• Linda1976

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    {#emotions_dlg.flower}  Välkommen till Den Stora Feta LCHF-tråden!  {#emotions_dlg.flower}

    Här samlas vi som äter enligt LCHF. LowCarbHighFat. Vi pratar mat, recept, utmaningar man ställs inför som lchf:are samt om en massa annat förstås.

    I nedanstående länkar finns mycket bra information:

    http://www.lchf.se/
    http://lchfrecept.com/
    http://www.kostdoktorn.se/
    http://airamsmat.webblogg.se/index.html
    http://kolhydrater.ifokus.se/
    http://annajdjacobsson.wordpress.com/
    http://lchfbutiken.se/
    http://www.lowcarbshop.se/ 

      

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-17 17:49
    Recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m57915800.html -lägg in dina smaskiga lchf-recept!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-19 15:42
    Här finns dagsmenyer för den som behöver: www.familjeliv.se/Forum-24-64/m56863370-1.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-07 23:02
    Vikttråd: www.familjeliv.se/Forum-24-406/m65606664.html
  • Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**
  • Ekorrfamiljen

    Vi brukar också gräddkoka vitkålen eller så kan man göra cole slaw eller köpa surkål. Mums!

    Nu har jag fått in maken på att laga LCHF-mat igen. Här blir det stekt entrecôte, kokt blomkål, surkål och gräddig pepparsås.


    Fem barn!? Det är ju .. typ Afrika!
  • MrsMurphy

    Här blir det också cole slaw, fläskytterfilé och den "busenkla" bean som verkar bli riktigt bra!


    Allt är såååååååå naturligt så...
  • Mandel

    Hur nycket fett ska man äta per dag?

    Det känns som att jag kanske fettar på lite i överkant...


    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Milliemolly

    Så här gjorde jag: Jag gjorde en vanlig banta-chokladmousse på 3 stora äggvitor och 3 matskedar socker som jag vispade HÅRT SOM SATAN det är viktigt. Sedan hällde jag på 4 matskedar kakao och smekte ner den i äggvitan. Det är viktigt att man ömsom hackar, ömsom smeker in kakaon.

    Sedan förvärmde jag crisp-pannan i min fina Max-mikro från Whirlpool. Jag körde bara pannan tom alltså, 2 minuter på crispfunktion. När jag gjort det klickade jag tre små klickar chokladmousse i den heta pannan. Nu kommer bilder:

    Här är bara äggvitan och socker.

    Här är kakaon på väg ner.

    Och här har vi en helt färdig chokladmousse SOM ÄR HELT FANTASTISK och smal blir man av den men det vet ni ju. Kolla på mej. Jag äter chokladmousse 4 gånger i veckan. 3 matskedar socker är det i bara och det går bra med mindre socker också det blir till och med godare. Massa proteiner. Typ bara proteiner. I alla fall...

    Här har jag klickat ut lite mousse i crisppannan.

    Här är pannan inne i mikron. Det roliga var att klickarna växte och blev jättestora! Sedan bara poff fes de ihop och då tog jag ut dem.

    Det som kom ut var inte alls likt marränger. Det var likt gummi. Ungefär som marschmallows och det smakade lika dant. Som chokladmarshmallows. Klickarna gick att forma dessutom till marschmallows så då gjorde jag det och de var faktiskt jättegoda. Men jag föredrar vanlig chokladmousse.


    Ett recept jag hittade på bloggen Jackie och jag.

    Låter gott och lite socker Ska nog prova det som mousse till helgen!
  • Linda1976
    tiiitti skrev 2011-02-28 17:02:39 följande:
    Någon som vet vad något gott man kan göra med vitkål? typ stuvad vitkål eller nått. hur gör man det på lchf-vis
    Coleslaw!

    Finstrimlad vitkål, rödlök, majjo, cf, Dijonsenap, svartpeppar, vitvinsvinäger. Kan inte säga några mängder, tills det blir lagom liksom. Men alltid mer majjo än cf. 
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Denebola
    Milliemolly skrev 2011-02-28 18:17:23 följande:
    Så här gjorde jag: Jag gjorde en vanlig banta-chokladmousse på 3 stora äggvitor och 3 matskedar socker som jag vispade HÅRT SOM SATAN det är viktigt. Sedan hällde jag på 4 matskedar kakao och smekte ner den i äggvitan. Det är viktigt att man ömsom hackar, ömsom smeker in kakaon.

    Sedan förvärmde jag crisp-pannan i min fina Max-mikro från Whirlpool. Jag körde bara pannan tom alltså, 2 minuter på crispfunktion. När jag gjort det klickade jag tre små klickar chokladmousse i den heta pannan. Nu kommer bilder:

    Här är bara äggvitan och socker.

    Här är kakaon på väg ner.

    Och här har vi en helt färdig chokladmousse SOM ÄR HELT FANTASTISK och smal blir man av den men det vet ni ju. Kolla på mej. Jag äter chokladmousse 4 gånger i veckan. 3 matskedar socker är det i bara och det går bra med mindre socker också det blir till och med godare. Massa proteiner. Typ bara proteiner. I alla fall...

    Här har jag klickat ut lite mousse i crisppannan.

    Här är pannan inne i mikron. Det roliga var att klickarna växte och blev jättestora! Sedan bara poff fes de ihop och då tog jag ut dem.

    Det som kom ut var inte alls likt marränger. Det var likt gummi. Ungefär som marschmallows och det smakade lika dant. Som chokladmarshmallows. Klickarna gick att forma dessutom till marschmallows så då gjorde jag det och de var faktiskt jättegoda. Men jag föredrar vanlig chokladmousse.

    Ett recept jag hittade på bloggen Jackie och jag.

    Låter gott och lite socker Ska nog prova det som mousse till helgen!
    Fast tre matskedar socker är ju inte så lite...
  • Linda1976
    Denebola skrev 2011-02-28 19:09:13 följande:
    Fast tre matskedar socker är ju inte så lite...
    Nej, jag tänkte det också.... Det är typ 60 gram rena kolhydrater
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Lyckligamamman
    Linda1976 skrev 2011-02-28 19:10:21 följande:
    Nej, jag tänkte det också.... Det är typ 60 gram rena kolhydrater
    ha, ha min första tanke oxå, min andra tanke var: kan man inte byta ut sockret mot sukrin...? Tungan ute
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**