• Linda1976

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    {#emotions_dlg.flower}  Välkommen till Den Stora Feta LCHF-tråden!  {#emotions_dlg.flower}

    Här samlas vi som äter enligt LCHF. LowCarbHighFat. Vi pratar mat, recept, utmaningar man ställs inför som lchf:are samt om en massa annat förstås.

    I nedanstående länkar finns mycket bra information:

    http://www.lchf.se/
    http://lchfrecept.com/
    http://www.kostdoktorn.se/
    http://airamsmat.webblogg.se/index.html
    http://kolhydrater.ifokus.se/
    http://annajdjacobsson.wordpress.com/
    http://lchfbutiken.se/
    http://www.lowcarbshop.se/ 

      

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-17 17:49
    Recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m57915800.html -lägg in dina smaskiga lchf-recept!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-19 15:42
    Här finns dagsmenyer för den som behöver: www.familjeliv.se/Forum-24-64/m56863370-1.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-07 23:02
    Vikttråd: www.familjeliv.se/Forum-24-406/m65606664.html
  • Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**
  • MrsMurphy

    Ok, jag kan officiellt utse mig till fullständigt ponesfrälst! Perfekt, underbar, ljuuuuvlig! Detta borde ju fungera perfekt att göra ex tacopizza! Nu ska det baske mig experimenteras framöver!


    Allt är såååååååå naturligt så...
  • Denebola
    Ziggystardust skrev 2011-02-27 09:06:45 följande:
    Ska ordna det senare! Jag tror jag måste göra som du och starta en mat/receptblogg så man kommer ihåg allt man testar som blir bra!
    Ja, det är ett smidigt sätt att hålla koll på allt Sen har jag ju ett par mega-Word-dokument med alla recept också, men det är smidigare att skicka en länk när jag ska tipsa någon om något särskilt.
  • Linda1976
    Faile skrev 2011-02-27 08:43:18 följande:
    Nu har jag inte testat utan mjöl, men det borde väl egentligen funka ändå kan jag tycka. Fyll på med en dl av nåt annat, sesamfrön kanske, och prova. Eftersom det rostas en timme så borde det ju bli knäckigt/krispigt oavsett.
    Tror jag
    Kanske! Vr har du köpt psylliumfrön? För Fiberhusk är ju krossade såna...
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • MrsMurphy
    Linda1976 skrev 2011-02-27 09:45:03 följande:
    Kanske! Vr har du köpt psylliumfrön? För Fiberhusk är ju krossade såna...
    Jag hittade sånt billigt på den lilla lokala konsum, utöver mitt dubbelinköp av det svindyra Fiber-husk så stod jag sedan på Konsum och kollade på allt och hittade en massa olika psylliumfrön och jag gnuggade geniknölarna och drog mig till minnes att jag har ju sett sådant i recept. *suck* Jag har med andra ord för en livstid nu. Tungan ute

    1:a kapitlet av Matrevolutionen är utlagd på kostdoktorn. För er som är nyfikna och inte läst än.

    http://www.kostdoktorn.se/wp-content/2010/12/Matrevolutionen_kapitel1.pdf
    Allt är såååååååå naturligt så...
  • Linda1976
    MrsMurphy skrev 2011-02-27 09:55:24 följande:
    Jag hittade sånt billigt på den lilla lokala konsum, utöver mitt dubbelinköp av det svindyra Fiber-husk så stod jag sedan på Konsum och kollade på allt och hittade en massa olika psylliumfrön och jag gnuggade geniknölarna och drog mig till minnes att jag har ju sett sådant i recept. *suck* Jag har med andra ord för en livstid nu. Tungan ute

    1:a kapitlet av Matrevolutionen är utlagd på kostdoktorn. För er som är nyfikna och inte läst än.

    www.kostdoktorn.se/wp-content/2010/12/Matrevo...
    Då borde det ju finnas på ICA Maxi också kan man tycka.... får leta där!
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Liddi
    Denebola skrev 2011-02-27 08:33:16 följande:
    Köp mandel och en mandelkvarn. Man kan köpa färdigmalet mjöl, men jag har ingen Lidl i närheten, eller orkar beställa det från internet.

    Sen så lärde jag mig igår att mjölet härsknar snabbare eftersom det har så stor yta som utsätts för syre. Så det är bäst att mala efter behov när man behöver det.
    Tittar in med en dum fråga igen Jag har en sån där kvarn men kan man använda mandel med skal på till mandelmjöl eller måste man köpa skalad mandel (om det inte står specifikt att det ska vara skalad i receptet alltså)
    Alexander 090210
  • Denebola
    mills skrev 2011-02-27 10:00:59 följande:
    Tittar in med en dum fråga igen Jag har en sån där kvarn men kan man använda mandel med skal på till mandelmjöl eller måste man köpa skalad mandel (om det inte står specifikt att det ska vara skalad i receptet alltså)
    Jag har skållat och skalat mandlarna en gång, sen dess har jag kört i dem med skal och det funkar lika bra Jag brukar även sikta mjölet, det kan bli någon större bit som slinker igenom på fel sida i kvarnen som kan vara bra att få bort.
  • Liddi
    Denebola skrev 2011-02-27 10:03:20 följande:
    Jag har skållat och skalat mandlarna en gång, sen dess har jag kört i dem med skal och det funkar lika bra Jag brukar även sikta mjölet, det kan bli någon större bit som slinker igenom på fel sida i kvarnen som kan vara bra att få bort.
    Vad bra Jag är nämligen för lat för att skala själv så jag skulle ha köpt skalade isåfall och det är ju så jäkla dyrt När jag ändå är i farten...vad menas med att sikta mjölet?
    Alexander 090210
  • Linda1976

    Helt ot: Min pappa fyller 60 13e mars. Jag klurar på present.... Jag hade tänkt köpa en dyr whiskey, men jag funderar på att köpa en hög böcker. 

    Äkta vara
    Hemlige kocken
    Döden i Grytan
    nån lchfbok

    Är det tråkigt?. Han har ju redan en massa whiskey liksom....Min pappa älskar mat (jag fattar inte varför han inte är kock egentligen), och han lagar fantastisk mat, men han äter ju, som de flesta andra kolhydrater. Han behöver dessutom gå ner sådär 15-20 kg.  


    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Linda1976
    mills skrev 2011-02-27 10:16:35 följande:
    Vad bra Jag är nämligen för lat för att skala själv så jag skulle ha köpt skalade isåfall och det är ju så jäkla dyrt När jag ändå är i farten...vad menas med att sikta mjölet?
    Sikta genom en sil så att stora bitar stannar i silen!
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**