• Anonym

    Dagis o BVC gick bakom ryggen på oss och tvingade på oss ett möte

    lastchristmas skrev 2011-09-01 21:46:08 följande:
    En enkel fråga: är du och/eller pappan överviktiga? Det brukar hänga ihop det där.
    Klicka på "visa endast" vid TS så ser du hennes inlägg. Där skriver hon bl a vad hon och hennes man väger.
  • Anonym

    Nej, men fy sjutton Stackars, stackars barn! Varför i hela friden äter hon åtta gånger om dagen? Vad hände med frukost, lunch, middag och ett mellanmål?? Det är klart ni måste säga nej till henne! Man dör inte av att vara hungrig ibland.

  • Anonym

    Min dotter är fyra och väger hälften av vad din dotter gör. Fattar du inte att det är sjukligt? säg nej till ungen. Låt henne vara hungrig ibland, det är inte farligt. Stoppar du också något i munnen så fort andan faller på? Det kan man ju inte göra!

  • Anonym
    h8him skrev 2011-09-01 21:59:25 följande:
    Det räcker inte att säga nej. Barnet behöver får rätt kost för att bli mätt också. Ts och pappan behöver ta hjälp av sjukvården för att dottern ska komma ner i normalvikt på ett säkert och hälsosamt sätt.
    Ja, och barnet måste lära sig att det inte är farligt att känna hunger. Man behöver inte fylla magen med mat omedelbart bara för att den knorrar lite. Familjen verkar ju ha en helt jäkla skev bild på kost, hungerskänslor och vettiga portionsstorlekar. Herregud, att äta åtta gånger om dagen! Klart de måste säga nej! det är ju föräldrarnas ansvar att begränsa barnets mat om det inte klarar det själv!
  • Anonym

    Usch ts vad jag blev ledsen för er dotters skull.hon väger ju tok förmycket o dagis tycker jag gjorde helt rätt i detta fallet.Ni väljer ju att inte se.
    Tvivlar stark på att er dotter är hungrig,utan bara är sugen,visst vet du som överviktig skillnaden?
    Jag vägde 120kg när jag vart gravid med min son,idag väger jag nästan 200kg så tro inte att jag på något sätt ser ner på er.
    Idag är han 5år o väger 4kg förmycket,han är rätt rörlig,men visst märks de skillnad på vad han orkar göra jämfört med hans normalviktiga kompisar.
    Jag har alltid blivit kollad o ifrågasatt eftersom min son alltid legat över sin viktkurva,medan hans normalvikitga far har sluppit allt sådant.
    Detta med att ni inte tycker om grönsaker,de beror ju på att ni inte fick lära er de som små.Jag har från första början varit väldigt noga med att min son ska äta frukt o grönsaker.Bara som tex....vi vuxna avskyr tomater,min son älskar dem å äter alltid tomater till frukosten.Fisk är ingen favorit för oss vuxna,medan sonen gillar de.Jag har helt enkelt gjort allt tvärtemot vad jag gör emot mig själv.
    Han går på gymnastik,simmar,cyklar o håller igång så mycke han orkar,jag har bett om hjälp för att få bort de där extra kilona,men de vill inte försvinna.     
    När vi var o vägde honom innan sommaren så sa sköterskan där att han ligger under sin längdkurva o att de kan vara därför han väger förmycket som det är nu.

    Tv-tittande  är begränsat till 1h om dagen,vilket egentligen inte spelar någon roll då han helst vill vara ute,men de e också som vi har lärt honom.Läsk dricker han inte,saft vid speciellt tillfällen.Han får lördagsgodis,vilket han ofta glömmer för godis är inget som vi/han är så glad åt.vi har inte lärt honom att tycka om socker helt enkelt. vi äter var 3:e h så han blir aldrig vrålhungrig å äter därför aldrig en massa.

    Hade jag lyckats att ha koll på min kropp o mat likaväl som jag håller kol på vår son,så hade jag rasat i vikt.
    nåja,vad jag nu vill ha sagt är att ni behöver hjälp.Ni måste lägga om er livsföring o skippa läsk o annan skräp.Visst e de gott med fika,men här äter vi frukt. börja med aktiviteter som tex jymnastik.

    Våra barn är som oskrivna blad o det är vi som bestämmer hur o vad slags liv de ska få.Jag är uppvuxen med skräpmat,vilket jag vägrar att utsätta in son för. 
    Man kan som vuxen lära sig att tycka om frukt o grönsaker.Frågan är bara vad som är viktigast för en själv.
    för min del klarar jag inte av att ändra min livsföring själv o gå ner i vikt,så jag ska göra en mag-op.
    Va tacksamma för att dagiset brydde sig så mycke om ert barn att de *gick* bakom er rygg.
    För ert barns skull kämpa o vinn.Lycka till           

  • Anonym
    Anonym (också övervikt) skrev 2011-09-01 22:19:46 följande:
    Väldigt fint skrivet. Försökte få fram det budskapet själv men är dålig på att formulera mig.
    Lycka till med OP.

    Tack =)
  • Anonym
    Anonym (Besviken) skrev 2011-09-01 13:58:50 följande:
    Hon hade fyraårskoll förra månaden och då var hon 105 cm och vägde 31 kilo. Hon är lite rund på magen men det är ju bara för att hon äter mat och tycker om det.  Skulle ni säga att era barn inte fick bli mätta kanske????
    Herregud öppna ögonen! Min son är lika gammal och väger 17 kg! Och han är definitivt inte smal utan helt normal. Tänk 14 kg till på honom....hade varit glad om dagis och BVC brydde sig då om inte jag gjorde det. Jag hade nog fått skaffa glasögon också på köpet!
  • Anonym

    Jag såg ett par barn i din dotters storlek på stranden i somras TS. Och hu, vad jag tyckte synd om dem. De kunde ju knappt röra sig för att låren tog emot och magen var i vägen. Var är ditt föräldraansvar?

  • Anonym
    För att göra det lättare för oss att hålla med dig skulle du kunna skriva ut dotterns ålder, längd o vikt så vi förstår att det inte är något för dom att bekymra sig för utan att de ska lita på att ni klarar av det!
    Hon hade fyraårskoll förra månaden och då var hon 105 cm och vägde 31 kilo. Hon är lite rund på magen men det är ju bara för att hon äter mat och tycker om det.  Skulle ni säga att era barn inte fick bli mätta kanske????

    men herregud.

    min dotter är 6 år, 116 cm och väger ca 14 kilo, hur kan ni göra så här mot eran lilla tjej??
    tycker detta är snudd på barnmisshandel

Svar på tråden Dagis o BVC gick bakom ryggen på oss och tvingade på oss ett möte