• 9Kärleken6

    Pergopinglor med barn version 16

    Välkomna hit alla gamla som nya föräldrar som fått barn med hjälp av Pergotime  
    Detta är en tråd med flera år på nacken. Här är det högt i tak och vi gläds, skrattar, gråter, hjälper, lider och stödjer varandra till vardags och fest.

    Kämpartråden: www.familjeliv.se/Forum-7-125/m51305693.html

    Gravidtråden: www.familjeliv.se/Forum-11-261/m51300993-8.html
    .?:*¨¨*:?.Mamma till Nina och My.?:*¨¨*:?.
  • Svar på tråden Pergopinglor med barn version 16
  • 9Kärleken6

    Nu vart det stiltje i igen i tråden.  


    Igår hade vi en mysig dag med familjen. Var och handlade och sedan var vi ute i strålande sol med barnen. Vi fikade ute på bron, farstukvisten, och det var underbart! Åt en god middag bestående av lasange med vin. {#lang_emotions_cheers} Efter barnen lagt sig såg vi på Milenium. Så bra även som tv-produktion. Sen vart det natti natti. Idag ska vi åka och hälsa på en av mina närmsta vänner. Ska bli roligt att ses. Verkar bli en strålande vacker dag även idag. Det behöver vi eftersom vi har säkert en meter snö kvar på sina ställen. Även om Krokusarna är på väg upp i rabatten och så även Kungsliljorna.  
    Hoppas alla har det bra
    Kram
    .?:*¨¨*:?.Mamma till Nina och My.?:*¨¨*:?.
  • 9Kärleken6

    Jo glömde ju skriva att igår natt så gav Nina mig mitt första blåöga. De sover dåligt båda just nu så igår natt kom Nina, som vanligt in till oss, och bara dunka ner sig i sängen rakt på mitt ögonbryn. Trodde nästan det sprack... Vid frukosten såg sambon att jag var blå. Hahahah


    .?:*¨¨*:?.Mamma till Nina och My.?:*¨¨*:?.
  • MariaK

    Alla är väl ute o njuter i det fina vädret tror jag   O med all rätt efter denna vinter!!!
    Vi har fått upp studsmattan o gungorna o grillen ska tändas ikväll för första gången!!!
    All snön är borta o det gick förvånandsvärt smidigt..... Trodde det skulle bli översvämning big time!!!!! Men det är så torrt o fint i trädgården redan.

    En fråga? Är det nån som har koll på vad som händer om ett företag går i konkurs med de anställda??? Svärmor säger att man får full bet i ett halvår?? Låter för bra för att vara sant tycker jag..........

    Tyvärr så ser det mörkt ut på mannens jobb så imon skulle de ha möte.......


  • 9Kärleken6

    Lycklig: kan så vara men jag saknar aktiviteten ändå Kan inget om konkurs tyvärr, men inte kul då jobbet svajar. Hoppas det löser sig.

    Jag håller på att gå på knäna på att barnen inte sover. Jag vet snart inte vad vi gör. Känner att humöret tryter och det måste va pga sömnen. Just nu kommer båda i omgångar VARJE natt. My var dessutom nästan omöjlig att få att sova igår. 21.30 och mer därtill var hon. 2 flaskor välling senare så sov hon iaf och man hoppades på länge men hon var nog inte mer än 3 då hon var igång igen och strax därefter Nina. Nina skulle absolut sova med mamma, men jag var ju upptagen med My men för att få tyst på henne så fick  hon sova på pappas sida och han i sin tur fick gå ner och iaf sova. Efter många om och men så somna båda. Sen upp vid 6.30 för att skjutsa alla på jobb, dagis, skola... Om det vore enstaka nätter men detta är varje natt och har varit låååång tid nu.


    .?:*¨¨*:?.Mamma till Nina och My.?:*¨¨*:?.
  • MariaK

    kärleken: Va jobbigt!!!! Störd nattsömn är rena tortyren..........
    Men ni har ju haft mycket problem med sömnen först med Nina o nu My ....... Vad kan det bero på??? Har ni pratat med nån om det typ bvc eller barnpsykolog??
    Jag har haft kontakt med barnpsykolog ang Måns o de är jätte bra på små tips o stöd o hjälp när man har det tufft. O det är allt från stora till små problem. Vi pratade mycket om maten o om hans problem på dagis gentemot sina vänner...... Man ska aldrig skämmas för att be om hjälp om man har fastnatt i ett bettende som inte funkar.

    Nu menar jag absolut inte att ni gör fel eller så!!!!!!! Men alltid skönt o prata med nån som kanske kan hjälpa med!!!
    Känner bara att det kan va nått eftersom båda barnen sover dåligt.........
    Styrkekram till er{#lang_emotions_nalle}

    Gick inge vidare ida...... Konkursen är ett faktum Så nu får vi se vad som händer......??????


  • 9Kärleken6

    Lycklig: Tack för ditt stöd. Beklagar det med jobbet. Aldrig kul när sånt är osäkert! Vi har pratat med bvc om både Nina, som vaknade så tidigt, och även om My men de har inga bra tips mer än att det går över... Sa även dr sist vi var på kontroll med My. Strulet fortsätter men inatt så vaknade My och Nina 00.30 och då fick Nina sova med pappa och My och jag gick ner och lade oss sen har vi sovit hela natten alla. Så alltid något


    Nä dags att gå till skolan
    Kram på er! 
    .?:*¨¨*:?.Mamma till Nina och My.?:*¨¨*:?.
  • Eet

    Lycklig77: Hoppas det ordnar sig med nytt jobb för din man.

    Kärleken: Aj,det lät inte skönt.. man har ju varit nära några gånger men klarat sig med minsta marginal.

    Cicci: Lite spännande är det, tycker jag. Man ska aldrig säga aldrig.. jag har bekanta som fick sitt tredje barn spontant efter IVF:er och mot alla odds att få barn normalt. Så kolla upp dig. Väntar spänt.

    Elvin är snart 1 helt år, hur fort kan det gå. Känns konstigt att vara där. Vi har hela tiden pratat om att börja kolla läget inför syskon när han blev 1 nu känns det nästan lite konstigt. Det är ju min lille lille kille... eller schimpans. Värsta klätterapan har jag fått. Maken hittade honom på köksbordet i förrgår, klättrat ur sin stol.

    Dags att slappa lite i soffan innan natten.

  • Simben

    hej alla!

    Kärleken; Usch så jobbigt ni har det med era nätter och inga tips har jag heller...iallafall inga som jag vet du skulle gilla (och inte jag heller men ändå säkert hade gjort just pga att jag blir som en häxa utan sömn)
    Här flyter dom flesta nätter på utan problem med att båda tjejerna somnar själva på kvällen och sover hela natten i sina sängar och det är ju såklart en dröm för oss (med tanke på hur jobbig Agnes var som liten) och dom få nätter som är jobbiga här vilket såklart inträffar nån gång ibland så blir jag helt tokig och arg och trött och ja du vet ju vad jag menar och då har vi ju det ändå bra för det mesta så jag förstår din förtvivlan...och hoppas verkligen att dom börjar sova bättre med tiden..stor styrkekram till dig/er!!

    Lycklig; åh, vad tråkigt att din mans jobb gick i konkurs...håller tummarna för att han hittar nåt nytt jobb snabbt även om jag vet att det är svårt...kram

    Eet; visst går tiden fort nu för tiden...mina tjejer känns så stora så det är inte klokt...bara drygt två år till Agnes börjar 6-årsskolan och det känns ju jättesnart och vart har tiden tagit vägen?

    Nu har kommunen bestämt här att dom ska bygga ett helt nytt dagis nästan precis där vi bor som ska vara färdigt hösten 2011..så himla typiskt att det måste komma två för sent (var ju på G redan till i höstas men blev inget då)
    nu känner jag att agnes bara har ett år kvar innan förskoleklass och då vill jag inte flytta henne och jag kan ju inte bara flytta Maja känner jag heller (då dom går på samma avdelning) plus att jag trivs ju så himla bra med det dagiset och dom fröknarna barnen har och maja hade ju så jobbigt i höstas men älskar nu verkligen dagis och sina fröknar så det känns inte rätt i hjärtat att bryta upp dom därifrån heller. Men jobbigt när detta dagiset som ska byggas ligger typ 2 minuters gångväg här ifrån och det dagis dom är på ligger på andra sidan orten men men...vi får ju en lekplats till i området som vi kan vara på på helgerna och sommarkvällarna

    annars så är allt okej här..majas sista kindtänder har dykt upp så det är lite gråtigt eller om det är trotsen som gör att hon gråter och skriker mycket...kan ju vara så med för hon såååå bestämd av sig så det finns inte ord för det..hon tar musten ur mig allt som oftast på dagarna...tyvärr så man nästan längtar efter att jobba emellanåt

    sen kämpar jag med vikten oxå och har nu som mål att gå ner 7 kilo till till midsommar och om jag lyckas med det så har jag minskat 33 kilo sen september...så 26 kilo har jag hittills gått ner då sen september men då har jag oxå haft en svacka här på några månader nu men tog tag i det igen för drygt 2 veckor sen och känner mig peppad igen.

    snart ska barnen till dagis och jag ska jobba men i helgen ska jag vara ledig och vi ska åka hem till mina hemtrakter på kalas vilket ska bli kul

    Ha en solig dag alla!!

    Kram kram


    Älskar min två små tjejer Agnes och Maja över allt annat!
  • Dodisens mamma

    hej tjejjer! här är det intensivt just nu vill jag lova huuga.
    17 och 18 maj har jag teori och körprov inbokade vilket är en aning NERVÖST.
    Bil som vi ska köpa har vi oxå bestämt och det blir en volvo v50 diesel automat, önskemål av mig är svart till färgen

    Doris sover som en kratta stackars gubben min är den enda som duger så mamman får sova gott hela nätterna medans han springer.

    Vi var på bvc i veckan, Doris var på sitt lite sena 2½-årskontroll hon kunde säga allt som var i väskan sköterskan fick sig ett skratt när hon pekade på muggen och frågade Doris vad det var förnågot och Doris sa - Det är en plastmugg!
    stumpan har nu vuxit och blitt 16kilo tung och 101cm lång, 2år och 9månader.
    Della väger nu 9200g och är 71cm, hattmått 46cm, 10månader gammal.

    Vi har bokat resa med ving till Thailand sista veckan i november och första i december gissa om vi längtar.

    Jag har oxå kämpat med vikten gått ner 10kg nu på ett halvår, kör Gi och powerwalk.

    KRAMAR från en superstressad Johanna.


    Douglas -00 Doris -07 Della -09
  • 9Kärleken6

    Simben: Jag antar du menar 5 minuters metoden. Nja är inte så förtjust i den ska jag väl erkänna och jag tror tyvärr inte det hjälper heller. Ibland om man har tur då hon vaknar sina gånger på kvällen så kan det bli tyst efter en minut eller två men annars så kommer hon aningen upp, sover i växa säng, eller så gapar hon som en stucken. BRA KÄMPAT MED VIKTEN, ÄR DJUPT IMPAD!!! Här står det still just nu, är iof glad jag inte gått upp det jag gått ner heller, men önskar jag fann kraften och energin att forsätta med lchf som funkat så bra för oss båda, jag och min blivnade. Men det blir väl här längre fram. Vi fick tag på en väst och kravatt åt M och han måste ner något kg innan den sitter som en smäck. Och jag drar gärna åt min korsettsnörning i klänningen ett snäpp till.  


    Dodisen: WOW du har också varit duktig med vikten! Har också tappat 11kg sen i sep. men nu ligger det som sagt på is just nu. Mycket i ditt liv också ser jag, men du gör det bra med körkortet också. Är ju en av de stora sakerna i livet som man aldrig ångrat! 
    Ska snart på BVC med My för att ge henne trippelsprutan hon inte kunde ta på 1 års kontrollen eftersom vi valde svininfluensasprutan då istället. Imorgon ska jag och min mamma stå på en stor loppis i grannstaden. Ska bli roligt. Och på söndag kommer nog en klasskompis och hälsar på. Strålande sol ute så härligt. Har ff ½ meter snö på gräsmattan dock. Men i rabatterna börjar livet spira. Ska visst bli dåligt väder i helgen men då kommer det förhoppningsvis mer kunder till loppisen.  
    Jeanette: SAKNAR DIG, när ska du komma tillbaka till fl????
    Kram och trevlig helg alla pinglor
    .?:*¨¨*:?.Mamma till Nina och My.?:*¨¨*:?.
Svar på tråden Pergopinglor med barn version 16