• Linda1976

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    {#emotions_dlg.flower}  Välkommen till Den Stora Feta LCHF-tråden!  {#emotions_dlg.flower}

    Här samlas vi som äter enligt LCHF. LowCarbHighFat. Vi pratar mat, recept, utmaningar man ställs inför som lchf:are samt om en massa annat förstås.

    I nedanstående länkar finns mycket bra information:

    http://www.lchf.se/
    http://lchfrecept.com/
    http://www.kostdoktorn.se/
    http://airamsmat.webblogg.se/index.html
    http://kolhydrater.ifokus.se/
    http://annajdjacobsson.wordpress.com/
    http://lchfbutiken.se/
    http://www.lowcarbshop.se/ 

      

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-17 17:49
    Recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m57915800.html -lägg in dina smaskiga lchf-recept!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-19 15:42
    Här finns dagsmenyer för den som behöver: www.familjeliv.se/Forum-24-64/m56863370-1.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-07 23:02
    Vikttråd: www.familjeliv.se/Forum-24-406/m65606664.html
  • Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**
  • Mandel

    Förbereder nu fredagens mat:
    Smörstekt oxfilé med smörstekta chanpinjoner, vitlökssmör och bearnaisesås.
    Längtar...

    En lite fråga,
    Hur mycket vaniljpulver motsvarar ex 1tsk vaniljsocker för att få samma vaniljsmakt?
    Hur är det med sukrin?
    Är 1msk sukrin = 1msk socker eller är det sötare/mindre sött?

    Tack för hjälpen!


    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Linda1976
    Maddisen80 skrev 2011-02-25 18:49:12 följande:
    imorgon ska jag unna mig kina mat ,men kan man äta biff och bambuskott och undvika riset ?
    Redningen brukar innehålla en hel del maizena eller liknande. Dessutom innehåller ofta tillsatser, glutamat osv... Men visst kan man äta det nångång!
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Linda1976
    Egensinnig skrev 2011-02-25 18:58:38 följande:
    Det känns mer som riktig vikt, gjorde samma över jul. Ok LCHF men lite mer kolisar och gick upp 3-4 kg och det tog en månad strikt kost att bli av med. Men någonstans får man ju göra valet kolhydrater kontra idealvikt och jag accepterar att ligga några kilo över målvikt och inte vara så låst och ha större variationsrikedom.
    Låter klokt. Du e ju dessutom skitsnygg alltid. *avundsjuk men inte alls missunsam*
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Asereht
    Mandel skrev 2011-02-25 19:02:56 följande:
    Förbereder nu fredagens mat:
    Smörstekt oxfilé med smörstekta chanpinjoner, vitlökssmör och bearnaisesås.
    Längtar...

    En lite fråga,
    Hur mycket vaniljpulver motsvarar ex 1tsk vaniljsocker för att få samma vaniljsmakt?
    Hur är det med sukrin?
    Är 1msk sukrin = 1msk socker eller är det sötare/mindre sött?

    Tack för hjälpen!
    Vaniljextrakt är ju ren vanilj så man behöver mindre vanilj för att få samma styrka som vanilin/vaniljsocker som är mestadel socker. Jag tar en knivsudd vanilj till en stor tallrik youghurt för vaniljsmak, då får du kanske ett hum.

    Sukrin har jag noll koll på, jag har inte använt sötningsmedel någon gång.
    Tistel med fem ♥ sticklingar ♥   Blogg: www.stickig.se
  • Denebola
    Mandel skrev 2011-02-25 19:02:56 följande:
    Förbereder nu fredagens mat:
    Smörstekt oxfilé med smörstekta chanpinjoner, vitlökssmör och bearnaisesås.
    Längtar...

    En lite fråga,
    Hur mycket vaniljpulver motsvarar ex 1tsk vaniljsocker för att få samma vaniljsmakt?
    Hur är det med sukrin?
    Är 1msk sukrin = 1msk socker eller är det sötare/mindre sött?

    Tack för hjälpen!
    Jag tror att sukrin och socker motsvarar varandra volymmässigt, men viktmässigt gäller att 75 g sukrin motsvarar 100 g socker

    Sukrin är lite mindre sött än socker har jag för mig, jag är osäker på om det är "korrigerat" volymmässigt, men jag tror det.
  • Linda1976
    Mandel skrev 2011-02-25 19:02:56 följande:
    Förbereder nu fredagens mat:
    Smörstekt oxfilé med smörstekta chanpinjoner, vitlökssmör och bearnaisesås.
    Längtar...

    En lite fråga,
    Hur mycket vaniljpulver motsvarar ex 1tsk vaniljsocker för att få samma vaniljsmakt?
    Hur är det med sukrin?
    Är 1msk sukrin = 1msk socker eller är det sötare/mindre sött?

    Tack för hjälpen!
    Hm.... i en sats pannkakssmet på 4 ägg tar jag 2 krm vaniljpulver.... Ska jag vispa grädde (en 3a) tar jag en nypa typ... Haha, bra råd va?

    Sukrin har jag fortf inte fått tummen ur att beställa!  
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Mandel

    Hittade sukrin på Natur Apoteket när jag var i "stan".

    Måste skaffa stänktskydd till stekpannan för det skvätter ju massor när man steker i rent smör.


    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • tiiitti

    Ja detta kan ju inte vara lätt att följa livet ut. Funkar absolut till man nått målvikten, men sen måste man ju kunna få in lite kolhydrater i livet. eller?

    Jag är en potatisälskare. Funkar hur bra som helst utan potatis nu, och kan säkert fixa månader utan. Men inte föralltid. det måste finnas en framtid med potatis??

    skönt du har hittat pones för ditt brödbehov.

  • Egensinnig
    Linda1976 skrev 2011-02-25 19:05:29 följande:
    Låter klokt. Du e ju dessutom skitsnygg alltid. *avundsjuk men inte alls missunsam*
    Tack detsamma darling!
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**