• Linda1976

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    {#emotions_dlg.flower}  Välkommen till Den Stora Feta LCHF-tråden!  {#emotions_dlg.flower}

    Här samlas vi som äter enligt LCHF. LowCarbHighFat. Vi pratar mat, recept, utmaningar man ställs inför som lchf:are samt om en massa annat förstås.

    I nedanstående länkar finns mycket bra information:

    http://www.lchf.se/
    http://lchfrecept.com/
    http://www.kostdoktorn.se/
    http://airamsmat.webblogg.se/index.html
    http://kolhydrater.ifokus.se/
    http://annajdjacobsson.wordpress.com/
    http://lchfbutiken.se/
    http://www.lowcarbshop.se/ 

      

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-17 17:49
    Recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m57915800.html -lägg in dina smaskiga lchf-recept!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-19 15:42
    Här finns dagsmenyer för den som behöver: www.familjeliv.se/Forum-24-64/m56863370-1.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-07 23:02
    Vikttråd: www.familjeliv.se/Forum-24-406/m65606664.html
  • Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**
  • Nikhita

    Undvika socker=kolhydrater ja, men sötningsmedel? det är upp till var o en..


    I don't worry cause everything's gonna be alright
  • Faile
    M a m m a A skrev 2011-02-25 21:39:06 följande:
    Moiraine; Ok att "Sötin" är ekologiskt men det innehåller fortf per 100g, 100 g kolhydrater samt 100 g sockeralkoholer.

    Enl det jag har läst innehåller även Sötin E nr samt är kemiskt framställt

    Var god se sv.m.wikipedia.org/wiki/Sockeralkohol?wasRedi...
    Jag undrar dessutom var du läste att sukrin är kemiskt framställt?

    Får läsa svar imorgon, nu blir det sova
    Sluta jiddra, börja trolla!
  • Denebola
    M a m m a A skrev 2011-02-25 21:54:09 följande:
    Denebola; Självklart vet jag att olika E nr står för olika tillsatser. Har ganska god koll. MEN de flesta här vet vad lchf står för. Det som enligt mig blir lite motsägelsefullt är att använda div sötningsmedel som är kemiskt framställda? Vill man äta lchf så är väl själva grejen att undvika socker i mångt o mycket?
    Jag tycker att det är upp till var och en att avgöra. Jag har inga problem med att ta lite sukrin när jag bakar, eller att dricka en cola zero då och då (vilket i praktiken innebär en gång i månaden, kanske snarare en gång varannan månad). Däremot kan jag hålla med dig att det kanske är mindre bra att dricka flera liter lightläsk om dagen, och ha massor av sukrin i te och kaffe. Men så länge ingen tvingar mig att göra så, så anser jag att var och en får göra sin egen bedömning och hantera sötningsmedel som de vill.

    Jag tror även att om man känner att LCHF är allt för begränsande, kanske man inte orkar med det. Och frågan är vad man vinner på det då, i längden? Äter man "rätt" största delen av tiden tycker jag inte att man ska behöva bli klandrad eller känna sig som en "dålig LCHFare" för att man väljer "mindre bra" saker ibland.
  • Denebola
    Faile skrev 2011-02-25 22:03:38 följande:
    Jag undrar dessutom var du läste att sukrin är kemiskt framställt?

    Får läsa svar imorgon, nu blir det sova
    ... och vad är det som säger att något som är kemiskt framställt är dåligt?
  • Clanica
    Denebola skrev 2011-02-25 22:09:30 följande:
    Jag tycker att det är upp till var och en att avgöra. Jag har inga problem med att ta lite sukrin när jag bakar, eller att dricka en cola zero då och då (vilket i praktiken innebär en gång i månaden, kanske snarare en gång varannan månad). Däremot kan jag hålla med dig att det kanske är mindre bra att dricka flera liter lightläsk om dagen, och ha massor av sukrin i te och kaffe. Men så länge ingen tvingar mig att göra så, så anser jag att var och en får göra sin egen bedömning och hantera sötningsmedel som de vill.

    Jag tror även att om man känner att LCHF är allt för begränsande, kanske man inte orkar med det. Och frågan är vad man vinner på det då, i längden? Äter man "rätt" största delen av tiden tycker jag inte att man ska behöva bli klandrad eller känna sig som en "dålig LCHFare" för att man väljer "mindre bra" saker ibland.
    Bra skrivet! Kan inte annat än att hålla med.
  • Clanica
    Lycka 1 skrev 2011-02-25 22:11:50 följande:
    Men om man går på fakir i tex en vecka, får man dricka kaffe eller te då?
    Läste i Sten Sture Skaldemans bok att kaffe innehåller kolhydrater men att han drack det även under sin "hårdaste" period. Så det är nog upp till var och en
  • Denebola
    Clanica skrev 2011-02-25 22:39:07 följande:
    Bra skrivet! Kan inte annat än att hålla med.
    Tack {#emotions_dlg.flower}
  • M a m m a A

    Intressanta svar. Intressant diskussion på sidan annahallen. Jag drog nog alla sötningsmedel för att vara kemiskt framställda... Som jag skrev tidigare tror jag inte personligen på sötningsmedel, men alla är olika. Våra kroppar reagerar dessutom olika på olika preparat, så även socker/sötningsmedel.

    Jag är lite anti sötningsmedel då det inte finns adekvat forskning "över tid" så att säga. Visst har man sett i studier att vanligt socker i kolossala mängder orsakar bl a fetma... Förvisso

    Nåja, tur att det finns alternativ för alla. För mig är keson/kvargen betydligt godare som den är, utan att tillsätta söta substanser. För det har jag upptäckt med lchf, vilka fantastiska smaker som kommer fram! Innan tyckte jag att mörk choklad var nästintill bitter, nu upplever jag den som oerhört söt nån gång ibland till kaffet!

  • Linda1976
    Denebola skrev 2011-02-25 21:38:25 följande:
    Men vad blir då skillnaden på fakir och UFO? Nu är jag inte säker på om jag har uppfattat fakir rätt, men för att klara sig under 5 g/dag, så kan man väl inte äta så mycket mer än fett och protein...
    fakir: Kött, ägg, fisk, kyckling, smör, ghee, olja

    UFO: UnderFemgramOm dagen.

    jag pallar inget av det. 
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**