cloudberry79 skrev 2012-05-03 14:09:24 följande:
Lyxmat för mig är sånt som Belugakaviar, äkta tryffel, vaktelägg etc, det äter vi inte hemma hos oss
När vi lyxar till det på helgen blir det gärna sånt som tar lite längre tid och omsorg att laga, som en riktigt välrörd risotto, fyllda och grillade kycklingfiléer, halstrade pilgrimsmusslor osv. Tiden det tar att laga maten är själva lyxen tycker jag, för inte tusan känner jag mig motiverad att stå klockan halv sex på eftermiddagen en onsdag och göra reduktionen till en beasås.
Normalt, på vardagarna, äter vi sånt som går fort att laga men som ändå är vettigt ur näringssynpunkt. Igår gjorde maken en lasagne, eftersom att vi hade färska lasagneplattor. Idag äter vi fritatta med lite alla-möjliga-rester (har en halv paprika, ett par körsbärstomater, en chorizokorv). På vardagarna får matlagningen ta max 30 minuter, på helgen kan det få ta flera timmar

Åh pilgrimsmusslor som är såå gott, fast lång tid tar det ju inte, de vänder ju bara i pannan så är de klara:)