**Den stora feta LCHF-tråden**
Vad var medicinen till för då, jag menar fick du en diagnos?
K
Aj aj aj.
Idag har jag ONT i hela kroppen efter gårdagens styrketräning. Trodde nästan jag hade fått influensa först när jag skulle stiga upp, innan jag kom på vad det var... Lite illamående och nästan en känsla av febergräns plus ONT ONT ONT i hela kroppen. Hmmm...
... det är förmodligen min kropp som vill skicka ett meddelande: "VARFÖR har du (=jag) slarvat med träningen så länge???? Lite löpning och promenader och skidåkning under vintern, bah, det är ju inte RIKTIG träning! Du (=jag) mår som du (=jag) förtjänar!!!"
Jobbresa idag, därmed vilodag från träningen, det kanske var tur...!
Har med mig halva laddningen köttfärssås med low-carb-nudlar (ni vet vad jag menar! ) till lunch och et par bitar sesambröd med Bregott och finsk salami (=jättelite carbs!) plus två kokta ägg till middag (att äta på tåget hem). Lite osttärningar och ett par ischoklad till mellis/fika.
Till frukost några skivor rökt skinka och två ägg stekt i lite olivolja plus salladsblad och några bitar fröknäcke med Bregott. Kaffe och standardmjölk. Efter det har jag varit orolig i magen, proppmätt och illamående, konstigt?! Det var ju inget "ovanligt" som jag åt. Kanske reagerar min mage på att jag har ökat dosen kaffe igen (i och med att jag började tillåta mig lite mjölk i kaffet, innan dess fick jag ju nästan inte i mig något kaffe, i alla fall inte jämfört med mina vanliga mängder...)? Eller så är verkligen hela mitt system helt chockat efter att ha tränat på allvar igår, och det är därför jag känner mig som ett vrak på alla fronter idag...?!
K
För mig är detta så himla främmande, att man kan klara sig på ett stort och ett litet mål mat om dagen om man äter LCHF, och inte bara det, det verkar som att det är bl a på så vis som man kan gå ner i vikt. Att det liksom är något att sträva efter, att äta så sällan man kan...?
Jag är ju helt "indoktrinerad" på fitnessmat och att hålla blodsockret jämnt genom TÄTA måltider med lågt GI (inte att hålla det jämnt/lågt genom att typ inte äta alls...), så även nu när jag äter åt-LCHF-hållet så trivs jag bäst med frukost, lunch, middag och 1-2 mellanmål.
Nu är ju din matsituation just nu Lättja en speciell sak som har med att göra att du mår dåligt på annat vis, och jag har aldrig i hela mitt liv tappat aptiten av NÅNTING (inte ens när jag har mått som sämst), så jag kan inte riktigt ge några råd eller säga något om just DET.
Men min tanke är att om man mår ok så man "kan" äta så är FRUKOST + LUNCH + MIDDAG ett MINIMUM och att det aldrig ska gå många många timmar mellan måltiderna under dygnets vakna timmar. Jag kan inte riktigt tro på att kroppen klarar det så himla bra bara för att den har sina ketoner att "leva på"... Om det ÄR så, förklara please!
K
PS. Aldrig mer såna där nudlar säger jag bara. (Om jag överlever de jag åt idag alltså.)
Hade med mig resten av low-carb-nudlar + köttfärssås från igår till jobbet och hade ställt matlådan i frysen under natten för att slippa ta med ett kylblock på den länga tågresan (smart tyckte jag...). Värmde i mikron. Hade superbråttom så jag kastade i mig några tuggor och typ helsvalde innan jag kände efter... nej men vad ÄR det här...? Plasttrådar typ? Nudlarna hade blivit sega/hårda, som en härva av gummisnoddar/plasttrådar!!! Försökte separera nudelnystanet från såsen men det gick ju SÅDÄR. Fick i mig lite av köttfärssåsen och sen dess har jag gått och väntat på att nudlarna ska slå knut på tarmarna eller nåt så jag får ringa 112... BLÄK!
Middagen på tåget var desto godare: två bitar sesambröd med Bregott och finsk salami + 2 kokta ägg på, te utan något i, några osttärningar (Jarlsberg *mmm*) och 2 st LCHF-ischoklad!!! GOTT!!!
Men nu är tåget försenat o jag vet inte hur jag ska ta mig hem... Mindre trevligt.
K