• LS 1976

    IVF/PGD väntar på eller är igång

    Här går det inte så bra, igår började jag blöda lite och idag kan man nog säga att mensen är i full gång. Ska ta grav.test som planerat på fre men endast för att säkerställa att kroppen inte spelar mig ett spratt.

    När det gäller poängsystemet i Skåne är jag dåligt påläst, har hört talas om de 6 poängen. En sak vet jag däremot och det är att när man kommer vidare till KI är det fortfarande hemlandstingets regler som gäller.


    Tror att man i princip är godkänd för PGD när remissen gått iväg från hemlandstinget. När man besöker KI Solna för att prata PGD brukar man samma dag träffa en gynekolog/barnmorska på KI Huddinge för att prata om själva IVF behandlingen. Vårt samtal med genetikern i Solna handlade om hur de kunde/skulle hjälpa oss och inte om vi skulle få någon hjälp.

  • LS 1976

    Mig veterligen finns där inget ägg i frysen. Kunde ev blivit ett den här gången men då borde vi ha fått besked om det vid det här laget. KI skulle skicka hem brev. Nu återstår det att se om detta var sista försöket el om vi har en chans kvar.

  • LS 1976
    RingRing skrev 2011-11-05 12:47:57 följande:
    Hej på er!

    LS1976: Vill åter igen säga hur ledsen jag är för er skull. Hur många försök har ni gjort som har lett till ET? Och hur många har ni blivit lovade?
    Jag har gjort totalt 4 ÄP, 2 av tillfällen har lett till ET. Ett av försöken räknas inte eftersom KI orsakade ett tekniskt fel. Ev ska vårt första försök inte räknas eftersom inget av våra ägg blev befruktade. Jag pratade med KI igår. Om vårt hemlandsting ger oss klartecken för ännu ett försök är vi välkomna tillbaka. Kan tydligen variera mellan olika landsting vad som räknas som ett försök. Vårt landsting har gett oss 3 försök. Nu är det upp till mig att kontakta min gyn som gav oss remissen till KI för att kolla vad vi har att förvänta oss.
  • LS 1976
    Kattflickan skrev 2011-11-05 13:04:25 följande:
    Hej,

    LS1976: Hoppas verkligen du har fler försök kvar. Får man lika många försök som i sitt hemlän? Har ni någon plan för vad ni gör ni inte har fler försök? Åker ni utomlands för PGD?
    Ja, det är hemlänets regler som gäller. Just nu finns inga planer för ytterligare försök efter att de som är finansierade av landstinget är slut. Varken jag eller sambon är sugna på att hålla på med IVF i all oändlighet, om vi söker oss utomlands blir det dessutom väldigt kostsamt. Skulle vi förbli barnlösa får vi leva med det.
  • LS 1976

    Idag ringde jag och pratade med mitt hemlandsting angående möjligheten till ytterligare en IVF behandling. Enligt det poängsystem som de tillämpar har vi i dagsläget utnyttjat 4 av 6 poäng, dvs vi kan göra ytterligare en behandling. Det kändes skönt att få det bekräftat. Nu ska BM bara få fram ett intyg ifrån en läkare som styrker detta, måste ha detta "bevis" för att KI ska kunna hjälpa oss ytterligare en gång.

  • LS 1976
    Chief Wiggum skrev 2011-11-08 19:24:44 följande:
    Menar inte låta ooptimistisk, bara en ren fråga Flört
    Det är absolut ingen fara. Jag vet dessvärre inte hur det fungerar, är inte aktuellt för oss eftersom vi inte har några embryon i frysen. Tror mig dock ha sett/hört att man får betala en summa pengar för att få tillbaka frysta embryon efter att man använt sina försök. Hur det fungerar beror säkert på vilket landsting man tillhör.
  • LS 1976
    Kattflickan skrev 2011-11-10 20:20:41 följande:
    LS låter ju superbra att du har ett försök kvar!  Jag hoppas verkligen att det går bra då! Hur snabbt kan ni komma igång igen? 
    Jag vet inte hur snart vi kan komma igång igen. Just nu måste jag få fatt på rätt papper till KI som styrker att mitt hemlandsting godkänner ytterligare ett försök. Jag kan tänka mig att nästa försök blir först nästa år. Det är ganska skönt med lite mellanrum mellan försöken. Det tar lite på krafterna under en behandling.
  • LS 1976
    AC01 skrev 2011-11-11 04:21:48 följande:
    Hej! Ny här. Jag är ifrån Göteborg men bor numera i USA med min man. Vi är igång med vår första och förhoppningsvis enda (klart man försöker vara positiv) försök med ivf och pgd. Vi bär båda två på en genetiskt ärftlig mutation med 25% chans att barnet blir sjukt. Hittade hit till denna tråd och blev nyfiken på hur det fungerar där hemma. Har förstått att man inte kan söka sig pgd privat, stämmer det? Här är det ju inte så mkt att välja på. Storleken på plånboken får ju styra hur många försök man kan göra, men det finns iaf inga hinder så länge som man kan betala för sig. Det verkar som de flesta "sprayar" i början av ivf cykeln i Sverige? Vad är det för något? Här tar de flesta injektioner. Jag har tagit mina i en vecka o skall nästa vecka börja med Menopur. Någon annan som tar det? Lycka till alla!
    Hej! Trevligt med fler som hittat till denna tråd. Jag har gjort ett antal försök och har testat både med spray och injektioner. Tror det är vanligast med nässpray under nedregleringen men för mig har det funkat bättre med injektioner. Jag hade Suprefact, tog 0,5 morgon och kväll. Det är ingen större skillnad på om man sprayar el sprutar, det är bara olika sätt att ta nedregleringsmedicinen.

    Får man fråga vad det kostar med ett IVF försök med PGD i USA?
  • LS 1976
    iframtiden skrev 2011-11-13 16:27:01 följande:
    Hej! Det var ett tag sedan jag skrev. Har ett kromosomfel och har därför genomgått flera missfall senaste två åren.

    I fredags ringde de från Huddinge och sa att det blir vår tur med IVF/PGD efter jul!
    MEN! I går plussade jag! Vet att jag har lätt att bli gravid men hitintills har det ju aldrig gått vägen. Så nu är det som vanligt bara att vänta och se.
    Grattis till plusset. Hoppas allt går vägen.
  • LS 1976
    Kattflickan skrev 2011-11-15 17:24:49 följande:
    Iframtiden: Hoppas verkligen att det går bra den här gången så att ni "slipper" göra ivf pgd!

    Vi fick hem ett kallelsebrev till klinisk genetik idag. I december ska vi dit. Känns jättebra att det händer nåt! Ni som vet, när är det realistiskt att vi kan dra igång med ivf pgd sen? I januari-februari? Vi har ju en okomplicerad analys.

    Millan 
    Vi var på möte med klinisk genetik i början av april 2010, vår första behandling påbörjades sedan i mitten av maj 2010. Det hela hänger ju lite på hur lång tid de behöver för analys och vilken tillgång på tider det finns.
Svar på tråden IVF/PGD väntar på eller är igång