• Linda1976

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    {#emotions_dlg.flower}  Välkommen till Den Stora Feta LCHF-tråden!  {#emotions_dlg.flower}

    Här samlas vi som äter enligt LCHF. LowCarbHighFat. Vi pratar mat, recept, utmaningar man ställs inför som lchf:are samt om en massa annat förstås.

    I nedanstående länkar finns mycket bra information:

    http://www.lchf.se/
    http://lchfrecept.com/
    http://www.kostdoktorn.se/
    http://airamsmat.webblogg.se/index.html
    http://kolhydrater.ifokus.se/
    http://annajdjacobsson.wordpress.com/
    http://lchfbutiken.se/
    http://www.lowcarbshop.se/ 

      

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-17 17:49
    Recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m57915800.html -lägg in dina smaskiga lchf-recept!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-19 15:42
    Här finns dagsmenyer för den som behöver: www.familjeliv.se/Forum-24-64/m56863370-1.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-07 23:02
    Vikttråd: www.familjeliv.se/Forum-24-406/m65606664.html
  • Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**
  • The Kittycats

    Tänkte prova att använda pones-receptet till pizzabotten. Har för mig att jag läste någonstans här i tråden att man borde förgrädda botten, hur länge då tror ni?


    ♥ Skruttan född 10-07-15
  • Linda1976
    The Kittycats skrev 2011-02-26 17:29:30 följande:
    Tänkte prova att använda pones-receptet till pizzabotten. Har för mig att jag läste någonstans här i tråden att man borde förgrädda botten, hur länge då tror ni?
    Jag hade den till pajbotten och det funkade ok. Kanterna brändes dock.... Kanske 10 min, och täck kanterna m folie om de mörknar. Det går jättefort!
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Faile
    The Kittycats skrev 2011-02-26 16:41:51 följande:
    Vet inte om det spelar någon roll, man rör ju ihop allt ändå sedan. Men när jag gjorde dem funderade jag på samma sak, och då rörde jag ihop massan och det vattniga i burken först.
    Jag överlät bountysarna till maken och det blev jättebra

    Däremot försökte jag mig på ischoklad nyss. Plättlätt verkar det ju, men kokosfettet skar sig med chokladen precis när jag skulle hälla i formarna.
    Kan det ha blivit för varmt, nån som har någon teori?

    Vi har besök av svärmor och svägerska som också äter lchf. Dock har de inte gett sig på varken bröd eller godis, så därav mina försök att vara kulinarisk i köket. Har bakat lembas, pones, knäckebröd, bountys och misslyckad ischoklad enbart för att visa dem hur man gör. Får se vem som i slutändan äter upp allt detta hmm....
    Sluta jiddra, börja trolla!
  • The Kittycats

    Linda1976: Jäser ponesdegen i ugnen, så att man bör lägga ut tunnare botten än vad man vill ha?


    ♥ Skruttan född 10-07-15
  • Linda1976

    Hm... när jag gör ischoklad så smälter jag chokladen i micron först, så den är halvsmält. Sen slänger jag ner den i kastrull ihop med kokosfettet (ekologiskt med smak). 100 gram choklad, 50 gram kokosfett och 1 msk kanel. Rör till allt smält och smeten är blank. Häller sen upp i formar. Har aldrig råkat ut för att det skurit sig...

    Gjorde du det i vattenbad? För kommer det vattenånga/vatten i så skär det sig, annars har jag ingen teori... 


    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Faile
    Linda1976 skrev 2011-02-26 17:54:15 följande:
    Hm... när jag gör ischoklad så smälter jag chokladen i micron först, så den är halvsmält. Sen slänger jag ner den i kastrull ihop med kokosfettet (ekologiskt med smak). 100 gram choklad, 50 gram kokosfett och 1 msk kanel. Rör till allt smält och smeten är blank. Häller sen upp i formar. Har aldrig råkat ut för att det skurit sig...

    Gjorde du det i vattenbad? För kommer det vattenånga/vatten i så skär det sig, annars har jag ingen teori... 
    Jag blandade ner chokladen i det smälta kokosfettet och rörde om. Sen hade jag i kakao ( enligt ett recept i en tråd här på fl ) men det blev alldeles för bittert så då blandade jag i grädde för att mildra smaken lite. Allt gick jättebra tills precis sekunden innan jag skulle hälla upp det.

    Men vi lade upp det chokladiga först i formarna och det smälta kokosfettet över, och det blev faktiskt helt ok. Ser ut som ischoklad ala tigerkaka typ
    Sluta jiddra, börja trolla!
  • Linda1976
    The Kittycats skrev 2011-02-26 17:51:33 följande:
    Linda1976: Jäser ponesdegen i ugnen, så att man bör lägga ut tunnare botten än vad man vill ha?
    En aning. 
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Linda1976
    Faile skrev 2011-02-26 18:20:49 följande:
    Jag blandade ner chokladen i det smälta kokosfettet och rörde om. Sen hade jag i kakao ( enligt ett recept i en tråd här på fl ) men det blev alldeles för bittert så då blandade jag i grädde för att mildra smaken lite. Allt gick jättebra tills precis sekunden innan jag skulle hälla upp det.

    Men vi lade upp det chokladiga först i formarna och det smälta kokosfettet över, och det blev faktiskt helt ok. Ser ut som ischoklad ala tigerkaka typ
    Kall grädde! Det är boven förmodligen!

     
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Sirling

    Är det någon som kan ge mig Denebolas blogg eller receptet på den där snabba & goda chokladkrämen jag tror kom från henne med grädde, mörk choklad & smör man smälte ihop & som stelnade i kylen. Appen jag samlade favvoreceptet på raderades vid en uppdatering av telefonen...

Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**