• minaimaginärabarn

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Ananax skrev 2016-11-04 17:52:36 följande:
    Jag hade 39,1, blev gravid ca 2-3 veckor efter att det uppmättes. Hade bara tagit ett dropp däremellan och kortison några dagar. Så det kan gå trots högt TNF alpha. Trodde också jag skulle få Humira men Dr D ville föröka utan först. Och han hade ju rätt
    Det var skönt att höra för jag har 39,6 och Dr D tyckte inte jag skulle ta Humira i första läget. Han trodde dessutom att värdet var temporärt, han verkar ju ha koll så jag litar på hans bedömning.....

  • minaimaginärabarn
    Ananax skrev 2016-11-05 08:56:06 följande:
    Till mig sa han inte att det nog var temporärt högt och det tror jag inte heller att det är. Han tror att det beror på min endometrios och då är det nog konstant högt. Så om ditt var temporärt har du ju ännu bättre förutsättningar för att kunna sänka det med annat än Humira! Sa han något om vad han trodde har orsakat den temporära höjningen?

    Kom förresten på att jag nog tog två dropp, ett på plats i Athen när jag gjorde testerna och ett vid ägglossningen som ledde till graviditeten....
    Han lade nog ihop alla mina testresultat, både de från Sverige och de från Chicago. Jag har ingen autoimmun sjukdom som han kunde se eller annan immunologisk åkomma. Han trodde att jag reagerade explosivt på händelser, både inre och yttre. Därav mitt höga TNF och NK-panel. Hade låga värden av CD 19+CD5+ vilket ju också talar emot autoimmun sjukdom.

    Jag försöker att släppa detta och låta han sköta behandlingen, jag tenderar att kolla upp allt och ifrågasätta det mesta. Tänkte försöka vara en lugn och cool människa ett tag, får se hur det går....

    Hade du andra värden än TNF som var utanför normen?
  • minaimaginärabarn
    UndrandeSökare skrev 2016-11-05 10:08:29 följande:

    Minaimaginärabarn-Ja, ska man göra Dr Ds behandling så måste man ta många dropp och många blodprover.

    Några få här i tråden har haft tur och hittat vårdcentraler som vill hjälpa med både droppsättning och blodprover endera på högkostnadsskyddet eller mot extra betalning.

    Men om man inte hittar nån villig vårdcentral, så är smidigaste sättet att lösa blodproven att gå in på www.werlabs.se och kolla upp var ditt närmaste anslutna labb finns. Sen klickar man i vad man vill ta, betalar på hemsidan och nästa dag går man till labbet. Sen inom ett dygn kan du logga in på deras hemsida och läsa dina provsvar. Mycket smidigt och många här i tråden använder dem.

    Det vanligaste provet Dr D vill ha heter FBC det heter på Werlabs hemsida Blodstatus plus B-celler (det är ett paket). Kostar ca 300kr. Men om du använder rabattkoden "fertilitetsguiden" blir det billigare. Du kan ta de flesta prover hos dem. Vill han att du ska ta E2 betyder det Östradiol (Östrogen). Progesteron brukar han också vilja mäta(finns också hos werlabs).

    När det gäller droppsättning så finns privata kliniker i Stockholm och Göteborg som sätter dropp mot betalning. Men en hel del har istället löst det genom att de har en sjuksköterska i bekantskapskretsen som sätter droppen. Dropputrustning, nålar (venflon), koksalt, il, 3vägskranar, sprutor etc kan köpas receptfritt på apoteken i Aten. Annars kan dropputrustning också köpas via internet från utlandet tex Danmark eller England och koksalt och il via Dr Ds Eu-recept. Jag rekommenderar att man löser de praktiska bitarna här i Sverige först, innan man reser till Dr D- så slipper det bli panik sen när man ska börja med behandlingen. Lycka till !


    1000 tack för utförlig info! Insåg att det kommer bli en del blodprov och dropp. Werlabs verkar supersmidigt! Tyvärr känner jag ingen sjuksköterska. Känner till Marie som oxå är väldigt flexibel och hjälpsam, så får nog bli hon om VC inte kan ställa upp.
  • minaimaginärabarn
    Ananax skrev 2016-11-05 10:23:32 följande:

    Jag hade CD 19+CD5+ på 13,3, över referens alltså.

    Nog klokt att försöka vara en lugn och cool människa ett tag, kan ju inte skada i alla fall Man blir ju ganska lätt uppslukad av allt detta. Ett sätt att tänka på för att hålla sig lugn (jag gjorde det) är ju att om den behandling du för tillfället gör inte skulle funka så finns det fler behandlingsalternativ att pröva, såsom Humira t.ex. Att veta att det finns en plan B kan göra att man känner sig lugnare....


    Får tänka på det.....
  • minaimaginärabarn

    Ni som skriver att ni har högt TNF-a, är det på chicagotesten? Var det TNF-a eller TNF-a:IL-10? fick ni oxå några avvikande värden på era CD-markörer och isåfall vilka?

    Jag blir lite förbryllad nämligen för jag hade höga TNF-a:IL-10 (39,2) men han trodde det var tillfälligt (min kropp reagerar häftigt på saker som händer....) och tyckte det inte skulle behandlas i förväg utan med dropp e t c när det är dags för IVF. Blir lite orolig då det är flera som blir behandlade i förväg för att få ner värdet och att höga ägg ger skruttiga ägg....

    Hoppas någon kan förstå hur DrD tänker... Jag litar mycket på honom men han gör mig också förbryllad. Han ville inte heller förklara för mig utan tyckte jag skulle överlåta det medicinska till honom och jag skulle ägna mig åt att producera fina ägg (tagga ner och sluta kontrollera allt...)....

  • minaimaginärabarn
    mom2012 skrev 2016-12-02 16:15:32 följande:

    TNF-a IL (3 st tror jag de va på olika doser) är de resultat du har fått på hur bra/dåligt din kropp reagerar på intralipider.

    Vad va ditt tnf-a på Chicago testet?


    Fick du ett rent TNF-a värde? Jag fick bara TNF-a:IL-10 (CD3+CD4+) och det var 39,2 och skall vara under 30. Det är inte 50:1, 25:1, 12,5:1.
  • minaimaginärabarn
    mom2012 skrev 2016-12-03 13:53:15 följande:

    Ok 39.2 är högt. Jag personligen hade inte startat ivf på det höga tnf. Jag hade 46 och kom ner till 29 men ändå slog immunförsvaret till rejält när embryo inplanterat. Dr D sa på uppföljningssamtal att min kropp ej va lugn när vi startade....I efterhand. Hade jag vetat innan hade jag väntat 1-2 månader.

    Be om något som sänker tnf.


    Hej!

    Tack för svar! Jag håller på att maila DrD nu för att få en förklaring på varför han inte tycker att jag skall göra något innan IVF-start.

    Vet du varför du har högt TNF-a? Hade du andra värden som var för höga eller för låga?
  • minaimaginärabarn
    pipperoni skrev 2016-12-05 21:03:19 följande:

    Hej! Någon här som har fått hjälp att dra blod och skicka med Fedex till Chicago och har lite mer info att ge mig om vilka rör som ska användas? Jag ska ev. ta om mitt TNF-alfa och Hagakliniken har lovat att hjälpa mig, men när jag sade att det skulle vara gröna rör så lät det som det fanns flera olika gröna rör...? Någon som har bättre koll? Tack på förhand!


    Jag har för mig att jag använde de mintgröna. om du ger Hagakliniken namnet på rören bör de veta vilken som är rätt.
  • minaimaginärabarn

    [quote=77290579][quote-nick]MariaKojola skrev 2017-01-08 20:06:15 följande:[/quote-nick]

    Vi hade ungefär exakt samma då, lill111. Jag hade tnf 44 i nov 2016, men ja, inte tagit ngn humira och är planerat ivf nu i kommande månadsskifte. Blä rent ut sagt, är det alltså likamed lönlöst om man inte tagit tnf-blockare med så pass högt värde? Trombyl o pred går väl mer på immunförsvaret(?), men kommer inte åt tnf-värdet. Och dessa intralipid-dropp, påvekar de ingenting? Jag kör med egna ägg men har inte förstått att det har ngt med tnf att göra.(?)

    [/

    Hej!

    Jag hade också högt TNF-a men har heller ej ordinerats humira..... Dr D tyckte inte att jag skulle ta humira i ett första läge och jag har bestämt mig för att lita på honom. Har bråkat och ifrågasatt så många läkare tidigare men bestämde mig att inte lägga mig i denna process. Hur har Dr D sagt till dig ang ditt TNF?

  • minaimaginärabarn
    MariaKojola skrev 2017-01-10 22:44:00 följande:

    Mina imaginära barn - Dr D ville först att jag skulle ta humira nog, men sen har han vart OK med att köra på intralipid och alla andra mediciner istället. Jag fick ju vår dotter på naturlig väg innan allt det här med ivf och tänker att det ju med lite tur kunde få lyckas igen. Å andra sidan har det ju inte lyckats de senaste åren av försök, så nog det ju va tnf som spökar. :/

    Vad tar du nu då?


    Hej!

    Jag har ingen aning hur Dr D tänker och varför han tagit de beslut han har gjort gällande mig.... Men har frågat vid flertalet tillfällen om jag inte skall göra något för att sänka TNF då jag har haft några månader av försöksuppehåll. Men nej. Nu vill jag köra enligt planeringen men det känns lite som jag har kastat bort min tid med uppehåll om det visar sig att jag måste få ner värdet efter kommande försök. Det jag har gjort är att gå på akupunktur och enligt henne har min inflammation som jag hade från början nu försvunnit vilket ju kan betyda att TNF har gått ner. Jag får bara hoppas att Dr D vet vad han håller på med!!!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!