 syssling. Föddes 19/11 2009. En son
    5/2-10 vera72
    7/2 Kuddigt.
    14/2 MissLillis, Sol78
    15/2 Popcornpysen, tvillingar
    17/2 Fru Hagelin (13/2 enligt rutin-UL 23/9)
    Alice
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-03-15 10:34
    UPPDATERAD LISTA:

    F Lycklig - 8/2 2010 en son. Andra graviditeten BF nov?

    Kvitter (Fd Vanillie) 9/2 2010 Alice. Andra graviditeten BF 9/10-2012

    5/2-10 S Y (Fd syssling) 19/11 2009, en son. Andra graviditeten BF nov?

    Semlan - en dotter 16/2 2010. Andra graviditeten BF 7/7 2012

    MissLillis, 19/2 2010 en son, 21/11 2011 en dotter
  • Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".
  • MissLillis

    Fru Hagelin, vad trist att ni måste flytta om ni inte vill.

    Vera, min mamma brukar ringa tre gånger om dagen och nu har jag sagt att hon får inte ringa innan lunch. Nu har de varit på semester två veckor så nu har telefonen varit lugn {#lang_emotions_smile}. Men på måndag börjar det igen.

    Fröken Lycklig, jag har mina gravid jeans (in public) och jogging brallor hemma. Mina andra byxor har jag inte vågat prova (ligger i förådet) och tror inte de passar ännu.  Sedan har jag köpt lite amningstoppar. Testade en skjorta här om dagen men den var för liten runt bysten, har gått från 70c till 70 dd.

    Ja, man blir lite ställd när de börjar gallskrika. Var på vårdcentralen idag när han började gallskrika, då får man lite panik när väntrummet var fullt med folk, kunde inte gå därifrån heller.

    Idag vägde sonen 3890 och var 54 lång så han växer. Fick också visa att han kunde fixera blicken och följa ett föremål och lyfta huvudet när han låg på magen.

  • Semlan10

    Fröken lycklig, här är det mest mammakläderna som gäller fortfarande och några amningstoppar. Med 9 kilo kvar att gå ner kommer jag inte i några av mina vanliga kläder, jo en del tröjor men de funkar mestadels inte så bra för amning. Går omkring i mysbyxor, är rätt less på det... Skulle kunna ha mammajeansen också men de är skurna så att det är en kant precis vid snittet och det har känts lite obehagligt. En fördel med att föda på vintern är att man kan gömma sig bakom en massa kläder

    Idag har jag ammat på ett kafé för första gången Det gick bra, bara lite lite skrik. Hela lilla familjen gick på promenad i det fina vädret och sen lite bakelse på det

    MissLillis, 3 gånger om dagen, herregud {#lang_emotions_surprised} Fast det är ju lättare att säga ifrån till sina egna föräldrar än till svärisarna.

  • Popcornpysen

    ÄR så glad att jag tog gravidförsäkring - har nu fått över 15 000 för att vi legat på sjukhus i två  månader. Får däremot ingen barnförsäkring då tjejerna är födda för tidigt.
    Vi har nog tur med vårt BVC, sköterskan sätter av ca en halvtimme till varje gång och vi har aldrig behövt vänta. Väntar på att min föräldragrupp ska börja snart. Jag sprang på en annan föräldrargrupp i veckan där de som jag låg på BB var med i. Känns konstigt att inte få gå med dem utan få gå med de som fått barn i februari.

    Vi övar oxå att lägga bebisarna på mage,  är sådär uppskattat. Ella är jätteduktig och stabil i sitt huvud, Bea däremot är mer en nickedocka.

    Nu börjar vi kunna träffa lite folk igen efter att ha haft besöksförbud under en månad på rek från neonatalläkarna. Vi vågade oss tom ner till stan igår och gick en runda på ICA.

    Jag tappade en del vikt veckorna efter födsel men har fortfarande mycket att ta av, har en riktig mage som hänger över snittet... Använder mina gravidbyxor och har ett par gamla byxor jag kan använda.

  • Fru Lycklig

    Hej!
    Vi har en bra BVC-sköterska. Vi känner henne privat för vi bor i samma område. Tycker absolut att man ska byta om det inte känns bra, även om jag skulle tycka det va svårt att göra.

    Skönt att veta att ni andra också använder era gravidbyxor. Jag har mina manchesterbyxor som sitter ganska bra. Igår när jag va på stan en sväng köpte jag ett par nya byxor i en storlek större än normalt, vad ska man göra.

    Igår var vi på BVC. Killen är precis 6 veckor. Väger 6215 och är 60.5 cm lång, ingen liten kille vi har... Men han mår väldigt bra och är jättefin!

    Funderar på om jag ska göra gipsavgjutningar på händer och fötter innnan han blir allt för stor. Har någon av er gjort det? Läste lite om det på nätet, men inte börjat ta tag i det ännu.

    Hoppas allt är bra med er alla andra!


    Äntligen är han här!
  • Semlan10

    Oj vad din pojke växer Fröken lycklig Men det är bra att ha lite att ta av!

    Jag funderar också på att köpa några kläder i en storlek större. Det är bara att inse att det kommer dröja innan jag kommer i mina vanliga kläder och lite vårfin vill man ju bli!

    Vilken tur att ni hade försäkring Popcornpysen, 15 000 är ju en del! Men konstigt att man inte kan få barnförsäkring för att de är för tidigt födda. Gäller det även när de blir lite äldre?

    Idag var vi på föräldragrupp för första gången. Det var helt ok, inte så mycket nytt men det är ju kul att träffa andra och utbyta erfarenheter. Åldern på de små varierade från Selmas 5 veckor till en kille på 3 månader.

  • syssling

    Här är en till som blivit nekad barnförsäkring. Vi hade hemma en representant från Trygg-Hansa där vi har hemförsäkring och jag har en olycksfall. Men igår kom avslaget, de kan tänka sig att titta på nytt igen när Lillen är 18 månader. Så nu försöker jag med nästa bolag ... plus att jag tog bort bilförsäkringen hos TH (de ville att vi skulle byta till dem men efter deras avslag flyttar vi inte över den dit).


    Nu vill lillen ha uppmärksamhet! Skriver mer snart. Hoppas det är bra med alla???? 
     
  • Vanillie

    Vår lilla Alice hade bara gått upp 50g denna veckan!! Till skillnad från tidigare gånger då hon gått upp 200g varje vecka!!
    Skumt! Men på nått sätt känns det som om mjölken inte rinner till lika mycket i den ena bröstet längre.. kanske beror på det!
    Eller hennes kaskad kräkningar! Känns som om all mat kommer upp igen! Hur mycker kräks era? Lite eller mycket? Flera gånger efter måltid eller bara en gång?

    Idag har jag vågat mig på att ta vagnen med på bussen! Det gick jättebra och Alice sov både bort och hem!
    Tog även på mig ett par högklackade skor för första gången på evigheter känns det som. Och mina jeans är hyfsat lagom igen! Kändes så skönt att klä sig normalt igen! Lite som om man kom tillbaka till sig själv efter den "gravid-baby-mamma-bubblan" man lallar runt i så länge!

    fröken lycklig: oj han har vuxit! Alice vägde 4600g nu när hon är 6 veckor!
    Men så var ju inte bvc riktigt nöjd med hennes viktuppgång nu heller..

    Vera: kul med föräldrargrupp! Vår börjar om 2 veckor!


    Ge aldrig upp -Helt plötsligt händer det!
  • Fru Lycklig

    Syssling: Vi har fått barnförsäkring godkänd via IF. Vi hade även graviditetsförsäkringen där, så det blev bara att vi fortsatte.

    Vera: Roligt med föräldrargrupp. Jag har inte hört något om våran ännu. De skulle ju börja vi 6-8 v efter förlossningen.

    Vanillie: Jobbigt när hon inte går upp i vikt. Kan ju inte säga att vi har de problemen...
    Modigt att åka buss! Inte svårt att komma av och på?
    Jag känner mig lite löjlig, tycker det verkar svårt att åka rulltrappa med barnvagn. Har inte testat ännu, utan tar hissen...
    Skönt att du kan komma i dina vanliga kläder igen... Avundsjuk!
    Han kräks ibland. Ibland är det mycket och ibland lite. Inte efter varje måltid utan oregelbundet.

    Lillkillen och jag har både varit på IKEA och även på ICA och handlat. Det gick förvånandsvärt bra. Var ledsen och gallskrek vi ett tillfälle, fick ta upp honom ur vagnen och vagga honom i famnen tills han lugnade ner sig. Ammade i IKEA´s amningsrum, riktigt bra, innan vi åkte vidare till ICA och handlade. Skönt att komma ut bland folk och att det fungerar.


    Äntligen är vår älskade son här!
  • Semlan10

    Vanillie - Selma kräks inte så ofta eller mycket - kanske en gång om dagen i snitt och bara lite. Någon enstaka gång har det kommit mer men det är som sagt ovanligt.
    Vad skönt att komma i sina vanliga kläder! Blir lite avis

    Syssling, vad trist med försäkringen. Vi hade också en från Trygghansa som kom hem till oss och vi har faktiskt valt dom, vi har alla andra försäkringar där så det var enklast.

    Idag gick Selma och jag till Sickla, jag skulle handla såna där body shaping trosor på Lindex tänkte jag och ett par andra saker. Men det tyckte Selma inte alls var kul, så fort vagnen stannade började hon skrika så jag ammade både i Lindexs omklädningsrum och i amningsrummet. Och sen var det bara att gå hem igen illa kvickt. Tror jag väntar med fler shoppingutflykter på egen hand...

    Har någon av er testat att pumpa ur och spara mjölken i kyl/frys och ge på flaska? Hur har det funkat i så fall och vad förvarar ni mjölken i? Jag har ett överflöd av mjölk nu och det skulle vara skönt att komma ifrån ett par timmar iaf. Jag har en manuell amningspump som jag inte använt än, får läsa på.

    En fråga till, vad har ni för vagnar och är ni nöjda med dom? Vi har ju en gammal lånad Emmaljunga som är väldigt stor och tung och dessutom väldigt sliten. Så jag börjar bli ganska sugen på att köpa en ny, en lätt och smidig en. Jag har tittat lite men utbudet är ju så stort att man blir alldeles förvirrad {#lang_emotions_undecided}. Men jag tror jag vill ha såna där små svängbara framhjul och en mjuklift som liggdel. Funderar lite på Teutonia, någon som har en sån?

  • Vanillie

    vera: Jag har också en sån enkel pump, köpt på apoteket och jag har pumpat ut mjölk och sparat i frysen. Har inte använt det ännnu men det är skönt att ha där ifall att..
    Jag köpte sådana små billiga nappflaskor, tror dom rymmer 130ml. Så nu har jag 3 st sådana fulla i frysen. Lätt att plocka fram och bara värma upp.

    fröken lycklig: Ja, jag var lite nervös inför bussresan. Både för att om hon skulle skrika hela resan och för att det kanske skulle vara överfullt med folk. Men hon var lugn och bussen var bara halvfull.
    Bussarna här sänks ner när man går av och på så det var nästan bara att köra rakt av. Inga problem alls!


    Ge aldrig upp -Helt plötsligt händer det!
Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".