• minaimaginärabarn

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!

    Tack Undrande sökande! Då ska jag hålla mig lite lugnare. Jag har fått ta 200 ml från början och tog drop en vecka innan ägguttag, vid ägguttag, vid insättning och två dagar efter insättning så de tre sista droppen var inom en vecka. Frågan är om kortisonet kan justeras för att påverka lymfocyterna och monocyterna? Tar nu 20 mg/dag. Men vill inte justera själv utan tänker att Dr D har koll på allt.

    Till mig har Dr D alltid svarat fort. Uppfattar att han inte svarar om det inte är akut men vet inte... Andra i tråden har självmedicinerat när de inte har fått svar har jag förstått. Tur att det finns så många med kunskap här!

  • minaimaginärabarn
    Lilly2013 skrev 2017-02-26 12:19:15 följande:

    Idag har jag fått ett mail från drD om att vi ska betala 150 euro för skapesamtalet vi hade med honom i sep. Jag har läst genom mailen vi har haft innan samtalet och där står ingenting om någon sådan kostnad. Någon annan som fått något sådant. Vi valde att inte gå vidare med hans hjälp efter det. Tycker också det i sånt fall är konstigt att mailet kommer nu och det står i att han skickat faktura innan men jag har kollat genom allt och vi har inte fått något efter samtalet.


    Hej!

    Konsultationssamtalet över Skype kostade oss, kommer inte ihåg kostnaden men det pris du skriver känns igen. Vi fick dock information om alla kostnader innan samtalet och vi fick fylla i lite medicinsk info per mail oxå.

    Hoppas det ordnar sig!
  • minaimaginärabarn
    MariaKojola skrev 2017-02-26 13:03:01 följande:

    Tack undrandesökare! Jag tar o har alltid tagit 200ml intralipid (plus 100 koksalt), han satte mig på det direkt. Gällande annan medicin är det 20mg prednisolon, och ja, där har jag ju läst lite mindre roliga artiklar om det o fosterskador men alla andra verkar ju också ta det så jag kör på. Ni kanske är bättre insatta o sett någon dokumentation om att det inte påverkar?

    Gällande dr D o räkningar fick jag också en idag på 450 för pregnancy follow up. Känns völ inte jättekul då jag ju snarare fått mer hjälp fr er än av honom, men är väl bara att betala. Har nu alla valt det vidare?


    Nu fick jag något mer att oroa mig över, kortisonet. Det känns i största allmänhet som en läskig medicin med hemska biverkningar och som dessutom bidrar till att jag får ett klotansikte (har ganska runt i vanliga fall). Men om det också kan påverka ett ev foster tycker jag det blir ännu läskigare. Är det någon som vet mer om detta möjligen?
  • minaimaginärabarn
    Lilly2013 skrev 2017-02-26 15:28:52 följande:
    Ok. Ja det är väl bara att betala. Tycker bara att det kunde ha informerats om det innan, vi hade antagligen ändå valt att ha samtalet med honom. Kände inte direkt något förtroende för honom, först tänkte jag att han verkade bra och så men sen vi närmare eftertanke så tyckte ja han la orden i munnen på oss som han tyckte vi skulle svara. Jag hade ju redan fått både IL och prednisilon ordinerat så det kändes meningslöst. Kändes lite mycket som en bilhandlare. Vet att alla kliniken är ute efter och tjäna pengar men här blev det lite för uppenbart. Eftersom många har skrivit att han är dålig på att svara och återkommer när man är orolig mm fast att man faktiskt betalar för just den tjänsten så valde vi att lägga pengarna hos andra.
    Hej Lilly2013!
    Jag blev nyfiken var ni har tagit hjälp ifrån och vilken hjälp ni har fått?
  • minaimaginärabarn
    MissWe skrev 2017-02-27 00:03:36 följande:
    Mina högst personliga tankar kring kortisonet och självmedicinering.

    Jag var riktigt dålig (frossa/feber/"mensvärk"/svettningar nacke/halsont) när äggen fäste och framåt. Det var som om det kom och gick, och från att mått okej kunde jag på några minuter vara tvungen att sätta mig. Min kroppstemperatur åkte jojo (tog tempen flera gånger i timmen vissa dagar när jag var som sämst). Efter det att jag plussade ökade besvären och jag valde när jag mina symptom ökade att ta extra kortison. Jag dokumenterade noga, för att kunna gå tillbaka (man minns ju aldrig i efterhand)

    Vaknade jag på natten med svettningar i nacken, tog jag 5 mg. Fick jag en feberattack, 5 mg. Vid något tillfälle gick febern upp mot 39 på bara en halvtimme ~ då tog jag 10 mg. Minns att jag följde min intuition och valde att lita på min magkänsla, trots att jag har stor respekt för läkemedel generellt och kortison i synnerlighet.

    När jag går tillbaka och tittar, så har jag tre dagar sammanlagt då jag låg på 50 mg, flera dagar då jag låg på 30 mg. Men oftast på ordinerade 20 mg. Någon vecka när jag inte fick tag på Dr D, och jag varit hängig under en längre tid (men också kände att kroppen trappade upp) höjde jag dosen till 25 mg och tog två extra dropp.

    Idag är jag sedan några veckor tillbaka på 20 mg/dagligen och hoppas att jag när jag passerar vecka 12 ska vara så stabil att jag får trappa ned och förbi medicinfri under resterande tid.

    Men det jag vill säga och få sagt, är att jag för egen del (utan att kunna bevisa det förstås) är övertygad om att min självdosering har varit avgörande för denna gångs lycka. Ska också tillägga, att min reaktion kanske var extra svajig för att jag var obehandlad när jag spontant blev gravid.

    Dr. D har ett lite annorlunda perspektiv på immunförsvaret jämfört med Dr Beer. Då han mer betraktar det som en pendel, han vill hinns stoppa en upptrappning (immunattack) innan den får kraft. Med det perspektivet i ryggen har jag ändå känt mig trygg att följa min magkänsla.

    Men, och det betonar jag, tenderar man att låta rädslor/nojor ta över och börja äta kortisonet som om det vore tic-tac ~ då gör man nog bäst i att följa ordinationerna till punkt och pricka. Ett dropp eller två det kan man dock inte få för mkt av på samma sätt!

    Stort stort lycka till!

    Och mängder av styrke och kärlek till er som ruvar ~ för vilken pärs att gå igenom. Jag håller tummarna för flera plus inom kort.

    ?????
    Supertack för ditt svar, du verkar ha en stor kunskap! Det är jobbigt att ruva, i min värld leder det till missfall och kemiska graviditeter...

    Jag läste om leukocyterna, att de kan ligga uppåt 12 men över det så är det svårt att bli gravid. Mina stack iväg till 17,2 dagen efter återföringen, nu känns det kört med en ev graviditet. Det jag inte förstår är varför man tar kortison om det höjer leukocyterna och neutrofila? Mina gick stadigt uppåt från den dag jag började ta kortison.
  • minaimaginärabarn
    MariaKojola skrev 2017-02-27 06:33:25 följande:

    Tack för många utförliga och informativa svar! Jag har än så länge känt mig otroligt opåverkad av egentligen allt - medicinering som graviditet (är väl därför jag är långt borta från att ropa "Ja det lyckade!" ännu). Mina vita blodkroppar gick dock upp till över 16 strax efter återföring, och trots detta så blev det plus på stickan. Så ge inte upp minaimaginärabarn fast du tycker att värdena inte ser bra ut!

    Gällande prednisolon förstår jag om du självmedicinerat och det är ju helt fantastiskt om det bidragit till en lyckad graviditet! Jag är oerhört dåligt insatt i dessa mediciner och deras verkningar, så kör bara enl ordination. Droppet känns judock - som du säger - fullständigt ofarligt!


    Tack MariaKojola! Du gav mig lite hopp! Mina värden steg dagen efter återföring i jämförelse med tre dagar tidigare. Dr D svarade mig utifrån dessa värden att han trodde/hade en känsla av att det varit en lyckad implantation. 

    Idag är jag övertygad om att det inte funkat, igår var det tvärt om... Sen tänker jag att jag utan immunstöd alltid fått plus med blastocyst (kemiska graviditeter) så varför skulle jag inte få det med immunstöd också, att det liksom inte kan vara kört redan. Det är långa två dagar nu innan jag får veta i form av mens/icke mens.

    Jag har definitivt svettats mindre under denna ruvning med immunstöd än andra ruvningar då jag har plussat. Hade en svettattack igår natt men bara under en timme, var varm även natten efter återförandet. Andra gånger jag har ruvat har jag badat i svett hela nätterna igenom. Antingen är det ett gott tecken att immunstödet funkar eller så är jag helt enkelt inte gravid.

    Vilken vecka är du i? Hur länge har du försökt? Är det första gången med immunstöd?
  • minaimaginärabarn
    supertjejen skrev 2017-02-27 15:08:05 följande:

    Katastrofuppdatering. På vul idag, 8+3 fanns ingen hjärtverksamhet. Fast vi sett det 6+5. Så tröstlöst. Ny koll på torsdag för säkerhets skull. Hur gå vidare?


    Vilken mardröm! Är så ledsen för din skull!
  • minaimaginärabarn
    MissWe skrev 2017-02-27 17:24:38 följande:
    Åh nej!! Vilken mardröm. Jag håller tummarna för att allt trots allt är i sin ordning.

    Kanske helt fel läge att fråga nu, men om du orkar. Hur har du mått mellan dina VUL? Några känningar av immunförsvaret? Har värdena varit okej?

    Jag är i 8+4 idag och har ett VUL inbokat imorgon. Blir naturligtvis livrädd. Såå mycket som kan gå fel..

    Varma kramar till dig!
    Lycka till imorgon, jag tror det kommer se bra ut! Har du känt något av något som kan vara immunrelaterat?
  • minaimaginärabarn
    MissWe skrev 2017-02-27 17:24:38 följande:

    Åh nej!! Vilken mardröm. Jag håller tummarna för att allt trots allt är i sin ordning.

    Kanske helt fel läge att fråga nu, men om du orkar. Hur har du mått mellan dina VUL? Några känningar av immunförsvaret? Har värdena varit okej?

    Jag är i 8+4 idag och har ett VUL inbokat imorgon. Blir naturligtvis livrädd. Såå mycket som kan gå fel..

    Varma kramar till dig!


    Hur gick det idag? Hoppas hoppas allt såg bra ut!
  • minaimaginärabarn
    lill111 skrev 2017-03-01 21:59:05 följande:
    Tack mom! Ja, det har de senare 13 månaderna jag testat prog och östr legat högt...bra progvärde varje gång jag testat...

    Men jag får lita på att det är bra helt enkelt;) tack igen!
    Hej!
    När man gör IVF ligger ju östrogenvärdet väldigt högt, i och för sig progesteronet lika så. Men det jag tänker är att det i såfall inte borde spela så stor roll för implantationen eftersom om det skulle påverka borde läkarna inte vilja sätta tillbaka embryo efter ägguttag. Vad säger din läkare?
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!