• LS 1976

    IVF/PGD väntar på eller är igång

    simple82 skrev 2012-12-20 12:01:40 följande:
    Huddinge den 7/1!!!!!!!!!!!! :0D

    Skönt att ni äntligen fått tid.
  • LS 1976

    Idag var vi på första besöket hos BM. Det var mycket info att ta emot, uppgifter som som skulle lämnas och blodprov som skulle tas. Urinprov ska jag lämna senare eftersom jag för ovanlighetens skull inte var kissnödig. Fick även tid för läkarbesök, KUB-test och nästa besök hos BM. Gäller verkligen att ha koll på sin kalender.

  • LS 1976

    Vid vår PGD-behandling har man bara kontrollerat kön på embryot, jag är bärare av en ögonsjukdom som endast kan drabba pojkar. Någon kromosomanalys har därför inte gjorts. Om jag har uppfattat informationen rätt ifrån läkarna kollar man inte samtliga kromosomavvikelser vid en PGD-behandling, man kontrollerar bara det man är bärare av/har anlag för. Vi ska göra KUB med anledning av min ålder. Oavsett vad det visar kommer vi nog inte göra moderkaks- fostervattensprov. Vill bara veta läget.

  • LS 1976
    simple82 skrev 2013-01-02 19:00:29 följande:
    Vid kub ser dom alla sorts kromosomfel och öveiga fel inte bara sitt egna och sen är de en försäkring om att barnet verkligen är frisk :)

    På måndag är de Sthlm för först besök.., nått vi behöver tänka på? Nervös som få...
    Lycka till på måndag. Det är inget speciellt ni måste tänka på. Ni kommer få mycket information så en god natts sömn kanske är bra Skrattande
  • LS 1976
    simple82 skrev 2013-01-02 20:00:57 följande:
    Tack för ni finns tjejer!! Är så hemskt nervös inför måndag att vi ska missa nått el få ett nej.. :0(
    Jag har inte hört att någon fått nej efter besöket i Sthlm. Mötet verkar mest vara fomalia och information. Vi pratade mest praktiska detaljer med genetikern i Solna. Sedan åkte man till Huddinge för att träffa en gynekolog och sköterska som berättade om läkemedlen.

    Du behöver inte vara rädd att missa någon information, kommer ni på frågor i efterhand är det bara att ringa till KI.  
  • LS 1976
    simple82 skrev 2013-01-03 11:28:04 följande:
    Tack för all pepp tjejer!!! Är de svårt hitta till de olika ställena??
    Ska ni köra själva eller åka kollektivt? Vi tog buss från Sthlm City till KI Solna. Mellan KI Solna och KI Huddinge tog vi gratisbussen som går mellan sjukhusen. Sedan tog vi pendeltåg från KI Huddinge tillbaka till Sthlm City.

    Om ni ska köra själva är kanske GPS att föredra om man inte är van att köra i Sthlm.  På KI Huddinge finns det gått om parkeringsplatser/parkeringshus. De bygger om framför huvudentrén men det är bra skyltar till parkeringarna.
  • LS 1976
    Chief Wiggum skrev 2013-01-03 13:34:01 följande:
    Vi gjorde kub i helgen,fick ta det privat eftersom jag inte är 33+.dock värt pengarna (3000kr),fick jättebra resultat o en del ultraljudsbilder i handen o på skiva.de kollade igenom hela fostrets kropp o vi känner oss mer lugna nu :).dock fick jag läggas in på nyårsafton pga urinvägsinfektion o tar nu antibiotika.ska vara ok att ta,men nu blir man ju orolig att medicinen ska skada,hehe orolig förstgångsmamma.jag hade ingen aning om att det var urinvägs.inf. eftersom jag inte kände såna symptom så håll koll på detta kvinnor för det var inte behagligt alls.
    Måste kännas skönt att veta att allt ser bra ut så här långt.
  • LS 1976

    Det tror jag inte kommer vara något bekymmer. Vid ett av mina försök ville kroppen inte bli nedreglerad med sprayen och KI behövde veta hur det såg ut i livmodern. Jag gick då till RMC i Malmö och gjorde VUL, de skickade sedan vidare uppgifterna till KI.

  • LS 1976
    simple82 skrev 2013-01-07 14:46:28 följande:
    De gick kanon, vi börjar så fort analysen är klar och jag hade gått om ägg så de va heller Inge problem de gjorde vul fast jag hade mens :0) Gud va underbart!!!!
    Grattis, måste kännas skönt.
Svar på tråden IVF/PGD väntar på eller är igång