• LS 1976

    IVF/PGD väntar på eller är igång

    RingRing skrev 2011-10-11 19:59:20 följande:
    LS1976: Hoppas att vul ser fint ut på fredag så att du kan ta otrivelle på lördag och sedan ÄP på måndag. Håller tummarna.

    Nu är vi precis hemkomna ifrån sthlm. Hade möte i solna och i huddinge igår. Jag hade räknat med att det kommer ta fram tills i vår innan vi är igång med behandling men om vi har tur så kommer vi att kunna köra igång redan nu innan året är slut. De sa på Huddinge att de hade lediga tider och att vi kör igång så fort vi fort klar tecken ifrån solna genetik. På genetik sa dom att hon trodde att det skulle ta 1 max 2 månader att få fram en analys metod för oss, så det ser ljust ut. Läkaren skrev ut alla recept nu så att de finns att hämta ut, jag ska spraya med synarella och spruta med Puergon. 
    Ska ta kontakt med den läkare jag har tänkt ska sköta behandlingen med vul och så här hemma nu i veckan, höra så att han kan hjälpa oss.  Vad verkligt allt börjar kännas nu.
    Kram 
    Spännande att ni nu är så nära att få komma igång med behandling. Fick ni träffa bra läkare i Solna och på Huddinge?
  • LS 1976
    RingRing skrev 2011-10-14 19:07:13 följande:
    Hoppas att vul såg bra ut för dig idag. 
    VUL gick bra i fredags. Där fanns 12 blåsor. Igår tog jag Ovitrellesprutan och imorgon ska vi vara på KI kl 07.45 för ÄP.
  • LS 1976

    ÄP gick bra idag, de fick ut 13 ägg. Idag var de lite "snåla" med morfinet, gjorde ovanligt ont under själva ingreppet. Som vanligt har jag ont i magen nu efteråt, fick en extra stark värktablett innan jag åkte hem. Har tagit igen mig sedan vi kom hem vid lunchtid.

  • LS 1976
    Kattflickan skrev 2011-10-17 14:39:01 följande:
    LS: 12 ägg låter som en bra skörd! Hoppas det gick bra idag och att ett stort antal av dem är friska!

    Själv genomgick jag en skrapning idag, blöder faktiskt mindre nu än innan, får hoppas att det slutar helt med blödandet nu.

    Millan 
    Hoppas din blödning ger med sig nu efter skrapningen. Hur är det att göra en skrapning, gör det ont?
  • LS 1976
    Kattflickan skrev 2011-10-17 15:11:45 följande:
    LS1976: 13 ägg är ju bra! Hur många har du fått ut tidigare? Om hur många dar är det som de gör biopsin och analysen av äggen? Jobbigt att det gjorde ont vid äggplocket, det är ju lite inviduellt hur bra morfinet verkar.

    Jag har blivit skrapad nu 3 ggr och det har inte gjort ont alls. Man blir sövd under ingreppet. Tydligen så är det snarare så att de suger ut resterna än att de skrapar. Jag hoppas verkligen jag slutar blöda nu! Det har faktiskt redan minskat lite.  

    Millan 
    Vid tidigare försök har jag fått ut 5, 11 respektive 9 ägg. Bra fråga hur många ägg som de gör biopsi på, antar att det är samtliga som är av tillräckligt bra kvalité.
  • LS 1976

    Jag lovar att höra av mig och berätta hur allt går. Det är dock inte dags för ET riktigt ännu, det är först på fre e.m. Just nu gör vi storstan, försöker tänka på annat. Varje dag som de inte ringer ifrån KI är en bra dag...

  • LS 1976

    Rapport från dagens ET. Av våra 13 ägg blev 8 befruktade, 6 st gick vidare till biopsi. Av de 6 man gjorde biopsi på var 3 st flickembryon. 2 av dessa sattes tillbaka i mig och det sista var lite seg i utvecklingen. Vi får besked inom 1 vecka om det sista ägget kan frysas.

  • LS 1976
    RingRing skrev 2011-10-22 20:07:38 följande:
    Ls 1976: Det var ett toppen resultat! Hoppas att minst ett av de ägg du fått tillbaka boar in sig ordentligt i magen och beslutar sig för att stanna iallafall 9 månader  Och en super bonus ifall de lyckas frysa det ägget som odlas vidare. 
    Gick ingreppet bra och när blir det testdag? 
    Ingreppet gick bra. Det är inte direkt någon smärta inblandad men ett visst obehag. Man känner som ett litet stick när de ska föra in embryona. Det jobbigaste är att man måste ha en måttligt fylld urinblåsa, jag var ganska kissnödig under ingreppet. Testdag är den 4 nov.
  • LS 1976
    Kattflickan skrev 2011-10-22 23:43:46 följande:
    LS1976: Jag håller verkligen tummarna för att det gick vägen! 

    Millan 
    Tackar Glad
  • LS 1976
    Kattflickan skrev 2011-10-24 12:00:16 följande:
    Hej,

    Tänkte bara skriva att vi fick remissen! Läkaren ifrågasatte aldrig om de skulle skriva en remiss. Han frågade om vi kände till proceduren och tog upp uppgifter av oss. Så fick vi ta blodprover. Men de skulle skicka remissen innan proverna var klara. Sambons spermieprov såg bra ut och min ägglossning är tydligen på gång! Som jag har oroat mig över det här besöket! Känns så bra att få göra PGD. Jag vet att det inte är nån garanti att få ett friskt barn, men nu känns det som om vi har en chans iallafall.

    Millan 
    Gratulerar, måste kännas skönt att ha fått PGD-behandlingen godkänd. Hoppas ni får en tid på KI snart.

    Bra att även din blödning gett med sig.
Svar på tråden IVF/PGD väntar på eller är igång