Inlägg från: Chianti |Visa alla inlägg
  • Chianti
    Erienne skrev 2015-10-10 11:04:13 följande:

    Har fått inspiration till att köra ett nytt städryck nu när jag är mammaledig och hemma mycket. Försökt hänga med i Flyladys köksvecka denna veckan. Lite svårt att veta var jag ska göra av alla mina småsaker dock, sonen har börjat öppna alla lådor och ta ut allt möjligt smått och gott så det behöver omorganiseras på högre höjd


    Vad är det för tema denna vecka då? Jag är gärna med på ett zonuppdrag.
  • Chianti
    sholof skrev 2015-10-12 05:56:47 följande:

    Veckans zon är badrum + extra rum. 

    Vi kommer dock stanna kvar i köket någon vecka till. 

    I helgen rev vi ut några bänkskåp som vi mest hade fyllt med skräp....vi fick aldrig någon ordning där. 
    Nu har vi istället satt in nya skåp från IKEA, bla ett högskåp som vi ska ha som skafferi. Så tanken denna veckan är att tömma alla köksskåp efterhand och rensa bort sånt vi inte behöver samt sånt som är utgånget datum. 


    Tack. Badrummet har jag redan börjat dona med så det passar bra att slutföra. Jag har rensat alla hår- och hudkrämer som jag hade där, "bara för att det kan vara bra att ha" och utgått från "Använder jag den här?". Hälften åkte ut.
  • Chianti
    vallakra skrev 2015-11-06 10:47:00 följande:
    Jag kopierar ett av mina egna inlägg i en annan trådGlad:

    När det gäller post och småsaker i hallen har vi löst det med ett IVAR-skåp och två tidskriftsamlare i trä från IKEA.

    Jag har målat skåpet och tidskriftsamlarna i samma färg som väggen.

    Sedan skruvade jag fast tidskriftsamlarna på sidan av skåpet.

    Skåpet sattes upp på väggen vid sidan av dörren.

    I den övre av tidskriftsamlarna ställs "ingående" post, för att gås igenom efter middagen.
    I den undre ställs "utgående" post.

    På insidan av skåpsluckan (som ju är av trä) sitter familjealmanackan och en penna.

    Varje familjemedlem har en låda i skåpet (små plastbackar från ÖoB) där man förvarar mobiler, nycklar,solglasögon osv.

    I skåpet läggs även "lånesaker" som filmer lånade av kompisar.

    Vad gäller tandläkartider o. dyl. skrivs de in i almanackan vid genomgång av posten, själva kallelsen sparas sedan bredvid den berörda familjemedlemmens låda i skåpet. Efter avklarat besök slängs kallelsen.

    Jag irriterade mig länge på alla dessa småsaker som flöt omkring i hallen så nu är jag mycket nöjd (och stolt) över min enkla men effektiva lösningSkrattande.
    Supersmart!
  • Chianti
    Baby Lei skrev 2016-02-22 16:02:08 följande:

    Hahahahahahaha! Njaaaaaeeee... nej!


    Har inte heller hållit till här på över ett år. Och det har inte varit det mest organiserade året heller för den delen. Men nu när man börjar skönja några solstrålar vissa dagar verkar energin vara på väg tillbaks. Så dags för förändring!


    Rensa rensa rensa!


    Ska vi ta en låda/ett skåp/ett hyllplani taget ? Ska vi köra före och efterbilder?

    Jag behöver både en utmaning och en piska känner jag :)


    Ja gärna! Inte bilder för min del men jag måste sortera min klädbyrå. Och jag tänkte köra KonMari-metoden: "Does this item spark joy?" Det blir nog några kassar till återvinningen.
  • Chianti

    Hej, long time no see! Kul att tråden fortfarande lever! Jag har flyttat sen sist och fått en stor lägenhet. Tack vare mer utrymme är det mycket mindre stökigt här men visst kör det ihop sig ibland. 
    När jag flyttade så tänkte jag sortera in allt i skåp och lådor på ett organiserat sätt redan från början men eftersom allt var nerpackat lite oorganiserat så tog det lång tid att det slutade med att jag bara tryckte in saker och ting för att få det out of sight. Så nu måste jag börja sortera alla lådor. Det blir mitt julhelgsprojekt.


  • Chianti
    vallakra skrev 2017-12-29 12:55:56 följande:
    Fick ni några roliga julklappar? Jag fick en hel hög med ergonomiska virknålar så nu kan jag ägna mig åt min älskade virkning utan att få ont i tummen, Hurra!

    Annars är det efter-jul-rörigt här. Har bestämt mig för att städa undan julen ett par saker om dagen. Vill ju inte att allt ska försvinna på en gång men inte heller ha det kvar långt in i januari som det blev förra året.
    Bra tanke, att fundera på hur man vill ha det efter jul och planera utifrån det istället för att stå där med en röra om två veckor.
  • Chianti
    FuckGoggleAskMe skrev 2018-01-03 23:52:45 följande:
    Granen åkte ut i går kväll, samt de flesta barren ... hittade just några extra barr, och så brukar det fortsätta ett bra tag. Passade på att fixa lite nya lådor till julpyntet, jag är en lådoholic! Var sjuk en massa innan jul så tusen projekt blev inställda, var glad att jag lyckades fixa lite julgrejs. Men nu är det nya puckar! Källaren är nästan färdigröjd, återstår bara att samla ihop diverse konstiga flaskor, tuber och burkar och frakta till återvinningscentralen. Har hittat en massa skumma produkter. Källaren är nu helt lådarkiverad, med verktygslådor, sorterade skruvar och sportväskor i kronologisk ordning (typ!). Äntligen kanske man kan hitta det man söker. Soptunnan dignar och jag har t.o.m. lådor över. Vinden är nästan klar, med bara en låda blandade prylar som säkert aldrig kommer till användning men ej kan kastas. Resten är lådarkiverat, fast hmm, har diverse väskor för mycket att gå igenom. Resväskor, kylväskor, handbagage, ryggsäckar, weekend väskor, väskor för tågresor, tygväskor för handling och ??, sportväskor samt några väskor som är bra att ha när hell freezes over. Sedan har jag samlat ihop en otrolig mängd kablar. You namn it, jag har tre av den kabeln. Förstår bara vad ungefär hälften av sladdarna ska användas till. Ska dra hit en datakille som bl.a. ska få titta på mitt kabelförråd. Misstänker att han blir djupt imponerad (eller kanske chockad) och vill slänga 90%. Och i morgon trädgårdsskjulet ... hittar antagligen 34 burkar till med gammal målarfärg. Hoppas på regn, då funkar det inte!
    Wow, vilket flow!
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!