• Linda1976

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    {#emotions_dlg.flower}  Välkommen till Den Stora Feta LCHF-tråden!  {#emotions_dlg.flower}

    Här samlas vi som äter enligt LCHF. LowCarbHighFat. Vi pratar mat, recept, utmaningar man ställs inför som lchf:are samt om en massa annat förstås.

    I nedanstående länkar finns mycket bra information:

    http://www.lchf.se/
    http://lchfrecept.com/
    http://www.kostdoktorn.se/
    http://airamsmat.webblogg.se/index.html
    http://kolhydrater.ifokus.se/
    http://annajdjacobsson.wordpress.com/
    http://lchfbutiken.se/
    http://www.lowcarbshop.se/ 

      

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-17 17:49
    Recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m57915800.html -lägg in dina smaskiga lchf-recept!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-19 15:42
    Här finns dagsmenyer för den som behöver: www.familjeliv.se/Forum-24-64/m56863370-1.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-07 23:02
    Vikttråd: www.familjeliv.se/Forum-24-406/m65606664.html
  • Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**
  • Linda1976
    Lyckligamamman skrev 2011-02-25 19:22:08 följande:
    Så här har jag ätit idag:

    Frukost 1,5 st pones med makrill, i kopp kaffe med en skvätt grädde

    Lunch 3 st fiberhuskpannkakor med vispad grädde och ett halvt tärnat äpple stekt i smör och kanel

    Middag 2,5 st baconinlindade järpar med gräddkokt vitkål

    Nu ska jag snart lyxa till det med en kopp te och lite mörk choklad....och lite nötterDrömmer.

    Funderar på att köra tre veckor Fakir, pallar man det?
    Jag försökte fakira, det sket sig. Jag orkar inte.... Försökte UFO - no, orkar inte det heller. För att känna att jag faktiskt lever och får äta god mat går min personliga gräns vid 10 gram om dan. Men det är rätt tufft det också. Men prova! Även om du bara fixar det ett par dar, så vet du ju hur det är!
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Nikhita

    Sen middag.. men så gott! Lövbiff med en klick Cantadou vitlök/basilika + stekt svamp o lök + haricot verts.

    Snart så ska dottern få chokladpudding med vispgrädde så jag tänkte ta lite grädde med bär. Fast känner mig mätt o inte såå sugen nu, får se


    I don't worry cause everything's gonna be alright
  • Linda1976
    MrsQuitaz skrev 2011-02-25 20:45:17 följande:
    släkten kommer på mat imorgon och jag har hjärnsläpp. Vad kan jag laga som även jag kan äta? Släkten är kolhydratomaner som gärna äter både ris och bröd på en gång. Jag har gärna emot tips på god mat. jag har kyckling i alla former, köttfärs och lax samt vitfisk hemma.
    Stek torskfiléer och servera med knaperstekt bacon, skirat smör, blomkålsmos, citron och tomatsallad. Ingen kommer att märka avsaknad av stärkelsemat.
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • MrsQuitaz
    Linda1976 skrev 2011-02-25 21:10:19 följande:
    Stek torskfiléer och servera med knaperstekt bacon, skirat smör, blomkålsmos, citron och tomatsallad. Ingen kommer att märka avsaknad av stärkelsemat.
    stekt torsk låter också gott men bacon går bort. Får klura lite, kan kanske göra flera rätter =)
  • Denebola

    Det blev falukorv och blomkålsmos här i kväll - med en lite twist (det är ju ändå fredag )

    I blomkålsmoset tog jag i några skivor ost, lite smör och ett litet ägg + kryddor. Skippade grädde eftersom det hade blivit för rinnigt. Sedan klickade jag ut det på en plåt och toppade med riven parmesan - voila, blom duchesse!

  • Denebola
    Denebola skrev 2011-02-25 21:19:03 följande:
    Det blev falukorv och blomkålsmos här i kväll - med en lite twist (det är ju ändå fredag )

    I blomkålsmoset tog jag i några skivor ost, lite smör och ett litet ägg + kryddor. Skippade grädde eftersom det hade blivit för rinnigt. Sedan klickade jag ut det på en plåt och toppade med riven parmesan - voila, blom duchesse!
    Gratinerade i 200 grader i 15 minuter, dessutom Tungan ute
  • Linda1976
    MrsQuitaz skrev 2011-02-25 21:18:05 följande:
    stekt torsk låter också gott men bacon går bort. Får klura lite, kan kanske göra flera rätter =)
    Nu ikväll åt vi oxfilé, bea (hemgjord åffkårs) och sallad på tomat, vitkål, rödlök, vitvinsvinäger, olivolja, salt&peppar. Vill du kan du ju göra klyftpotatis till dem som vill.
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Linda1976
    Denebola skrev 2011-02-25 21:19:03 följande:
    Det blev falukorv och blomkålsmos här i kväll - med en lite twist (det är ju ändå fredag )

    I blomkålsmoset tog jag i några skivor ost, lite smör och ett litet ägg + kryddor. Skippade grädde eftersom det hade blivit för rinnigt. Sedan klickade jag ut det på en plåt och toppade med riven parmesan - voila, blom duchesse!
    Måste testa!!
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Denebola
    Linda1976 skrev 2011-02-25 21:21:17 följande:
    Måste testa!!
    De blev lite platta och inte så toppiga, men de rann inte ut i alla fall. Men jag försökte "reda" moset med ostskivor Ägget gör ju att det blir lite rinnigare också, så ta inte för mycket ägg. Jag hade som sagt ett litet (råkar ha tre storlekar på ägg i kylen just nu )
  • M a m m a A

    Har läst i denna tråd ett tag - toppen!

    Jag har ätit enligt LCHF nu i några veckor och stormtrivs

    Rätta mig om jag har fel. Det är en sak jag undrar. Enligt det jag har läst handlar det även mycket om att äta naturligt och gärna ekologiskt, riktig grädde osv. Inga konstiga tillsatser eller E nr. Hur kommer det sig egentligen att sukrin o dyl är ok? Visst inga kolhydrater men ack så "konstlat". Rimmar inte det lite emot vad lchf står för? Har även läst att vissa skrämmer upp sin keso med fun light saft Jaja, alla kanske inte följer det slaviskt...

    Nån gång har jag unnat mig choklad, då över 70 % såklart fast då är det "riktigt" socker i, vilket torde vara så mycket bättre än något kemiskt framställt eller?

Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**