Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Alliansens försvarspolitik suger, jag är så jäkla less!

    Kung Markatta skrev 2016-06-05 13:54:51 följande:
    Från artikeln du länkade till:

    "Anläggningen på östra Gotland blir dock inte så stor, och kommer därför sannolikt inte att påverka havsbottnen särskilt mycket."

    Är det också miljöpartiets uppfattning?
    De inlägg från MP som vi tidigare har diskuterat handlar om framtida och mer storskalig avsaltning. Den mindre anläggningen på östra Gotland (som är tänkt att fungera som backup om vattnet tar slut) är redan godkänd av den rödgröna majoriteten.
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2016-06-05 22:48:04 följande:
    Oklart, men möjligen är även Fi emot det. Som om det skulle vara någon slags kvalitetsstämpel. Att vara på samma sida staketet som Fi.
    KillBill skrev 2016-06-05 12:36:24 följande:

     


    Christian  varnar för att avsaltningsverk kan medföra negativ miljöpåverkan.


     


    Ja det kan det. Men att det KAN behöver inte betyda att det MÅSTE göra det. Det handlar om hur man löser det tekniskt.Det är där MP går vilse i sina principer och lalala-drömmar. Istället för att lösa problemet (som är akut) så drömmer man istället om gulliga lösningar som kanske/kanske inte kommer att fungera och som kommer att ta mycket längre tid att få till. Tid som man inte har.

    Det finns inga olösliga vetenskapliga och tekniska argument emot. Bara principiella.
    Din argumentation verkar mest bygga på principen att allt som MP är positiv till är du negativ till och allt som MP är negativ till är du positiv till.

    Jag är själv inte Miljöpartist men när det gäller Östersjön, som är hårt drabbat av miljöförstöring, tycker jag att det är bra att ett parti som MP håller sig till försiktighetsprincipen.
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2016-06-05 23:30:21 följande:
    Det är så enkelt som att det handlar om naturvetenskap, fakta och vad som är tekniskt, ekonomiskt och tidsmässigt möjligt.

    Och ja, påfallande ofta står MP på andra sidan staket från detta.


    Det är också så att det är naturvetenskap, fakta och vad som är tekniskt, ekonomiskt och tidsmässigt möjligt som har gjort Östersjön till ett hav där havsbotten har dött på många ställen och där fisken knappt är lämplig som människoföda...
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2016-07-19 12:33:18 följande:

    Och ingen vill ta ansvar för om ryska staten (via NordStream) ska få obegränsad tillgång till Slite hamn på Gotland, eller inte.

    http://www.inblick.se/nyheter/2016/07/07/odesfragan-som-almedalsveckan-glomde

    Lennart Sacredéus (KD) beskriver probelmet bra i artikeln:

    "- Svensk utrikespolitik vill bygga på tillit, den vill bygga på att tro andra länder om gott, och verka för mänskliga rättigheter, fred och nedrustning. Att då ta ett beslut som bygger på att vi faktiskt inte kan lita på vår granne, det bryter mot den här andan av tillit, svarar han. 

    - Jag tror att vi alla har erfarenhet av att man behöver bemöta vissa människor på ett visst sätt, och andra på ett annat. Vissa får man bemöta med silkesvantar medan andra behöver bemötas med en viss fasthet. Svensk utrikespolitik behöver baseras på att vissa länder, i det här fallet en granne, förstår nog ett tydligare språk bättre än ett inlindat och mjukt språk. 

    - Det är nog extra känsligt för den rödgröna regeringen att säga nej till detta, eftersom man så tydligt tagit ställning för alliansfrihet, säger Lennart Sacredéus."


    Huvudansvaret för ev problem med NordStreamprojektet måste falla på den förra Alliansledda regeringen som godkände projektet från första början.
  • KillBill
    Kung Markatta skrev 2017-01-12 17:13:05 följande:

    Alliansens försvarspolitik får stöd av folket enligt Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskaps rapport Opinioner 2016:

    www.msb.se/Upload/konferenser/FolkForsvar2017/Opinioner2016.pdf

    Stefan Löfven vill inte se mer pengar till försvaret. I årets första partiledardebatt i riksdagen använde han flitigt sitt nya ord "anslagsbingo" om motståndarna som lagt lite olika förslag på hur mycket försvarsanslagen skulle höjas. Ser vi till vad folket tycker finns det sedan några år tillbaka ett stort stöd för ökade försvarsutgifter:



    Även i frågan om Natomedlemskap har opinionen blivit mer positiv:


    Med Donald Trump som president kommer svenska folkets vilja till Natoanslutning att minska kraftigt.
  • KillBill
    Kung Markatta skrev 2017-01-13 17:32:52 följande:

    Nu kommer det fram ännu fler uppgifter om att Aftonbladet Kulturs medarbetare sprider falska kremlvänliga nyheter och hyllar Putin:

    www.journalisten.se/nyheter/aftonbladet-anklagas-kremlpropaganda

    - Vad vi sett är till exempel att personer som skriver för Aftonbladet Kultur i andra sammanhang har hyllat Vladimir Putin och Bashar al-Assad, delat falska ryska telegram, samt spridit desinformation. De har alltså inte enbart varit passiva deltagare. Att Aftonbladet Kultur använder skribenter med sådana världsåskådningar finner vi vara intressant, och det kan möjligen förklara en del av tendensen i deras artiklar. Vi delar gärna vårt källmaterial med Aagård, men han har inte frågat om detta. Vi har i studien förlitat oss enbart på öppna källor, säger Martin Kragh till Journalisten.


    Sista ordet i denna historia är nog inte sagt. Nu har chefen för Utrikespolitiska institutet (UI) tydliggjort att rapporten inte kommer från dem och Martin Kragh den UI medarbetare som skrev rapporten går nu ut och dementerar delar av sin egen rapport. Martin Kragh sa i går i radioprogrammet Medierna att han skulle publicera mer bevis gällande aftonbladet. Det ska bli intressant att se vad det handlar om.


    www.aftonbladet.se/kultur/a/08Kk0/rapporten-kommer-inte-fran-ui
    www.ui.se/nyheter/aktuellt/om-svenska-freds-och-natofragan-ett-fortydligande.aspx


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Kung Markatta skrev 2017-01-15 15:49:21 följande:
    Om du läser det du själv länkar till ser du att det inte är någon dementi utan ett förtydligande av en del av rapporten. Det stycke som författaren ville förtydliga handlade om Svenska Freds och inte om Aftonbladet. Slutsatserna om Aftonbladet Kultur är desamma som tidigare.

    I den andra artikeln bemöter Utrikespolitiska Institutets chef osaklig kritik som gick ut på att UI angriper pressfriheten. Här betonas endast att rapporten av UI-forskaren är publicerad i Journal of Strategic Studies.

    Håller avslutningsvis med om att det ska bli intressant att höra mer om Aftonbladet Kulturs kremlkopplingar.
    Läs rubriken. Chefen för UI tydliggör att rapporten inte kommer från UI vilket uppgifter i media tidigare har gjort gällande.

    Vidare så måste man nog säga att Martin Kragh dementerar uppgifter om Svenska Freds som fanns med i rapporten.

    www.svd.se/ui-forskare-backar-om-svenska-freds
  • KillBill
    Kung Markatta skrev 2017-01-15 15:49:21 följande:
    Om du läser det du själv länkar till ser du att det inte är någon dementi utan ett förtydligande av en del av rapporten. Det stycke som författaren ville förtydliga handlade om Svenska Freds och inte om Aftonbladet. Slutsatserna om Aftonbladet Kultur är desamma som tidigare.

    I den andra artikeln bemöter Utrikespolitiska Institutets chef osaklig kritik som gick ut på att UI angriper pressfriheten. Här betonas endast att rapporten av UI-forskaren är publicerad i Journal of Strategic Studies.

    Håller avslutningsvis med om att det ska bli intressant att höra mer om Aftonbladet Kulturs kremlkopplingar.
    Rapporten från UI sågas av forskare:

    "Rapporten är tendentiös och innehåller halvsanningar och konspirationsteorier."

    "om artikeln lagts fram vid Umeå universitet hade den underkänts"

    www.journalisten.se/nyheter/artikeln-om-aftonbladet-kultur-sagas-av-forskare
Svar på tråden Alliansens försvarspolitik suger, jag är så jäkla less!