• DenDär

    Ströbröd i köttbullar

    Varför har man ströbröd i köttbullssmet? Blir det inte bara torrare då? När jag har det i blir mina köttbullar torra och lite sega men tar jag utan blir de bra. Kan man ha i annat eller är det bara utfyllnad??


    smiles have a boomerang effect
  • Svar på tråden Ströbröd i köttbullar
  • sjöberg75

    Aldrig testat detta själv men läst/hört att man kan ha kokt pressad potatis i. Förstår inte heller vitsen med ströbröd o brukar hoppa över det.

  • Karolinan01

    Är det inte för att köttbullarna inte ska bli så kompakta? Samt att det binder upp vätskan (äggen och mjölken). I bland kör jag med ströbröd och i bland utan, har faktiskt aldrig tänkt på om det blivit någon skillnad i resultat. Ska tänka på det nästa gång Glad

  • Pia och Elna

    Det blir faktiskt saftigare med ströbröd i då det binder vätska utan ströbröd är det svårt att forma bollar om de har vätska i.

  • Solan

    Jag har alltid ströbröd i mina köttbullar.

    Det låter konstigt att de blir torra och sega, det blir aldrig mina? Jag brukar finriva lök och ha i också, det kanske gör att de blir lite "blötare"? 

  • DenDär

    Då mina köttbullar blivit som bäst är nar jag bara haft i ägg ingen mer vätska eller vätskebindande.

    har åxå hört om pressad potatis men har sällan kokt överbliven potatis hemma så jag har aldrig testat.


    smiles have a boomerang effect
  • DenDär
    Pia och Elna skrev 2011-02-17 18:12:03 följande:
    Det blir faktiskt saftigare med ströbröd i då det binder vätska utan ströbröd är det svårt att forma bollar om de har vätska i.
    Jasså? Inte mina men jag gör kanske annat fel då?
    smiles have a boomerang effect
  • Jäjd

    Därför att i köttbullar har man ägg och vätska (mjölk/grädde) vilket ströbrödet binder. Det gör att man lättare kan forma bullar (låt smeten stå i kyl en stund innan och använda ljummet vatten att blöta händerna med när du rullar sen).
    Du har kanske för mycket ströbröd i? Det handlar inte om några mängder.

  • DenDär
    Solan skrev 2011-02-17 18:14:02 följande:
    Jag har alltid ströbröd i mina köttbullar.

    Det låter konstigt att de blir torra och sega, det blir aldrig mina? Jag brukar finriva lök och ha i också, det kanske gör att de blir lite "blötare"? 
    Ja lök kanske hjälper till. Ska testa
    smiles have a boomerang effect
  • DenDär
    Jäjd skrev 2011-02-17 18:15:41 följande:
    Därför att i köttbullar har man ägg och vätska (mjölk/grädde) vilket ströbrödet binder. Det gör att man lättare kan forma bullar (låt smeten stå i kyl en stund innan och använda ljummet vatten att blöta händerna med när du rullar sen).
    Du har kanske för mycket ströbröd i? Det handlar inte om några mängder.
    Jag har det som står enl receptet.
    Varför har man vätska i då?

    Dumma frågor kanske
    smiles have a boomerang effect
  • La Lola

    Jag har ströbröd i mina o jag tycker att smeten blir så lös utan.


    *mamma till Alma 10 år (-00) och Hedda 1 år (-09)*
Svar på tråden Ströbröd i köttbullar