annca skrev 2012-05-07 14:32:01 följande:
Dyr och ovanlig mat, och då ovanlig i bemärkelsen svår att få tag i och/eller rätter svåra att tillaga.
Oxfilé är inte lyxmat i mina ögon. Det är lätt att få tag i, lätt att laga bra, och bara lite dyr.
Fläskfile är verkligen inte lyxamt, det är riktig vardagsmat. Ganska billig, lättlagad och finns nästan att köpa på var Statoilmack.
Störröm, udda fiskar, mat väl lagad efter komplicerade recept. DÄR börjar vi tala lyx. *God* färskpotatis mitt i vintern,...
Kass fläskfilé från grisar som växt upp i betongbur finns att få på varjje statoilmack men då smakar den därefter. Riktig fläskfilé är lyxmat. Både dyr och svår att få tag på. En riktigt god filé från ett linderödssvin är en smakupplevelse.
Köper man mat av hög kvalitet från lyckliga djur är både fläskfilé opch oxfilé lyxmat. Att köpa det av sämre kvalitet för att kunna äta det oftare samtidigt som vanan att äta det oftare förtar känslan av lyx känns ju ganska kontraproduktivt eller hur?