• LS 1976

    IVF/PGD väntar på eller är igång

    Wiggum: Vill minnas att vi hade ungefär samma tidsschema förutom spermaprovet. Spermaproven gjorde min sambo på hemmaplan långt innan vårt besök på KI. Hade ni tänkt åka gratisbussen som går mellan KI Solna och KI Huddinge? (Den tar ca 30 min) Eftersom vi inte hade något spermaprov som skulle lämnas hade vi gått om tid för lunch på en av restaurangerna på KI Huddinge. Kommer inte ihåg exakt hur lång tid läkarbesöket i Huddinge tog men först fick vi träffa en läkare/gynekolog som vi pratade med och hon undersökte mig. Sedan träffade vi en BM som pratade lite och visade hur Puregonsprutan skulle tas. Skulle tro att det allt som allt också tar ca 1½ timme. Vi åkte också tåg den gången och hade avgång ca 17.00.

  • LS 1976
    Tant Groda skrev 2011-12-14 20:46:00 följande:
    Hoppar in här om det går bra. Väntar på ivf och beslut om vi får göra pdg och får vi vänta i ca 6 månader innan bi får tid till beslut.
    Välkommen till tråden.
  • LS 1976
    Kattflickan skrev 2011-12-14 22:27:57 följande:
    Wiggum: Jag trodde att du var på väg till Stockholm, typ satt på tåget och kom på att det skulle bli tajt om tid att hinna mellan Huddinge och Solna, men du var lite mer eftertanksam! Bra! 

    LS1976: Fick ni "köra igång" med ivf efter era besök på karolinska?

    Hej tant groda! Känner igen dig från en annan tråd, välkommen!  

    Jag har lugnat ner mig lite angående AMH-värdet. Har insett att det inte finns mycket annat att göra än att testa med IVF PGD och se hur det går.

    Millan 
    Vi var på KI i april 2010 och påbörjade sedan vår första behandling maj 2010. Hur snabbt det går beror på vilken typ av genetisk hjälp man behöver. Det beror också på tillgången på lediga tider så klart.
  • LS 1976

    Jag bor också i Skåne. Vi har redan hunnit göra några IVF försök med PGD på KI Huddinge. Vi var först i Sthlm på nybesök och sedan har vi bara åkt dit för ÄP och ET. Mellan ÄP och ET har vi varit lediga och stannat kvar i Sthlm för att slippa hålla på och åka fram och tillbaka. Blodprover och VUL under själva behandlingen har vi gjort på RMC i Malmö. Dessa prover kan man göra på hemorten, jag har dock valt RMC för att de har ett bra samarbete med KI.

  • LS 1976
    Chief Wiggum skrev 2012-01-06 12:59:57 följande:
    LS: Ska ni göra ett fjärde försök nu i vår eller är det för psykiskt ansträngande?
    Det återstår att se om vi får något ytterligare försök eller inte. Tänkte ta kontakt med KI i veckan för att se hur det går med pappersarbetet. Vi har fått muntligt ok på ytterligare försök men verkar ta tid med det skriftliga.

    Om vi får försöka igen blir det nog först efter sommaren. Tänkte ge kroppen en chans att återhämta sig.
  • LS 1976

    ÄNTLIGEN har vi fått bekräftat att det blir ytterligare ett IVF försök med PGD. Vi valde själva att vänta med försöket till efter sommaren. Vi ska ta kontakt med KI till sommaren för att lägga upp planeringen. Känns skönt att ha fått allting bekräftat.

  • LS 1976

    Kul att den här tråden har vaknat till liv igen. Det är också mycket trevligt att höra om alla framsteg av olika slag. Själv var jag på apoteket i veckan och bad om en utskrift på vilka recept jag har. Såg då att alla mediciner inför nästa försök redan var på plats. När det blir dags att starta måste jag dock ändra en sak. Jag har fått utskrivet nässpray istället för sprutor inför nedregleringen. Nässprayen funkar inte lika bra som sprutorna på mig. Det blir en massa extra sprutor förutom hormonerna men det är det värt.

  • LS 1976
    AlexiaGiulia skrev 2012-02-28 06:15:21 följande:
    Hej allihopa!! Igår var vi i Huddinge å fick ut 10 ägg!!! Nu börjar nästa väntan... Detta är vårt "andra" försök... Första fick vi inte ens tillbaka nåt... Har under de sista 6 åren varit gravid 5 gånger.... Tyvärr har alla våra bebisar varit sjuka, nu mååååååste de vara vår tur!!!
    Spännande, önskar er all lycka. Själv har jag gjort 4 ÄP men bara blivit ET vid 2 tillfällen.
  • LS 1976
    nicolina78 skrev 2012-02-26 20:43:29 följande:
    Hej tjejer! Har läst igenom den senate månaden jag inte har varit inne. Mycket som händer för alla. Själv har jag gjort ett andra försök nu och ett ta trodde jag att det var lika bra att avbryta då det inte blev så många äggblåsor som det ville för att kunna göra pgd. Som tur var gjorde vi inte det och vi fick ut 3 ägg varav 1 kunde sättas tillbaka. Trodde inte det va sant när jag gjorde gravtest och det visade Gravid! Blev tvungen att göra 2 test till för säkerhetens skullFlört. Nu har det ju bara gått 3 veckor änsålänge så jag hoppa den vill stanna där inne.
    Grattis och lycka till!
  • LS 1976

    Hej alla!

    Jag har inte varit så aktiv i den här tråden på länge, det beror på lite olika saker. Mest beror det på att vi valt att skjuta vårt nästa försök till efter sommaren. Ville ge kroppen gått om tid att hämta sig efter de 4 misslyckade PGD försöken.  Kom idag hem efter 2 veckors semester i Italien, det borde vara nog för att ladda upp batterierna inför näst omgång...

    Ser att det hänt mycket i tråden sedan sist jag var inne och läste, får gratulera er som fått positiva besked på ett eller annat sätt. Känner även med er som fått dåliga besked.

    När det gäller reseersättning är det Skånetrafiken man vänder sig till om man bor i Skåne. Jag har fått ersättning både för tågbiljett vid vårt första möte i Solna/Huddinge samt milersättning när vi kört bil upp för ÄP/ET. Man måste ha en kopia på remissen samt intyg på vilka dagar man varit där på läkarbesök. Det ska även vara möjligt att få ersättning för logi om man har läkarbesök tidigt på morgonen och måste åka upp dagen innan. Detta har jag inte testat att få ersättning för då vi stannat kvar i Sthlm mellan ÄP/ET. 

Svar på tråden IVF/PGD väntar på eller är igång