• Linda1976

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    {#emotions_dlg.flower}  Välkommen till Den Stora Feta LCHF-tråden!  {#emotions_dlg.flower}

    Här samlas vi som äter enligt LCHF. LowCarbHighFat. Vi pratar mat, recept, utmaningar man ställs inför som lchf:are samt om en massa annat förstås.

    I nedanstående länkar finns mycket bra information:

    http://www.lchf.se/
    http://lchfrecept.com/
    http://www.kostdoktorn.se/
    http://airamsmat.webblogg.se/index.html
    http://kolhydrater.ifokus.se/
    http://annajdjacobsson.wordpress.com/
    http://lchfbutiken.se/
    http://www.lowcarbshop.se/ 

      

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-17 17:49
    Recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m57915800.html -lägg in dina smaskiga lchf-recept!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-19 15:42
    Här finns dagsmenyer för den som behöver: www.familjeliv.se/Forum-24-64/m56863370-1.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-07 23:02
    Vikttråd: www.familjeliv.se/Forum-24-406/m65606664.html
  • Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**
  • stolla

    Hello, ni missade väl inte "halv åtta hos mig"? Det lagades LCHF mat av en tjej från karlstad. Tror det är repris imorrn kl 17.30 om det är nån som vill se :)

  • Linda1976
    stolla skrev 2011-02-28 19:58:19 följande:
    Hello, ni missade väl inte "halv åtta hos mig"? Det lagades LCHF mat av en tjej från karlstad. Tror det är repris imorrn kl 17.30 om det är nån som vill se :)
    Ja,och nu är hennes hemsida överbelastad! lifezone.se 

    Men hon kunde lagat roligare mat! Förrätten var ju booooring. Finns även att se på tv4play.  
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Lady Dahmer

    vi brukar göra en chokladmousse med grädde, choklad (70%) och äggulor, blir mjuk och så god. ställer en stund i frysen och serverar med hallon.


    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! Den är skitbra! - ladydahmer.se/
  • Linda1976
    Lady Dahmer skrev 2011-02-28 20:16:25 följande:
    vi brukar göra en chokladmousse med grädde, choklad (70%) och äggulor, blir mjuk och så god. ställer en stund i frysen och serverar med hallon.
    Det låter bättre Bättre fetthalt på det också! 

    Kvällens experiement i köket: jag har skurit tunna skivor av pones. Ska nu försöka rosta dem i ugnen och se om de kan bli krispiga. Eller iaf aningen knapriga. Har penslat ½ med olja... . Jag återkommer med rapport! 
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Tullish

    Har äntligen hittat alla ingredienser o bakat pones,
    Är det meningen att dom ska vara "degiga" i? Hade dom i ugnen först i 15 minuter men märkte att dom inte var färdiga o då fick dom vara där 15 minuter till. Dom är fortfarande degiga..

    Linda, väntar på din rapport. Vill ha krispiga pones..Skrattande 

  • ofrivilligbonusmamma

    Mums! Ikväll gjorde jag Pones med kardemumma. Till det hade jag vispad grädde med vaniljpulver i.
    Längtar tills jag får hem sukrinet jag beställt, då blir de säkert ännu godare! 

  • tiiitti

    Blev gräddkokt vitkål idag, det va smarrigt.

    Ska absolut prova göra Coleslaw nån dag, lät också gott. tack för tipsen

  • Linda1976
    Tullish skrev 2011-02-28 21:11:14 följande:
    Har äntligen hittat alla ingredienser o bakat pones,
    Är det meningen att dom ska vara "degiga" i? Hade dom i ugnen först i 15 minuter men märkte att dom inte var färdiga o då fick dom vara där 15 minuter till. Dom är fortfarande degiga..

    Linda, väntar på din rapport. Vill ha krispiga pones..Skrattande 
    Jag gräddar mina 20 min max, och de blir inte degiga alls? Gör du exakt enligt receptet? Kom du ihåg bakpulver? För degigt vettefan hur du lyckats med?

    Mina ugnsrostade ponesskivor i ugnen blev ett helt ok alternativ till ostbrickan. Kanterna blev riktigt skorpaktiga och goda, och innanmätet fick godkänt, även av sambon. Ok att de inte blev som crostini, men helt ok. Funderar på om man kan smaksätta med typ chili & parmesan och sen rosta på samma sätt. Borde funka!

    *funderar på att bygga altare åt ponesens uppfinnare* 
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • P3E

    Bakade Pones igår och det blev toppen! Har precis ätit räkmacka nåt jag varit sugen på läänge. Så gott!

Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**