• Anonym

    Dagis o BVC gick bakom ryggen på oss och tvingade på oss ett möte

    sirisdotter skrev 2011-09-04 09:31:51 följande:
    Ojdå.   Även om detta papper som nämns i tråden skrivits på när barnet var litet?
    Sjäklvklart. Varken BVC eller förslolan får bryta sekretessen utan att vårdnadshavarna godkänner det.
  • Anonym
    mamma4 skrev 2011-09-04 11:22:44 följande:
    Är det ingen som reagerar på att det ska vara ett måste att "anmäla" föräldrar till överviktiga barn till soc?
    Ska alla föräldrar känna att det kan komma nya anmälningsbara saker för att bli granskad som förälder ...herrejisses vilket resonemang ..sen när är det här ett alarmerande problem för det har alltid funnits och nu verkar det legitimt att föra en häxjakt..men det här faller väl in i mönstret med att överviktiga barn mobbas...förstår det nu med tanke på inställningen som vuxna har till saken.

    skrämmande och så totalt överdrivet..

    Har en överviktig son och han har fått genomlida dålig attityd från omgivningen , tills nu när vi bytte skola .
    Synd att alla inte passar in i viktkurvorna för annars är det enligt många vanvård och vi "matar" våra barn till döds.
    Skamligt att se och ledsamt .
    Hur menar du att barnet blir fet utan att föräldrarna ger barnet för mycket mat?
  • Anonym

    Helt fantastiskt beslut du tagit TS!!!! Lycka till nu med jobbet ni har framför er. Om/när det tar emot, tänk på att ni tagit det första OCH största steget redan, ni har bestämt er för att göra något åt situationen. Resten är "bara" en transportsträcka fram till det mål ni satt upp.
    Kram 

  • Anonym

    Åh TS vad glad jag blir av din uppdatering. Jag är också väldigt överviktig och jag har lovat mig själv att jag skall göra allt för att mitt barn inte skall bli det. Vi har gjort lite livsstilländringar bara för detta.
    Vi har inte kaffe eller fikabröd alls. Dricka kaffe gör vi - vårt barn får ett glas mjölk - ibland har vi en knäckmacka till. Har vi någonsin fikabröd vid födelsdagar och sånt - så slänger vi det som blir över faktiskt.
    Vårt barn smakade godis första gången när han var 4 år och fick det på dagis - han hade ingen aning om att det fanns godis innan dess. Nu har vi lördagsgodis  - en väldigt liten mängd. Skall det vara festligt någon gång har vi färska blåbär, djupfrysta osötade hallon , morrotstavar med lättfil och tacokrydda. Vi har aldrig chips eller läsk. Vårt barn får naturligtvis äta det på kalas - men vi har det aldrig hemma.
    Vi går på gympa hela familjen - friskis och svettis har rolig familjegympa. Vi cyklar hela familjen - nu är vårt barn i skolåldern. Varje helg har vi minst två röra-på-sig aktiviteter - gå i skogen, cykla, gympa eller simma. I sommar har vårt barn blivit så bra på att simma att vi kan simma 500meter hela familjen. Vi försöker laga nyttig mat - med mycket grönsaker och sallad. Pizza har vi ibland- men då gör vi den själv med lättost och fullkornsbotten.
    McDonalds skulle vi aldrig sätta vår fot på - däremot kan vi någon gång äta kebab eller kinamat - men inte särskilt ofta.
    Jag hoppas ni får bra hjälp av BVC

  • Anonym
    cloudberry79 skrev 2011-09-05 14:27:48 följande:
    Jag struntar i vad folk äter, men även kostdoktorns hemsida (google it) rekommenderar att barn INTE ska äta lchf utan att de bör äta en mer balanserad kost eftersom det inte finns någon längre forskning som visar på biverkningar med LCHF-kost för barn, förutom en på barn med grav epilepsi. I den studien dog två barn efter lång tids LCHF-ätande (3 år), så jag skulle absolut INTE utesluta några näringsämnen för mina barn, vad jag själv sätter i mig får jag ju ta konsekvenserna av själv.
    När det gäller de barn med epilepsi som dog efter att ha hållit en viss detaljstyrd diet, så åt de inte efter "vanlig" LCHF kost. Det är en speciell diet med både lite kolhydrater och relativt lite kalorier också, det går alltså inte att säga något om barn och LCHF enbart med denna studie som underlag. Dessutom var det barn med allvarlig epilepsi, så är ju omöjligt att veta om det var kosten eller sjukdomen som orsakade dödsfallen.
  • Anonym

    TS: Förstår att det varit omtumlande för dig, och otroligt jobbigt att läsa i den här tråden och insett något som ni tidigare har missat kring dotterns vikt.

    Men gräv inte ner dig i det, det viktiga är att ni NU ser till att få den hjälp och det stöd som ni behöver för er dotters och er egen del.

    Ni verkar ha tagit det första steget, och då är ni ju på väg!. Jag önskar er ALL lycka till, och du får gärna göra en ny tråd där du kan berätta hur det går och så att jag och andra som önskar er all lycka kan få vara med och peppa när det ev. går litet tungt!

  • Anonym

    Jag blir glad att du insett din dotters övervikt men vill förbereda dig på en lång kamp om att få den hjälp som finns och den hjälp som behövs. Skulle vilja tipsa om det finns möjligheter KBT så försök att få det till er själva. Det hjälper men även familjebehandlare. I den kommun jag bor i har de möjlighet till familjebehandlare utan kontakt med socialtjänsten. Hör efter om det finns något liknande. Har gått i KBT för maten och för ångest. Ångesten är jag i stort sätt fri från men nu ska jag även ta tag i maten.

  • Anonym

    Vill bara tillägga att jag har själv gått till familijebehandlare för att inte upprepa mina föräldrars misstag med relationen med dottern och speciellt maten då.

  • Anonym
    Rigmor Mortis skrev 2011-09-05 16:44:36 följande:
    Det passar inte in i de rabiata LCHF-förespråkarnas teorier, annars är det inga fel på det
    Aha, tack för förklaringen! Nu är det så att jag tror att barn behöver normal mat och inga nypåfunna dieter, motion, glädje och rörelse. Jag hoppas ts tar till sig råden om att låta dietist och läkare sköta kostplaneringen för barnet (och övriga familjen) istället för att lyssna på allt tjoller här...
  • Anonym
    Anonym (Det vet du INTE.) skrev 2011-09-05 20:23:00 följande:
    Vad kan väl vara mer normalt än ren mat utan en massa kemiska tillsatser, modifierade stärkelser som bara binder vätska och livsmedel som nästan inte innehåller någon näring. Fram för mer riktig mat!!
    Och det är ju ingen motsägelse till att äta enligt talriksmodellen och kostpyramiden.
  • Anonym

    Men snälla, stuta diskutera dieter.
    Ni kan väl starta en egen tråd där ni diskuterar om 10 frukter är lämpligt till en 4-åring.

  • Anonym

    Hej TS
    Jag har följt tråden utan att skriva tidigare men jag vill verkligen önska dig och din familj alla lycka med ert nya liv. Du kanske kommer att minnas de som nu känns tungt och smärtsamt som den tiden som förändrade ert liv. Tänk på att du är en bra mamma som vill ditt barn ditt bästa. 

  • Anonym

    Jag vet precis vad ni går igenom.. jag kämpar enormt med sonens vikt och sköterskan har erbjudit hjälp. Han är dock 9 år och 141 cm och vägde 42 kg sist. Nu har vi slutat med all fika och endast lite godis på lördagen. Tänkt på våra mat val och äpplen i mellan målen. Han har tappat 3 kg på 2 veckor. Är jätte stolt över honom. Men han är äldre och lättare att motivera honom till en förändring. Vi har 100 kr per kilo till honom men endast uttag av pengar var 5 kg så det inte blir en massa jojjo vikter. Lycka till vet de är kämpigt men ni kommer lyckas!

Svar på tråden Dagis o BVC gick bakom ryggen på oss och tvingade på oss ett möte