• rondellhund

    SÅÅÅ RUBBAT: muslim kräver hundförbud

    Den holländska politikern och muslimen, Hasan Küçük har krävt ett förbud mot hundar i Haag, Nederländerna. Enligt islamisk tradition anses hundarna vara ”orena” djur. 
    Hasan Küçük, fullmäktigeledamot för Islamdemokraterna i Haag med turkiskt ursprung, har därför motionerat om att innehav av hundar som sällskapsdjur skall kriminaliseras.

    Muslimerna kräver att hundar förbjuds i alla former i kollektivtrafiken inklusive alla stadsbussar samt från alla områden som besöks av muslimska invandrare. Muslimer säger att det finns hundar som kränker deras religionsfrihet och deras rätt att leva enligt islamiska principer.


    Lokalbefolkningen som tar sina hundar på promenader säger att de har trakasserats av muslimska invandrare som är emot att se djuren på allmän plats. Muslimer har också lanserat ett antal antihundkampanjer på islamiska hemsidor och bloggar.

  • Svar på tråden SÅÅÅ RUBBAT: muslim kräver hundförbud
  • Trekk
    o0Noun0o skrev 2012-07-01 23:50:45 följande:

     


    Trekk talar inte om "de flesta" utan om Islam.


     


    Varför frågar du mig? Det intressanta är vad Trekk avser med en extremist. Om jag talar om extremister är det förstås relevant vad jag anser extremt och inte, och om nu Trekk anser det extremt att ha ihjäl folk så är vi överens om det.


    Alla profeterna var syndfria och därför föredömliga.


     


    En extremist är en person som går till ytterligheter. En person som gör extrema saker. Detta innebär bla lagbrott, brott mot mänskliga rättigheter, brott mot demokratin etc. En person som sätter sina egna lagar över andras i en demokrati. En person som inte värderar moralläran högre än sin tro. En person som inte värderar mänskligt välbefinnande högre än sin tro. Många extremister är fundamentalister, men inte alla fundamentalister tar det så långt.

    Var alla profeter syndfria? Vad tycker du om kvinnomisshandlaren Ali? Eller Mohammed då han förvägrar en kvinna att skilja sig från den man som brutalt misshandlar henne? Eller då profeten väljer att bestraffa kameltjuvar (som förvisso dödat en man) med att kapa deras händer, fötter, armar och ben samt bränna ut deras ögon med glödande järn? Är det något du anser att man borde göra i Sverige idag med? Om du inte gör det anser du inte att det är moraliskt 
  • Digestive
    Trekk skrev 2012-07-02 09:52:58 följande:
    >"Faktum är att självmordsattacker är logiska för den som tror på Koranen, Haditherna, Allah och Mohammed.". Vilket då inte alls betyder att motivet har någonting överhuvudtaget med islam att göra - utan vi talar om en specifik metod som uttrycks typiskt för dessa muslimer, en metod bland tusentals lika förödande att välja på.

    Motivet att spränga sig själv som martyr kommer från islam, även att döda folk som bränner Koranen eller som ritar nidbilder av Mohammed eller lever i deras definition av "synd".

    Att begå självmord är inte "en attack så god som något" och det ligger alltid något extra vansinnigt bakom. Att det endast är muslimer som utför attacker av detta slag talar sitt klara språk. Det är inte politik, yttre omständigheter, dolda agendan etc som ligger bakom utan det är islam så som den blir för den som VERKLIGEN tror på budskape.

     >Huruvida något springer ur islam har uteslutande med motivet att göra

    Ja och motivet med att spränga statyer, bränna kyrkor eller dö i en självmordsattack som martyr är att följa det som står i skriften. Jag förstår vad du är ute efter, om jag slår en muslim och han slår tillbaka och skriker Allah Akbar! Så har han inte slagit mig i islams namn, eller med islam som motiv. Jag förstår din vinkel.
    Alla våldsamma handlingar en muslim utför är inte i islams namn, jag talar endast om de som specifikt är det. Huruvida muslim styckmördar spädbarn eller ej är inte intressant utan kan mycket väl vara dennes personliga hobby, Men när handlingar som beordras i skriften utförs av utövarna och på stor skala i alla muslimska länder så har man ett problem, precis som man har med nazism.
    Alla våldshandligar en nazist utför är inte i nazismens namn, men det friar givetvis inte nazismen från det som den verkligen får sina utövare att göra.

    >Där det inte finns direkt religiösa motiv bakom terrordåd med mera så hade en traditionell bomb delat ut samma resultat. I de fallen så talar vi enbart om en metod som föredras för att förövaren bekänner sig till islam - och dådet hade inte på något vist stått ogjort i dessa fallen om förövaren inte bekände sig till islam, utan dådet skulle bara sett annorlunda ut rent metodmässigt.

    Här är du dessvärre helt fel ute är jag rädd. Det finns nämligen så fruktansvärt många attacker, dåd och övergrepp som ENBART motiverats av islam. Ofattbara mängder kvinnoförtryck och misshandel, barbariska spöstraff och stympningar och avrättningar av äktenskapsförbrytare och homosexuella etc. Sprängandet av tempel och statyer. Terrorattacker på badturister och hotellgäster och andra osedlighesbrottslingar. Mördandet av personal på tryckerier och redaktioner pga Satansverserna och Mohammedbilderna etc. Alla attacker på kristna och "fel" muslimer etc i Mellanöstern, avser då civila mål. Avrättandet av apostater och allehanda brott mot mänskligheten som står präntade svart på vitt i islams skrifter. 97% Av terrordåden i väst de senaste 10 åren etc.

    Listan är diger och dessa är då enkom dåd som utförs just pga islams doktriner och inte vedergällningsattacker/militära attacker/attacker där anfallarna inte specifikt angivit att det är i Allahs namn de gör det (mörkertalet är givetvis stort)
    Från Indonesien till Marocko plågas befolkningen under denna fascistiska teokrati.

    >Precis som man kan ifrågasätta Anders Breiviks tillräknelighet kan man självklart ifrågasätta andra terroristers tillräknelighet - det görs dock inte i muslimers fall, utan det förklaras automatiskt med religiös fanatism så fort ett "- Allah Akbar." finns med. Sedan så struntar jag rätt blankt i om någon blir upprörd över saken.

    Vem bryr sig om norskens daltande med Breivik? Han är för övrigt frisk som en nötkärna men korrumperad av sina stolliga vanföreställningar precis som hela tyska folket var under ww2, japparna med för den delen, men att flera hundra miljoner var psykisk sjuka var det givetvis inte tal om.

    Detta gäller givetvis dessa män med, om nu den psykiska ohälsan inte är extremt hög bland islamister för många är de länder där över 50% av befolkningen anser att självmordsdåd mot civila ofta eller alltid är motiverade.

    Jag har tidigare förklarat hur det hänger ihop i ett annat inlägg så jag saxar in det här, hoppas att du ej misstycker :)

    "Extremismen kommer från de fundamentalistiska och moderata skikten under. På varje självmordsbombare
    går det 10 personer som hade gjort det om bara några få bitar till fallit på plats. 100 som inte gör det själva men som aktivt hjälpt dem och 1000 som tycker att de är hjältar. Sen har vi de mer moderata skikten där 10 000 applåderar det hela och 100 000 tar avstånd från våldet men stödjer attackerna och 1 000 000 inte stödjer den typen av attacker på oskyldiga men "förstår" hur de känner och står bakom värderingarna/konceptet och inte fördömer dem allt för hårt. Slutligen har vi 10 000 000 som helt tar avstånd från attackerna.

    Detta är alltså ett land med 11 111 110 invånare där ca 90% helt tar avstånd från attackerna. 
    snittsiffran för stöd för terrordåd mot civila i de muslimska länderna ligger på ca 5%~70% i  och då finns ingen uppgifter från Saudiarabien och några andra av de mer extrema länder."

    Visst låter 39% högt, men det är inte konstigt alls. Vi människor kan i grupp få för oss bra mycket konstigare saker än så, som indianerna som begraver sina barn levande i Amazonas tex. Eller indeed kamikazejappar eller judeförintande tyskar. Inga konstigheter alls sorgligt nog. Dessa människor har sällan tillgång till yttre och opartisk information, är outbildade och indoktrinerade av lokala hetsande mullor med Koranen i högsta hugg. Jag hade säkerligen varit lika dan om jag vuxit upp under liknande förhållanden.
    Du uppfyller inte mognadskraven för att kunna hantera argumentationsformen som jag för mot dig.
  • Digestive
    Trekk skrev 2012-07-02 09:57:52 följande:
    Islam. Du talar om islam som om det vore din egna son som nu sitter häktad för mord men som du vet omöjligt kan ha gjort sig skyldig till nåt så hemskt.

    Du försvarar islam för sakens skull. Du verkar vilja ha rätt snarare än att veta vad som är sant. Jag har gladeligen fel och önskar att islam vore den harmlösa kattunge du målar upp det som, men då vore jag inte intellektuellt ärlig. Verkligheten bryr sig inte om våra åsikter om den tyvärr/som tur är =)
    Som en liten unge som faktiskt inbillar sig att det egna analys- och perspektivsomfånget uppfyller sådan fantastisk perfektion - att folk som enbart beröra dessa, har något att tillägga om dem eller kritisera dem omgående kan placeras i ett ställningsläger.

    Vakna, du kissar sängen.
  • Trekk
    Digestive skrev 2012-07-02 15:45:52 följande:
    Som en liten unge som faktiskt inbillar sig att det egna analys- och perspektivsomfånget uppfyller sådan fantastisk perfektion - att folk som enbart beröra dessa, har något att tillägga om dem eller kritisera dem omgående kan placeras i ett ställningsläger.

    Vakna, du kissar sängen.
    Då var vi där igen. Uppför dig Digestive. Bli inte känslosam och börja med ad hominem attacker i brist på sakliga argument.

    Jag beklagar att du finner det så jobbigt att inte alltid ha rätt/lyckas övertala folk med dina argument.
  • Trekk
    Digestive skrev 2012-07-02 15:40:05 följande:
    Du uppfyller inte mognadskraven för att kunna hantera argumentationsformen som jag för mot dig.
    Tack för att du besvarar 50 rader av rationella argument med en rad av ad hominem attacker.

    Bisarr anklagelse att bemötas med. Har aldrig sagt något så nedlåtande själv, inte ens då jag diskuterat med nazister. Du blir elak mot människor du inte delar åsikt med. Du blir känslosam och irrationell och börjar förolämpa. Det är inte så man för en diskussion. Är du ute efter att bara få ryggdunkar får du väl börja hänga på svenskmuslim.se eller PMa de som håller med dig eller starta egna frimurartrådar för invärtes beundran. 

    Jag förväntar mig dock mer respekt och bättre uppförande av dig än det du uppvisar här och nu. 
  • Digestive
    Trekk skrev 2012-07-02 15:50:33 följande:
    Då var vi där igen. Uppför dig Digestive. Bli inte känslosam och börja med ad hominem attacker i brist på sakliga argument.

    Jag beklagar att du finner det så jobbigt att inte alltid ha rätt/lyckas övertala folk med dina argument.
    Åh, så att mena att jag stödjer, ursäktar och försvarar helt sjuka och fruktansvärda saker ligger alltså på något sätt utanför ad hominem i din lilla värld?

    Klarar du inte av att skilja på din argumentationsteknik och på vad du själv står i en sakfråga så blir du en aning problematisk att diskutera din argumentationsteknik med.
     
  • Digestive
    Trekk skrev 2012-07-02 15:54:54 följande:
    Tack för att du besvarar 50 rader av rationella argument med en rad av ad hominem attacker.

    Bisarr anklagelse att bemötas med. Har aldrig sagt något så nedlåtande själv, inte ens då jag diskuterat med nazister. Du blir elak mot människor du inte delar åsikt med. Du blir känslosam och irrationell och börjar förolämpa. Det är inte så man för en diskussion. Är du ute efter att bara få ryggdunkar får du väl börja hänga på svenskmuslim.se eller PMa de som håller med dig eller starta egna frimurartrådar för invärtes beundran. 

    Jag förväntar mig dock mer respekt och bättre uppförande av dig än det du uppvisar här och nu. 
    Du får väl fan skylla dig själv när du beter dig på ett vis som gör att man inte vill svara på det du presenterar oavsett vad du presenterar. Att sitta och klaga på resultatet du själv ställer till med ger inte direkt mycket.

    Svarar jag på inlägget så får jag bara höra hur jag ställer mig bakom islamsk terror, stympningar and what not. Då gör jag väl helt enkelt bäst i att inte svara överhuvudet.. jag kan ju inte ha åsikter som jag inte vill besitta och då du tydligen dikterar sådant utifrån hur jag bemöter substansen i dina argument så bör jag självfallet hålla mig undan.

    Respekt? Haha.. what a joke.
     
  • Trekk
    Digestive skrev 2012-07-02 16:04:09 följande:
    Åh, så att mena att jag stödjer, ursäktar och försvarar helt sjuka och fruktansvärda saker ligger alltså på något sätt utanför ad hominem i din lilla värld?

    Klarar du inte av att skilja på din argumentationsteknik och på vad du själv står i en sakfråga så blir du en aning problematisk att diskutera din argumentationsteknik med.
    Ja, det är inte ett personangrepp. Det är saklig kritik eftersom du talar i islams försvar och islam ligger bakom mycket fruktansvärt. Kommentaren var inte avsedd att kränka, såra eller idiotförklara.

    Men kära du. Om du droppar en oneliner diss som svar till ett långt inlägg så är det precis det som det är, en oneliner diss. Därtill är det ofint att vägra tala med folk mitt i en konversation och det i kombination med den otrevliga tonen och de omotiverade/missriktade dissarna är vad som får mig att kritisera ditt uppförande. 
  • Trekk
    Digestive skrev 2012-07-02 16:12:43 följande:
    Du får väl fan skylla dig själv när du beter dig på ett vis som gör att man inte vill svara på det du presenterar oavsett vad du presenterar. Att sitta och klaga på resultatet du själv ställer till med ger inte direkt mycket.

    Svarar jag på inlägget så får jag bara höra hur jag ställer mig bakom islamsk terror, stympningar and what not. Då gör jag väl helt enkelt bäst i att inte svara överhuvudet.. jag kan ju inte ha åsikter som jag inte vill besitta och då du tydligen dikterar sådant utifrån hur jag bemöter substansen i dina argument så bör jag självfallet hålla mig undan.

    Respekt? Haha.. what a joke.
    Du är en av ytterst få som tycks ha detta bekymmer med mig. Intressant nog svarar fundisarna och är känslomässigt kapabla att hantera att andra inte håller med dem.

    Det hoppas jag inte att du gör och det har jag heller inte sagt av den enkla anledningen att du inte har sagt det. Däremot har du slagit intellektuella knutar på dig då du försökt att få det till att islam inte ligger bakom islamistisk terror utan att det är enskilda rubbade individer som bara råkar vara muslimer och bara påstår att de gör det i islams namn.

    Om jag anklagat dig för att stå bakom det vore det en grej, men det har jag inte så jag finner din reaktion märklig. Du har ju blivit såhär tidigare med så uppenbarligen blir du upprörd i debatter mellan varven och vägrar att besvara välkonstruerade inlägg med annat än smädelser. Synd då du briljerar så fint annars. 
  • Digestive
    Trekk skrev 2012-07-02 16:32:41 följande:
    Ja, det är inte ett personangrepp. Det är saklig kritik eftersom du talar i islams försvar och islam ligger bakom mycket fruktansvärt. Kommentaren var inte avsedd att kränka, såra eller idiotförklara.

    Men kära du. Om du droppar en oneliner diss som svar till ett långt inlägg så är det precis det som det är, en oneliner diss. Därtill är det ofint att vägra tala med folk mitt i en konversation och det i kombination med den otrevliga tonen och de omotiverade/missriktade dissarna är vad som får mig att kritisera ditt uppförande. 
    Du fattar verkligen inte - jag argumenterar inte emot dig och dina ståndpunkter utan jag ifrågasätter innehållet i dina argument, deras uppbyggnad, vad de eventuellt har missat med mera.

    Det handlar självklart om att angripa en persons person när man tillskriver denna personliga åsikter som det varken finns stöd för och som denna inte vill kännas vid sig. Att det inte går under forumsreglerna som en sak att beivra betyder inte att min person ej skulle ha blivit inblandad och därtill illa hanterad.

    Jag har vidare inte argumenterat emot påståenden som "islam är farligt" utan på sin höjd säger jag att dessa farliga aspekter ur islam har, enligt mig personligen, har missförstått någonting då jag, igen personligen, har en helt annan syn på religion och utifrån den synen dömer jag religiösa. Att jag, personligen, bemöter religion annorlunda än muslimer och därmed menar att de har missförstått någonting, betyder inte att jag försvarar islam eller förmildrar farliga aspekter i islam - utan snarare att jag har ungefär lika svårt att förstå mig på och acceptera islam som du har, vi möts enbart ur två olika perspektiv.

    Varför ska jag fortsätta diskutera innehållet i dina argument när jag som person blir drabbad utav det som resultat?
     
Svar på tråden SÅÅÅ RUBBAT: muslim kräver hundförbud