• Linda1976

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    {#emotions_dlg.flower}  Välkommen till Den Stora Feta LCHF-tråden!  {#emotions_dlg.flower}

    Här samlas vi som äter enligt LCHF. LowCarbHighFat. Vi pratar mat, recept, utmaningar man ställs inför som lchf:are samt om en massa annat förstås.

    I nedanstående länkar finns mycket bra information:

    http://www.lchf.se/
    http://lchfrecept.com/
    http://www.kostdoktorn.se/
    http://airamsmat.webblogg.se/index.html
    http://kolhydrater.ifokus.se/
    http://annajdjacobsson.wordpress.com/
    http://lchfbutiken.se/
    http://www.lowcarbshop.se/ 

      

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-17 17:49
    Recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m57915800.html -lägg in dina smaskiga lchf-recept!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-19 15:42
    Här finns dagsmenyer för den som behöver: www.familjeliv.se/Forum-24-64/m56863370-1.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-07 23:02
    Vikttråd: www.familjeliv.se/Forum-24-406/m65606664.html
  • Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**
  • Linda1976

    Lättja: Jag håller absolut med dig! Det jag mest är rädd för är inte frestelserna - utan att jag inte ska få tag på alternativ liksom. Det är ju en sak om man går på restaurang, då är det ju bara att beställa kött liksom, men just om man är ute på stan osv.... Familjen vill ju trots allt fika ibland Nu ska vi bo på fint hotell i sommar, som förhoppningsvis har bacon&ägg-frulle (även om det inte är en favvo direkt) och sen får jag stå mig på det hela dan om det skulle vara så....

    Men jag håller med dig i ditt resonemang, absolut. Det är som om jag själv skrivit det! 


    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Lycka 1

    Idag blir det dock inte fakir och inte till lunch imorgon heller eftersom jag gör matlåda idag .

    Idag blir det iaf gratäng med kyckling och blomkål. Smarrigt.

    Måste nog göra slut på alla mejeriprodukter innan jag börjar med fakir. Men det går nog snabbt. En dag el två.


  • Ekorrfamiljen
    Lycka 1 skrev 2011-02-28 16:30:26 följande:
    Har läst om Fakirbiffar tidigare men hittar inget recept nu. Vet att det var med fläskfärs och en massa ägg gula iaf. Någon som har recept?

    Sen läste jag att hemmagjord majonäs var ok. Någon som har recept på det?
    Menar du i stil med Skaldemans "bantarbiffar"? Googla väl?
    Fem barn!? Det är ju .. typ Afrika!
  • Nikhita

    Det är helt otroligt vad annorlunda hungerkänslorna fungear av LCHF-kost.

    Jag hann inte äta frukost så tog med mig 2 kokta ägg till skolan som jag slängde i mig vid 10.30
    sen har jag varit i skolan hela dagen utan att äta något.

    Kl 16.30 äter jag igen och kan i lugn o ro fixa ihop något snabbt att äta utan att känna att jag vill attackera en brödlimpa

    Inte för att det är bra att äta såhär lite, men bra att jag inte överkompenserar med nåt helt fel


    I don't worry cause everything's gonna be alright
  • Ekorrfamiljen
    Lycka 1 skrev 2011-02-28 16:30:26 följande:
    Har läst om Fakirbiffar tidigare men hittar inget recept nu. Vet att det var med fläskfärs och en massa ägg gula iaf. Någon som har recept?

    Sen läste jag att hemmagjord majonäs var ok. Någon som har recept på det?
    Kan det vara något åt det här hållet du menar? http://fetbobba.net/fettskramd-arkiv/43.freebb.com/fettskramd/fettskramd-article316.html
    Fem barn!? Det är ju .. typ Afrika!
  • tiiitti

    Någon som vet vad något gott man kan göra med vitkål? typ stuvad vitkål eller nått. hur gör man det på lchf-vis

  • jeng
    tiiitti skrev 2011-02-28 17:02:39 följande:
    Någon som vet vad något gott man kan göra med vitkål? typ stuvad vitkål eller nått. hur gör man det på lchf-vis
    Jag tycker det är jättegott att göra wok på köttfärs, lite fond (kalv tex) vitlök och sen hälla i finstrimlad vitklål. det blir lite som vårrullefyllning, och det ääääälskar jag! annars är vitkål jättegot bara finstrimlad och fräst i massa smör. men då får man inte vara fettskrämd, för det går åt myyycket smör!

    Jag hade gått upp 1 kg från torsdag tills vägningen imorse. Inget vidare kul.men så insåg jag att jag gjorde en korvstroganoff igår (på bra korv!!) som ändå blev ca 15 gram kolhydrater per portion! helt sjukt! Det åt jag både igår kväll och till lunch! ud vilken miss! Vi gjorde biff stroganoff på samma recept förra veckan och det var ju ca 5 gram per portion inkl sallad! Jag brukar inte äta korv, men vi har sagt att vi ska prova på nya recept ur alla mina kokböcker, plus att vi lagar mat som vi tor ungarna kan få i sig också, och då funkar verkligen inte biffen... Men nä, den missen gör jag inte igen! Trist med vågen, men skönt att ha hittat en anledning!
  • Lyckligamamman
    tiiitti skrev 2011-02-28 17:02:39 följande:
    Någon som vet vad något gott man kan göra med vitkål? typ stuvad vitkål eller nått. hur gör man det på lchf-vis
    jag brukar göra gräddkokt vitkål, jättegott!

    strimla vitkål (använd osthyvel!)

    stekt den mjuk i ca 25 g smör.

    häll grädde över så det precis täcker, salta o peppra (ev lite vitlök)

    låt småputtra i ca 10 min eller tills grädden nästan är borta. Passar speciellt bra till färsbiffar/köttbullar/järpar. (tycker jag)
  • MrsMurphy
    Nikhita skrev 2011-02-28 16:40:49 följande:
    Inte för att det är bra att äta såhär lite, men bra att jag inte överkompenserar med nåt helt fel
    Det här med att äta, mycket/lite etc så har jag tolkat det som om det snarast är bra att få lite fasta mellan varven. Vi är gjorda för att tåla perioder utan mat.

    Så jag tror inte att man ska snöa in och vara för ordentlig a la gamla tongångar om att äta regelbundet. Äta när man är hungrig, inte jordens undergång med hunger heller om det dyker upp. Känna av kroppen att så länge man mår bra är allt frid och fröjd.  
    Allt är såååååååå naturligt så...
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**