• Emma

    Septemberbarn 2009 DEL 3

    Då är vi inne på den tredje tråden och våra små söta barn har redan hunnit bli lite drygt 6 månader! Här fortsätter vi att diskutera vitt och brett, delar med oss av tips och erfarenheter.

    Tidigare Septemberbarn trådar:
    Septemberbarn 2009: www.familjeliv.se/Forum-11-303/m47488443.html 
    Septemberbarn 2009 del 2: www.familjeliv.se/Forum-11-303/m49584450.html

    Bildtråden: www.familjeliv.se/Forum-11-303/m49786328.html

    Basilikaté -tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-13/m46828313.html

    Vi som hänger här är:
    Tridde: Fabian 090901
    Åsa1976: Saga 090908
    Balder77: Arvid 090909
    Bubba80: Emil 090910
    lupin84: Theo 090911
    Strimma: Miliam 090914
    Emma: Mattias 090916
    nadia bk: Tidus 090917
    Myart: Olle 090917
    Radeklev: Alexander 090918
    Sephiroth: Loke 090918
    annet 80: Melker 090918
    pamsa: Saga 090919
    Erkegris: Hamilton 090920


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Svar på tråden Septemberbarn 2009 DEL 3
  • MammaAlex
    Minnie69:
    Välkommen hit! Skönt att det börjar bli bättre med koliken! Förstår att det är otroligt jobbigt!

    Åsa1979:
    Här är en till som börjat stöka ordentligt.... Det är svårt att somna honom på dagarna och han ska absolut inte somna på kvällarna (när man är van att han alltid somnar själv är det ganska frustrerande) Fick igår tipset av en kompis att prova att han bara sover två gånger om dan. Hennes Dotter hade också börjat strula med sömnen och när hon sen testade det så rättade det till sig igen. Så just nu är han lite tröttkinkig men tänkte att jag skulle hålla honom vaken minst en timme till innan han får sova=) Får ta vagnen så brukar det gå bra även om han är lite övertrött. Återstår att se om det funkar.
    Igår efter badet somnade han dock som en stock halv 9. Men sen vaknade han flera gånger på natten...
    '
    Fick du någon egen promenad Sephiroth? Tror som Bubba80 att det kanske kan vara växtvärk

    Ikväll ska jag träna fotboll... var några år sedan sist (förutom en inomhusträning i vintras) Ska bli skönt att komma iväg. Sen ska maken åka till tyskland fredag till måndag med sin chef så då kommer jag ju inte iväg.

    Doppade förresten Alexander igår när vi badade. Första gången visade han inte så mycket. Men när han märkte att vi skulle göra det igen efter en stund fick jag största leendet precis innan vi skulle doppa oss=)

    Vi har också börjat glesa ut besöken på BVC. Vi var där 16 mars och skulle egentligen inte fått en tid förrän i mitten av maj men eftersom vi ska till Spanien då fick vi en på valborgsmässoafton. Sen hade vi ju en extra vägning i torsdags men ändå...=) Känns konstigt att det är så.
    Alexander 090918 radeklev.blogg.se
  • Bubba80

    Gud vad roligt att träna fotboll =)

    Känner förresten oxå igen dessa stöksymtom... det är väl för det händer så mycket just nu...Tänder, förflyttningar, sitta själv o alla nya intryck mm
     
    Just nu är de lättaste sätten att söva Emil på dagarna... med flaska, åka bil eller kånka runt så han somnar. Kvällstid går det peppar peppar fortfarande ganska bra=) På natten stökar han när han sover, så vaknar man av att han panikskriker, för han fastnar på tvären i spjälsängen. Sen somnar han oftast om lika snabbt om han inte vill äta då förstås


    (¯`°?.¸ ღ♥Mamma till världens finaste Filip -05 & Emil -09 (¯`°?.¸ ღ♥
  • Emma

    Vi har gått en gång i månaden och vi ska dit om två veckor nu igen. Skönt tycker jag, för det är ju så himla kul att gå till BVC och väga och mäta tycker jag!

    Nu kör vi med att Mattias får sova tre gånger per dag. efter frukost, efter lunch och sedan en sväng innan 16-målet. Allt som allt sov han 4 timmar igår på dagen. Det var längesedan sist.

    idag ska vi in till stan och handla lite mat. Ska bli kul att göra det när sambon är med. Blir lite annat då och man behöver inte känna att man ska stressa.

    Hoppas att det blir bättre med Loke snart.

    Nu ska jag kila ut på blocket och kolla om det kommit någon mer vagn.


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Sephiroth

    Jag skulle tro att det är en blandning av att han försöker krypa, men inte lyckas. Har tandvärk (andra tanden ska ju också upp, "tyvärr"...) separationsångest, samt så tillslut blir han övertrött av allt detta. Suck!

    Nu drar han upp ena benet i "kryp"och skjuter ifrån, men lyfter upp det andra i luften. Resultatet blir, som ni förstår, en frustrerad bäbis som snurrar runt i cirklar. {#lang_emotions_sealed}

    Angående bvc så fick inte vi heller någon tid dit förrens i maj. Då är det dags för  BOEL-testet. Dock är det föräldragrupp nästa onsdag, så då ska vi smita in i amningsrummet och väga, samt så skulle sköterskan snabbmäta honom och skriva in resultaten.


  • Saga09

    Åhå ja så har man varit på föräldraträff... jisses säger jag bara.
    Innan vi går dit har jag en glad tjej men såfort jag kommer innanför dörrarna där blir hon bångstyrig och grinig och vägrar att göra någonting.. alla andra barn är hur snälla som helst men Saga bara gapar och gapar *suck*

    Idag blir förresten Saga 7 månader :)

  • MammaAlex

    Grattis Saga!

    Jag träffade på en pojke på babycaféet en gång som var sådan... Han tyckte nog helt enkelt inte oma tt vara där, ville inte sova inte äta inget alls=)


    Alexander 090918 radeklev.blogg.se
  • Saga09

    Ja tusan jag har ingen aning om varför hon var sådär... sovit hade hon gjort så trötthet var det inte denna gång.. hon brukar tycka om människor så det här var helt annorlunda från hennes vanliga beteende.. strange..

  • Sephiroth
    Saga09 skrev 2010-04-08 13:18:10 följande:
    Ja tusan jag har ingen aning om varför hon var sådär... sovit hade hon gjort så trötthet var det inte denna gång.. hon brukar tycka om människor så det här var helt annorlunda från hennes vanliga beteende.. strange..
    Så började Loke för några månader sedan redan... Helt utan anledning vrålade han järnet när vi kom till en kompis. Kanske var något som luktade konstigt eller något?
  • Bubba80
    {#lang_emotions_flower} Grattis Saga {#lang_emotions_flower}

    Märkligt...men det är mycket som är märkligt med de små liven ibland

    Hoppas det är övergående iaf...
    (¯`°?.¸ ღ♥Mamma till världens finaste Filip -05 & Emil -09 (¯`°?.¸ ღ♥
Svar på tråden Septemberbarn 2009 DEL 3