• LS 1976

    IVF/PGD väntar på eller är igång

    Wiggum: Tror att IVF numera omfattas av vårdgarantin, den säger ju att man ska få tid inom 3 mån. Det är bra att själv kolla så att remisser kommer fram som det är tänkt. Vi har haft remisser på villovägar vid två tillfällen.

    Jag är just nu mitt uppe i en behandling, påbörjade nedreglering för ca 1 vecka sedan. Har gjort ett par försök redan så man vet lite vad man har att vänta. Det är inte utan att det tar lite på krafterna men man får hålla modet uppe om att det ska bli bra i slutändan...

  • LS 1976

    Millan75:
    Vet inte riktigt varför det är sämre odds vid PGD. En orsak är väl att de plockar celler från embryona för att kunna analysera/göra biopsi. Har ni gjort själva IVF utredningen redan? Verkar som att själva processen kring IVF/PGD är olika från sjukhus till sjukhus.

  • LS 1976

    Wiggum:
    Jag kan inte minnas att jag tog blodproverna under utredningen på någon speciell dag. Minns däremot att jag fick ta om några prover då värdet låg precis på gränsen. Eftersom vi hållt på med behandlingar i över ett år nu fick vi häromveckan ta nya infektionsprover. När det gälller spermaprov fick sambon lämna det vid två tillfällen, skulle vara ett visst antal veckor mellan proven.

    Millan:
    När jag skrev utredning menade jag mest det här med alla blodprover och spermaprover som man brukar vara tvungen att lämna inför IVF behandling. Vi gjorde detta samtidigt som vi fick tid för att träffa en genetiker. Det var genetikern som avgjorde om vi skulle få PGD el inte. När hon gav klartecken skrev vår ordinarie läkare en remiss till genetikerna i Sthlm för deras klartecken.

  • LS 1976
    Chief Wiggum skrev 2011-09-27 18:47:13 följande:
    Vi bor i Lund och får därför pgd betalt av sjukvården, lucky us. Däremot undrar jag hur det är med reseavgiften. Jag fattar att det kan verka snålt när man får detta gratis, men hörde nånstans att även tågresor betalas. Nån som vet hur det ligger till? (Jag är inte girig) Sen vet man ju inte riktigt när man ska åka fram och tillbaka och det kan ju bli ett snabbt beslut, speciellt innan äggen ska plockas och föras tillbaka.
    Ersättning för resekostnader ansöker du om via Skånetrafiken. Blanketter för det finns att skriva ut ifrån deras hemsida. Vi har fått betalt både för tågresor och resa med egen bil till Sthlm. Det är en liten del som är självkostnadspris. Om man har läkartid tidigt på morgonen kan man även ansöka om ersättning för övernattning. Detta har vi inte testat att ansöka om då vi bott så billigt när vi varit uppe. Vi har tillgång till företagslägenhet både genom mitt och sambons jobb. Vi bor ca 3 mil från Lund. Jag tycker absolut inte du är girig, detta är ersättning som man har rätt till när man blir hänvisad till vård på annan ort.
  • LS 1976
    RingRing skrev 2011-09-30 10:37:20 följande:
    LS 1976: Hur går det för dig i behandlingen? Kram
    Imorgon ska jag ta blodprov för att kontrollera om jag är nedreglerad. Om jag är det börjar jag med hormonerna på tisdag.
  • LS 1976

    Dagens blodvärde var inte helt optimalt men fick godkänt. Ska ta en extra nedregleringsspruta nu ikväll samt full dos imorgon bitti. Imorgon kväll får jag börja med Menopuren.

  • LS 1976
    Chief Wiggum skrev 2011-10-03 18:49:48 följande:
    Ååh va härligt att höra, jag håller tummarna!
    Tackar. Alltid lika nervöst när man väntar på besked efter att man tagit blodprov. Idag var det även nervöst på vägen till RMC, fastnade i bilkö på vägen in. Jag hade räknat med längre restid pga vägarbete men hade inte kalkylerat med trafikolycka dessutom. Blev bara några minuter sen men inte skoj att sitta i bilen och vara nervös.
  • LS 1976
    Kattflickan skrev 2011-10-03 22:49:45 följande:
    LS1976: Skönt att nedregleringen verkar gå bra! 

    Själv så känner jag mig uppgiven över all väntan samt att jag aldrig slutar blöda efter aborten. Typ över 8 veckor har gått nu. Idag har jag blödit lite mer igen, känns helt hopplöst, när ska min kropp återhämta sig. Jag tränar inget för att inte överanstränga mig men det verkar ju inte hjälpa.

    Nu är det 3 veckor kvar tills vi får reda på om vi får göra ivf pgd.

    Millan 
    Usch, låter inget vidare med en blödning som inte vill ta slut. Hoppas att ni får positiva besked gällande IVF med PGD. Då får ni något att se fram emot.
  • LS 1976

    Nu ikväll har jag tagit den första Menopursprutan. Hoppas jag klarar mig ifrån biverkningarna även denna gång. Denna gången har jag dosen 300 ie, vid tidigare försök har jag haft 180 ie och sedan 225 ie.

  • LS 1976
    Chief Wiggum skrev 2011-10-10 18:45:57 följande:
    LS1976: Hur går det med sprutorna? Några humörsvängningar eller annat? En vecka till antar jag =)
    Jotack det går bra med sprutorna, svider ovanligt mycket den här gången bara. Inte mycket till humörsvängningar men är väldigt trött på kvällarna. Var och tog nytt blodprov idag, det såg bra ut och på fredag är det dags för VUL. Hoppas på Ovitrelle på lördag och sedan ÄP på måndag.
Svar på tråden IVF/PGD väntar på eller är igång