• Anonym (snåljåpen?)

    Vem betalar ringar vid förlovning...

    Hej!

    Jag är en tjej på 33 år och jag och min kille har pratat om att förlova oss. Ja, jag vet - kanske inte så romantiskt att prata om det innan, men vi vill gärna välja ut ringarna tillsammans. Jag har nu en liten undran kring det här med förlovning och finansiering av ringar...jag vet att det inte finns något universalsvar men hur gör ni? Vem betalade ringarna när ni förlovade er? Jag är inte särskilt konservativ av mig och tycker att man kan lägga det man kan. Eller att killen betalar tjejens ring eventuellt. Eller att killen betalar? Det är kanske för mycket att hoppas på dock. :)

    Min kille tycker absolut att man ska dela rakt av och redan nu har det här med förlovning förlorat lite av sitt "romantiska skimmer". Vi tjafsar om ekonomin väldigt ofta och har bara varit tillsammans i ett år...Jag har inte råd att lägga så pass mycket på ringar som han vill och jag har då föreslagit att köpa billigare ringar. Det är väl ändå förlovningen i sig som är viktig. :) Han har levt som ungkarl/singel många, många år och verkar väldigt förvånad över hur mycket pengar det går åt till ett hushåll. Vi bor ihop i min bostadsrätt i Stockholm närförort och han tycker att man ska dela alla utgifter rakt av - trots att han tjänar 10 000 kr mer än jag/månad. Jag är av den åsikten att man får på nåt sätt dela procentuellt utifrån ens egen förmåga. Jag har ju inga pengar kvar nästan när månaden är slut!

    Rörigt inlägg, men jag hör ju själv att vi måste sätta oss ned och göra en budget för att sedan kunna avgöra om vi kan köpa ringar...och vem ska nu betala dem??!

    Kram

  • Svar på tråden Vem betalar ringar vid förlovning...
  • Anonym (blingeling)

    Idag tycker jag det är dela lika som gäller så länge kostnaden är rimlig, annars luktar det 50-tal.

    Men eftersom jag ville ha en större briljant så betalade jag den själv. Om man som kvinna har sett till att bli ekonomiskt stark så kan man få den ring man vill ha och mannen kan hålla blodtrycket nere för det är inte han som betalar blinget.

  • Anonym
    Anonym (blingeling) skrev 2012-03-01 17:53:23 följande:
    Idag tycker jag det är dela lika som gäller så länge kostnaden är rimlig, annars luktar det 50-tal.

    Men eftersom jag ville ha en större briljant så betalade jag den själv. Om man som kvinna har sett till att bli ekonomiskt stark så kan man få den ring man vill ha och mannen kan hålla blodtrycket nere för det är inte han som betalar blinget.
  • Anonym

    När vi förlovade oss var det han som valde och köpte ringarna och överraskade mig

  • Anonym

    Vi har gemensam ekonomi och betalade också ringarna med våra pengar.
    Inget procentuellt delande i förhållande inkomst eller annat tjafs.

  • Mörksuggan

    Vi har alltid delat på allt och det gjorde vi även med kostnaden för ringar. Vi bestämde också förlovning tillsammans. Inget frieri alltså. Men som du skriver så är det ju själva förlovningen som betyder något.

  • Anonym

    Jag vet inte om man ska kalla en "man" som betalar hennes ring för en romantiker eller en idiot. I mitt förhållande betalar vi lika. Det är lustigt med kvinnor som i ena andetaget skriker efter jämlikhet och i nästa förväntar sig att han ska stå för allt. Om den ena parten däremot vill överraska med något så får den såklart stå för notan.

  • becaa

    Somtidigare sagt, har kommit till det stadiet att förlova sig har man antagligen (förhoppningsvis) delad ekonomi och då är det ju inte mycket att bråka om? Så gjorde vi iallafall, det är en sak till OSS. Därför VÅRA pengar. Man ska inte önska saker man inte har råd med..

  • Anonym (hans)

    Min man betalade ringen såklart. Men på den tiden hade vi inte gemensam ekonomi. När vi gifte oss var ju det ett gemensamt inköp. Men så otroligt avtändande att tjafsa om vem som ska betala ringarna... Jag hade aldrig förlovat mig med en sån mes. Nä, det är ingen karl för mig iallafall. 

  • Katitzi

    Vi har gemensam ekonomi så vi behövde aldrig fundera på det. Om vi tar pengr från ett av våra konton  i detta fall mitt) så jämnar det alltid ut sig med att vi får använda den andras konto till det som tex mitt inte räcker till..

  • mikroE
    Anonym (Mama Mia) skrev 2012-02-29 16:45:13 följande:
    Det kan inte kännas kul eller trevligt eller vidare romantiskt ifall man inte känner
    att det finns tillräckligt med pengar i boet.

    Höjden av galenskap är t ex att förlova sig medan man går i skolan vilket en bekant kille gjorde
    men relationer från skoltiden håller nästan ALDRIG! Så varför söka lyckan genom en förlovning
    eller giftermål?!?!?!?!?!?!?!?!       

    Det finns ju ändå inte nog med pengar till förhållandet inom den närmaste tiden!?  

    Tja visst är det så att de sällan håller men det betyder ju inte att alla inte håller. Min syster träffade sin man när han var 17 och hon 15. Han firar sin 50års dag i år och de är ännu ett par och gifta. Min äldsta bror träffade sin tjej när han var 16 och hon var 17. De är också 45+ och ännu gifta. Min andra bror träffade sin tjej när hon var 15 och han var 18. De är strax över 40 och ännu ett par även om de ännu inte varit gifta ett år. Jag och min yngsta bror träffade våra partners i 20årsåldern, han i låga och jag i höga.
Svar på tråden Vem betalar ringar vid förlovning...