Inlägg från: Chianti |Visa alla inlägg
  • Chianti
    gröna skrev 2018-01-05 20:54:29 följande:
    Menar du en gummiskrapa som suger upp vattnet i behållare? Sån har jag, mycket bra, använder till glasdörrar i dusch och speglar, jättesmidig.

    Bästa städsaker, jag gillar mikrofiber, såpa, svinto. Och min dammsugare, den är oumbärlig, använder varje dag, men så har jag också pälsdjur.
    Ja precis, typ en sån här: www.kaercher.com/se/home-garden/foenstertvaettar.html men det finns säkert en massa andra bra märken.
    Dammsugaren ja, jag köpte en ny för något år sen, och var helt säker på att den var trasig när jag startade den, den susade bara lite. Hade ingen aning om att de kunde vara så tysta! :D 
    Microfiber har jag inte riktigt förstått vitsen med, jag har såna trasor men använder dem med yes ibland. 
  • Chianti
    Voxen1 skrev 2018-02-16 22:56:42 följande:
    Jag har gjort det delvis. Gjorde det med kläder, väskor, skor och mitt smink. Skulle behöva göra det med mina smycken också. Har inte följt i vilken ordning man ska rensa. Jag började mitt rensande genom att göra det rum för rum enligt Flylady. Körde fast lite och hittade Kon Marie-metoden. Ska kolla in hennes metoder för att förvara och vika kläder etc för jag behöver få en bättre överblick på mina toppar och linnen. Inte så smart att ha dessa i en hög för man ser inte de understa. Kör du enligt Kon Marie-metoden?
    Nej men jag är med i en facebookgrupp för Kon-Mari och där inspireras jag av andra som följer hennes tänk.
  • Chianti
    maijo skrev 2018-09-21 20:54:54 följande:
    Tror att den här tråden skulle kunna vara något för mig, och hoppas det går bra att hänga på Glad.

    Vi bor ganska trångt, och har samtidigt för mycket saker. Blir aldrig tid att verkligen rensa ut, och tycker därför att det där med babysteps låter väldigt bra. Tänkte börja med hallen och göra minst ett av nedanstående / per vecka den kommande månaden:

    - Plocka undan sommarkläder
    - Gå igenom skåpet där vi har skor
    - Rensa hatthyllan
    - Hitta en bättre plats för barnens regnkläder

    (Ja, babysteps var ordet)

    Varje dag dessutom:
    2 minuter på en hotspot
    Få med barnen på att plocka iordning (en del av) sina grejer 
    Välkommen!
    Ja hatthyllan och skoskåpet är ju typiska ställen där man ställer mer och mer saker och en vacker dag har man ett berg.
    Jag ska också plocka undan sommarkläderna nu i helgen.
  • Chianti

    Hej alla, trådstartaren här, vad kul om tråden tar fart igen!
    Apropå att städa respektive rensa, jag har flyttat till större sen jag startade tråden och det gör stor skillnad för röran. Har man plats att lägga prylarna på blir det mindre stökigt. Därför tror jag att rensa, och att göra plats gör väldigt mycket mer långsiktigt än att bara lära sig hålla efter hotspots.
    Dessutom har jag lärt mig att fast man rensar kan man alltid rensa mer! Jag är stammis på Myrornas avlämning. Större saker lägger jag ut på bortskänkes.se, det kommer alltid någon och hämtar prylen redan samma dag. Magiskt!


  • Chianti
    Ms H skrev 2018-11-04 13:33:23 följande:
    Åh, du med är tillbaka!
    Och du med, hej igen!

    Jag rensade en kökslåda i förrgår, en sån där djup sak där jag bara hällt ner knivar, decilitermått, vispar, termometer, ja allt. Jag använder saker ur den flera gånger i veckan och äntligen lyckades jag rensa upp i den så den är så trevlig att öppna nu, knivar ligger för sig, stekredskap för sig osv. 
    En liten åtgärd som tog max en halvtimma men som verkligen gjorde skillnad i vardagen. Såna små städprojekt ger energi! (När man väl får dem gjorda...)
  • Chianti
    sholof skrev 2018-11-16 07:44:48 följande:
    Här var det tyst. :)

    Vad har ni för planer för hemmet i helgen? 

    Vi ska ha lite kalas imorgon, så planen är att röja och städa det viktigaste i eftermiddag. 
    På söndag hade barnen önskemål om att få julpynta lite, och det kändes som en bra plan så att vi inte behöver stressa med det. Så deras rum och fönster få bli helgens projekt. :)

    Sen måste jag komma på en lösning för sakerna som ska till loppis. Som det är nu så ställer jag det i ett hörn, men har väldigt svårt att få iväg det sen. Därför blir det ofta att vi bara förvarar saker som egentligen borde ut direkt.. Vet inte hur vi ska komma runt det. 
    Jag tjatar ju om bortskänkes.se som jag använt flera gånger, man blir av med sakerna i ett nafs och de kommer till användning. Så skönt att slippa frakta iväg dem.

    Mitt sovrum ser ut som en tonårings... Ouppackade väskor, ren tvätt i tvättpåsen mitt på golvet och grejer på byrån som inte alls har där att göra.  Obestämd
    Får väl se till att få ordning där i helgen.
  • Chianti
    Aniiee skrev 2018-11-16 23:28:47 följande:
    Dags att börja ta itu med julstäd och sånt. Det är det värsta med julen.....

    Några tips?
    Usch ja. Jag har inga tips, jag bara konstaterar att fönstertvätt ingår i julstädningen och det får mig att skjuta problemet framför mig. Jag avskyr att tvätta fönster när det är kallt.
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!