• Linda1976

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    {#emotions_dlg.flower}  Välkommen till Den Stora Feta LCHF-tråden!  {#emotions_dlg.flower}

    Här samlas vi som äter enligt LCHF. LowCarbHighFat. Vi pratar mat, recept, utmaningar man ställs inför som lchf:are samt om en massa annat förstås.

    I nedanstående länkar finns mycket bra information:

    http://www.lchf.se/
    http://lchfrecept.com/
    http://www.kostdoktorn.se/
    http://airamsmat.webblogg.se/index.html
    http://kolhydrater.ifokus.se/
    http://annajdjacobsson.wordpress.com/
    http://lchfbutiken.se/
    http://www.lowcarbshop.se/ 

      

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-17 17:49
    Recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m57915800.html -lägg in dina smaskiga lchf-recept!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-19 15:42
    Här finns dagsmenyer för den som behöver: www.familjeliv.se/Forum-24-64/m56863370-1.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-07 23:02
    Vikttråd: www.familjeliv.se/Forum-24-406/m65606664.html
  • Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**
  • Linda1976
    Faile skrev 2011-02-26 21:45:47 följande:
    MrsQuitaz skrev 2011-02-26 20:23:50 följande:

    Jag bakade pones igår och dem var inte goda. De har en speciell smak som jag absolut inte klarade av. det är väldigt konstigt detta, jag är inte ens kräsen när det gäller mat. Nåja det får bli ägg, ägg och åter ägg till frukost.


     


    3 veckor har nu gått och vågen visar på -9kg. Jag fullkomligt njuter även om jag är oroad över om det är sunt att gå ner så mycket så fort. Någon tanke?


    Vet att jag tjatar om mina knäckebröd, men de är faktiskt otroligt goda. Så jag ger er receptet igen och rekommenderar starkt att ni testar.
    Funkar kalasbra som kex också till ost också.

    3 ägg
    3 dl lika delar av linfrön, kokosflingor och mandelmjöl ( jag har dock minskat linfröna till 1/2 dl och lagt till 1/2 dl psylliumfrön istället, tycker det blir ännu krispigare och godare )

    Rör ihop allt med gaffel och bred ut smeten tunt på en plåt.
    Grädda 15 min i 175grader.
    Ta ut och skär bitar ( jag rispar bara så bryter jag av bitarna efteråt )
    Rosta i 1 timme i 50 grader.

    Så himla gott på morgonen med ost och skinka eller till osten på kvällen.
    Det e skit att jag inte tål mandel eller andra nötter. Förutom kokos och jordnötter då, men de är ju inte mycket att baka med..
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • MrsQuitaz
    Faile skrev 2011-02-26 21:45:47 följande:
    MrsQuitaz skrev 2011-02-26 20:23:50 följande:

    Jag bakade pones igår och dem var inte goda. De har en speciell smak som jag absolut inte klarade av. det är väldigt konstigt detta, jag är inte ens kräsen när det gäller mat. Nåja det får bli ägg, ägg och åter ägg till frukost.


     


    3 veckor har nu gått och vågen visar på -9kg. Jag fullkomligt njuter även om jag är oroad över om det är sunt att gå ner så mycket så fort. Någon tanke?


    Vet att jag tjatar om mina knäckebröd, men de är faktiskt otroligt goda. Så jag ger er receptet igen och rekommenderar starkt att ni testar.
    Funkar kalasbra som kex också till ost också.

    3 ägg
    3 dl lika delar av linfrön, kokosflingor och mandelmjöl ( jag har dock minskat linfröna till 1/2 dl och lagt till 1/2 dl psylliumfrön istället, tycker det blir ännu krispigare och godare )

    Rör ihop allt med gaffel och bred ut smeten tunt på en plåt.
    Grädda 15 min i 175grader.
    Ta ut och skär bitar ( jag rispar bara så bryter jag av bitarna efteråt )
    Rosta i 1 timme i 50 grader.

    Så himla gott på morgonen med ost och skinka eller till osten på kvällen.
    Var får jag tag på mandelmjöl? Ska smeten bres ut på bakplåtspapper eller direkt ut på en ungsplåt?
  • Denebola
    Ziggystardust skrev 2011-02-26 22:12:51 följande:
    Mmm, pones á la morotskaka var riktigt gott! Hade ingen philadelphiaost att göra glasyr av men ska köpa imorgon, då blir de perfekta! Kolhydrathalten ökar ju iom morötter och valnötter men som gofika vid speciella tillfällen blir det ju helt klart godkänt!
    Recept?
  • Denebola
    MrsQuitaz skrev 2011-02-27 08:01:09 följande:
    Var får jag tag på mandelmjöl? Ska smeten bres ut på bakplåtspapper eller direkt ut på en ungsplåt?
    Köp mandel och en mandelkvarn. Man kan köpa färdigmalet mjöl, men jag har ingen Lidl i närheten, eller orkar beställa det från internet.

    Sen så lärde jag mig igår att mjölet härsknar snabbare eftersom det har så stor yta som utsätts för syre. Så det är bäst att mala efter behov när man behöver det.
  • Denebola
    Linda1976 skrev 2011-02-26 23:28:48 följande:
    Det e skit att jag inte tål mandel eller andra nötter. Förutom kokos och jordnötter då, men de är ju inte mycket att baka med..
    Funkar inga fröer då? Om man skulle mixa dem till mjöl.
  • Faile
    Linda1976 skrev 2011-02-26 23:28:48 följande:
    Det e skit att jag inte tål mandel eller andra nötter. Förutom kokos och jordnötter då, men de är ju inte mycket att baka med..
    Nu har jag inte testat utan mjöl, men det borde väl egentligen funka ändå kan jag tycka. Fyll på med en dl av nåt annat, sesamfrön kanske, och prova. Eftersom det rostas en timme så borde det ju bli knäckigt/krispigt oavsett.
    Tror jag
    Sluta jiddra, börja trolla!
  • Faile
    MrsQuitaz skrev 2011-02-27 08:01:09 följande:
    Var får jag tag på mandelmjöl? Ska smeten bres ut på bakplåtspapper eller direkt ut på en ungsplåt?
    På bakplåtspapper.
    Jag köper mitt i vanliga affären, men det är egentligen inte mjöl utan mandelpulver. Men det funkar ju precis lika bra tycker jag.
    Sluta jiddra, börja trolla!
  • MrsQuitaz
    Denebola skrev 2011-02-27 08:33:16 följande:
    Köp mandel och en mandelkvarn. Man kan köpa färdigmalet mjöl, men jag har ingen Lidl i närheten, eller orkar beställa det från internet.

    Sen så lärde jag mig igår att mjölet härsknar snabbare eftersom det har så stor yta som utsätts för syre. Så det är bäst att mala efter behov när man behöver det.
    Aha, jag har lidl precis runt hörnet, perfekt =)
    Faile skrev 2011-02-27 08:45:05 följande:
    På bakplåtspapper.
    Jag köper mitt i vanliga affären, men det är egentligen inte mjöl utan mandelpulver. Men det funkar ju precis lika bra tycker jag.
    Tack. Ska jag ha 3 dl av vaarje sort eller 1dl av varje? blev lite förvirrad nu =(
  • Faile
    MrsQuitaz skrev 2011-02-27 08:50:38 följande:
    Aha, jag har lidl precis runt hörnet, perfekt =)
    Faile skrev 2011-02-27 08:45:05 följande:
    På bakplåtspapper.
    Jag köper mitt i vanliga affären, men det är egentligen inte mjöl utan mandelpulver. Men det funkar ju precis lika bra tycker jag.
    Tack. Ska jag ha 3 dl av vaarje sort eller 1dl av varje? blev lite förvirrad nu =(
    3dl totalt, alltså ca 1 av varje sort.
    Sedan kan man ju modifiera lite hur man vill.
    Sluta jiddra, börja trolla!
  • Ziggystardust
    Denebola skrev 2011-02-27 08:31:21 följande:
    Recept?
    Ska ordna det senare! Jag tror jag måste göra som du och starta en mat/receptblogg så man kommer ihåg allt man testar som blir bra!
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**