• adrift
    Äldre 28 Apr 22:42
    17660 visningar
    191 svar
    191
    17660

    Leksaker

    Har läst lite i tidningar om barn och deras leksaker att många tycker man ska låta sina barn få leka med vad dem vill och inte dela in dem i "könsroller".
    Flickor med dockor och köks saker och pojkar med bilar mm. Mkt snack om att man ska inte heller låta färgen få bestämma, så pojkar kan ha flickfärger så att säga.

    Undrar bara om det verkligen stämmer där ute; vad tycker ni ?
    Jag och min sambo har pratat om detta då vi väntar vårt första barn nu och jag tycker personligen att pojkar inte ska leka med dockor,barbie mm.
    Det är min åsikt och undrar nu vad ni andra tycker eller har gjort med era barn.

    TIllägger att detta är inget påhopp utan min åsikt och en fråga om vad ni andra tycker.

  • Svar på tråden Leksaker
  • Äldre 3 May 15:27
    TS - varför inte läsa på lite om genus och könsroller istället? Har tanken slagit dig att du kanske har fel och att vi andra kanske har en poäng? Vad förlorar du på att utveckla din kunskap? Då kan du iallafall ta ett informerat beslut.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • adrift
    Äldre 3 May 15:30
    Lady Dahmer skrev 2010-05-03 15:27:05 följande:
    TS - varför inte läsa på lite om genus och könsroller istället? Har tanken slagit dig att du kanske har fel och att vi andra kanske har en poäng? Vad förlorar du på att utveckla din kunskap? Då kan du iallafall ta ett informerat beslut.
    jag anser att så som jag är uppväxt (dock har inte mina syskon gjort samma som jag tänkt göra vilket lätt till många diskutioner hemma med) är rätt. de har låtit sina söner leka med dockor mm, men jag har aldrig köpt docksaker mm till dem på födelsedagarna, för jag är inte för det. jag har en väldigt bestämd syn på hur män och kvinnor är och ska vara, och anser efter levt så många år att det är rätt. varför ändra på något som jag tycker fungerar bra ?
    Sen att den är gammalmodig, so be it ! Trivs med det.
  • Äldre 3 May 15:32

    jag rekommenderar "Ge ditt barn 100 möjligheter istället för två" - Du hittar den här: http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9197640115


    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Äldre 3 May 15:33
    adrift skrev 2010-05-03 15:30:37 följande:
    jag anser att så som jag är uppväxt (dock har inte mina syskon gjort samma som jag tänkt göra vilket lätt till många diskutioner hemma med) är rätt. de har låtit sina söner leka med dockor mm, men jag har aldrig köpt docksaker mm till dem på födelsedagarna, för jag är inte för det. jag har en väldigt bestämd syn på hur män och kvinnor är och ska vara, och anser efter levt så många år att det är rätt. varför ändra på något som jag tycker fungerar bra ? Sen att den är gammalmodig, so be it ! Trivs med det.
    så du tycker inte om att lära dig nya saker?
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • adrift
    Äldre 3 May 15:34
    Lady Dahmer skrev 2010-05-03 15:33:19 följande:
    så du tycker inte om att lära dig nya saker?
    jo men anser inte det som jag läste på länken du skrev var något för mig. jag anser ju inte det är fel det som jag gör, så varför ska ja läsa om hur man ska undvika fällorna mm för det med flickor å pojkar ?
  • Äldre 3 May 15:38
    adrift skrev 2010-05-03 15:34:44 följande:
    jo men anser inte det som jag läste på länken du skrev var något för mig. jag anser ju inte det är fel det som jag gör, så varför ska ja läsa om hur man ska undvika fällorna mm för det med flickor å pojkar ?
    tänk om du har fel? Har tanken aldrig slagit dig? Tänk om ditt sätt faktiskt inte är bra för ditt barn? Borde man inte som förälder vilja göra det absolut bästa för sitt barn?

    Jag har aldrig varit så arrogant att jag tror att jag sitter inne med alla svar eller vet allt om hur man fostrar barn, utan istället gjort mitt yttersta för att utvecklas och utbilda mig själv i mitt föräldraskap för att på så sätt veta att jag verkligen gör det som är bra för mitt barn.

    Jag har lärt mig otroligt mycket nyttigt genom att läsa och lyssna på andra föräldrar och är väldigt tacksam för att jag varit villig att lyssna. Annars hade jag nog - i all välmening - gjort en massa misstag med mitt barn som faktiskt kan ha skadat henne.

    Jag förstår inte varför man totalt vägrar att ta till sig ny information? Det värsta som kan hända är ju att du lär dig nåt nytt? Eller så blir du mer stärkt i din gamla åsikter. Du har inget att förlora men ALLT att vinna.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Äldre 3 May 15:39

    "Jag tror att jorden är platt och trivs med att tycka det så varför ska jag läsa nåt som kanske motbevisar min åsikt?" typ.


    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • adrift
    Äldre 3 May 15:59
    Lady Dahmer skrev 2010-05-03 15:38:39 följande:
    tänk om du har fel? Har tanken aldrig slagit dig? Tänk om ditt sätt faktiskt inte är bra för ditt barn? Borde man inte som förälder vilja göra det absolut bästa för sitt barn? Jag har aldrig varit så arrogant att jag tror att jag sitter inne med alla svar eller vet allt om hur man fostrar barn, utan istället gjort mitt yttersta för att utvecklas och utbilda mig själv i mitt föräldraskap för att på så sätt veta att jag verkligen gör det som är bra för mitt barn. Jag har lärt mig otroligt mycket nyttigt genom att läsa och lyssna på andra föräldrar och är väldigt tacksam för att jag varit villig att lyssna. Annars hade jag nog - i all välmening - gjort en massa misstag med mitt barn som faktiskt kan ha skadat henne. Jag förstår inte varför man totalt vägrar att ta till sig ny information? Det värsta som kan hända är ju att du lär dig nåt nytt? Eller så blir du mer stärkt i din gamla åsikter. Du har inget att förlora men ALLT att vinna.
    jag lär så länge jag lever det vet jag, och jag frågar mkt till andra föräldrar om saker så som tips å ideer om andra saker. men anser inte jag behöver fråga någon om råd när det gäller mina barns leksaker. jag vill mina barn det absolut bästa, och anser drf som jag gör är det bästa. (nu talar jag om leksakerna) men visst har jag och kommer jag fortsätta fråga ex mamma och andra mammor om tips och råd då jag anser jag inte kan allt.. men om leksakerna råder det ingen tvekan om. där behöver jag inte fråga någon. Jag kan läsa om saker som motbevisar. Jag läste ju tidningar mm som fick mig att skriva tråden.. ?! Höll ju inte med tidningarna och undrade ju drf om det verkligen bara var jag som kände som jag gjorde.. Jag har oå diskuterat om detta med er här + andra och jag står för det jag tycker samma som dem står för vad dem tycker. vi är alla olika.
  • Zekeli­na
    Äldre 3 May 16:30
    Lady Dahmer skrev 2010-05-03 15:32:04 följande:
    jag rekommenderar "Ge ditt barn 100 möjligheter istället för två" - Du hittar den här: www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9197640...
    Ha ha ha! Jag älskar den boken! Har recenserat den på Barnboksprat men tror att det är att sikta lite väl högt för TS
    adrift skrev 2010-05-03 15:24:05 följande:
    Ablan: homofob är jag ju inte då jag sj har vänner som är lagda på andra hållet. men vill inte mina barn ska bli det ! Zekelina: Nej det är ju inget den kan hjälpa. Det finns adoption och andra sätt att lösa det på. (Och nu vet ja ditt svar redan, att den kan inte hjälpa om den e pojke å faller för en pojke ...men anser ine det e samma sak. )Om du anser det är den sjukaste någonsin förstår jag inte varför du skriver här, för oansett kommer vi tycka olika. Torrbollen: varför skulle jag inte mena allvar ? Vad är det som är sååå hemskt att inte köpa en docka till sin son ? :SHighlandertess: jag anser att det blir en större risk att dem kanske blir det om dem leker med dockor.tillägg: jag har själv vänner som är tillsammans som är homosexuella, och det stör mig inte direkt för jag lägger mig inte i deras, MEN vill inte ha barn själv som blir det ! OCH oansett hur denna tråd slutar kommer jag stå fast vid att jag tycker inte det är fel att jag aldrig kommer köpa en docka till min son !
    OT jag vet men svaret på homofob eller inte blir aldrig rätt och man lägger till ett "men". Jag är inte rasist, men.... Jag är inte homofob, men...

    Jag tycker det är en sjuk tråd eftersom det inte är en dialog och som Lady Dahmer skriver så borde ju viljan finnas att vilja vidga sina vyer? Det är DET jag tycker är så hemskt, att man kan stå fast vid en sak utan att ens vilja lyssna på argument.
  • adrift
    Äldre 3 May 16:45
    Zekelina skrev 2010-05-03 16:30:25 följande:
    Ha ha ha! Jag älskar den boken! Har recenserat den på Barnboksprat men tror att det är att sikta lite väl högt för TS OT jag vet men svaret på homofob eller inte blir aldrig rätt och man lägger till ett "men". Jag är inte rasist, men.... Jag är inte homofob, men... Jag tycker det är en sjuk tråd eftersom det inte är en dialog och som Lady Dahmer skriver så borde ju viljan finnas att vilja vidga sina vyer? Det är DET jag tycker är så hemskt, att man kan stå fast vid en sak utan att ens vilja lyssna på argument.
    jag lyssnar ju på era argument och även dem jag pratat öga mot öga om detta med, :S viljan att vidga mina vyer finns men på mitt sätt, detta sättet.
Svar på tråden Leksaker