Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Alliansens försvarspolitik suger, jag är så jäkla less!

    Kung Markatta skrev 2017-01-15 15:49:21 följande:
    Om du läser det du själv länkar till ser du att det inte är någon dementi utan ett förtydligande av en del av rapporten. Det stycke som författaren ville förtydliga handlade om Svenska Freds och inte om Aftonbladet. Slutsatserna om Aftonbladet Kultur är desamma som tidigare.

    I den andra artikeln bemöter Utrikespolitiska Institutets chef osaklig kritik som gick ut på att UI angriper pressfriheten. Här betonas endast att rapporten av UI-forskaren är publicerad i Journal of Strategic Studies.

    Håller avslutningsvis med om att det ska bli intressant att höra mer om Aftonbladet Kulturs kremlkopplingar.

    Den vetenskapliga artikel som pekat ut några svenska redaktioner, bland annat Aftonbladet Kultur, som kremltrogna har anmälts för forskningsfusk. Uppsala universitets rektor har beslutat att inte omedelbart avvisa anmälan. Nämnden för utredning av oredlighet i forskning vid universitetet ska därför nu ta sig an frågan.

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6622976


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Kung Markatta skrev 2017-02-09 18:58:38 följande:

    Kommunalrådet Sara Skyttedal (KD) föreslår NATO-bas i Linköping:

    www.corren.se/nyheter/linkoping/kd-vill-ha-nato-bas-i-linkoping-om4495600.aspx

    Det borde kommunen själv kunna besluta om menar hon med hänvisning till att regeringen nyligen inte satte stopp för Karlshamns kommuns uthyrning av hamnen till ryska statens förlängda arm trots protester från Försvarsmakten.


    Svenska folkets intresse för Nato har sjunkit som en sten sedan Trump kom till makten och det är bara bra att Kristdemokraterna lanserar den här typen av idiotförslag. KD tar ytterligare ett steg mot en tillvaro utanför riksdagen.
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2017-07-11 21:55:42 följande:

    Stora brister i beredskap, försvar och den nationella säkerheten...då satsar man 10 miljoner på genusforskning. Jag saknar ord...

    MSB satsar 10 miljoner på genusforskning - ska gå till botten med "maktrelationer" vid krishantering


    MSB satsar 10 miljoner kronor på genusforskning. Myndigheten vill undersöka hur maktrelationer påverkar ledning och samverkan i samband med kriser.

    ...

    www.dagensjuridik.se/2017/06/msb-satsar-10-miljoner-pa-genusforskning-ska-ga-till-botten-med-maktrelationer-vid-krishante

    Jag hade varit helt övertygad om att detta är ett skämt, om det hade publicerats den första april, men det är publicerat den 22:a juni i år.
    Vem hittar på sådant? Regeringen?
    Sveriges myndigheter är självständiga och ministerstyre av myndigheter är förbjudet.
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2017-07-12 00:18:34 följande:
    Det där med självständighet stämmer sådär va...

    Myndigheters direktiv om vad de ska göra och hur de ska arbeta kommer ifrån...?

    Vilka är personerna i ledningen för myndigheter, var kommer de ifrån, hur och varför har de fått posten?

    Det hittar mer info på MSBs hemsida (www.msb.se/). Där framgår att Nils Svartz till vikarierande generaldirektör för MSB.

    Jag ser inte problemet med att MSB under 5 år stödjer forskning vid Göteborgs och Lunds universitet gällande samverkan och ledning utifrån ett könsperspektiv.  Om det är så att det idag finns brister i ledning, samverkan och kriskommunikation och om detta beror på att man inte har beaktat skillnader mellan kön så är detta bra att lyfta fram.  


     


    Om du tittat på andra forskningsprojekt som MSB har drivit så fanns det fler forskningsprojekt som drevs av MSB när alliansen regerade exempelvis:


    - Genus, räddningstjänst och organisation  (Projekt under år 2013)
    - Konstruktioner av kön i krishanteringssystem (Projekt under år 2013)
    - Maskulinitet och risk i svensk räddningstjänst (Projekt under år 2013)
    - Den genuskodade räddningstjänsten (Projekt under år 2013)


     


    Om du vill göra regeringen ansvarig för att MSB satsar pengar på att forska på genus så bör du nog börja med att rikta dig mot vad som hände när alliansen regerade.  


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Kung Markatta skrev 2017-08-14 15:55:01 följande:

    Nu har KD insett att det fattas 10 miljarder i försvarsbudgeten och de hoppar därför, precis som "Liberalerna" gjorde tidigare, av försvarssamtalen med den snart sparkade Hultqvist (S):

    www.svt.se/nyheter/inrikes/kd-lamnar-forsvarssamtal


    KD lämnar tydligen förhandlingarna utan att ens ha presenterat ett ordentligt  bud och det är uppenbart att det bara handlar om politiskt spel från KDs sida. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-08-16 15:25:16 följande:
    Rent krasst saknas det runt 40 miljarder i försvarsbudgeten.

    Dagens ca 45 miljarder skulle behöva vara 58 miljarder om vi skall klara av Natos rekommenderade nivå på ca 2% av BNP. En siffra som också svenska försvarsdebattörer nämner som rimlig för Sverige.
    Snacka går ju. Det är intressant att titta på hur stora (eller för att vara korrekt i princip obefintliga) satsningar som gjordes på försvaret när alliansen regerade mellan år 2007 och 2014.

    Det är ju också så att alliansens största partier moderaterna och centerpartiet (som tillsammans står för 80% av alliansen) står bakom dagens försvarsbeslut och står således inte bakom liberalerna eller KDs förslag till försvarsanslag.
  • KillBill
    TotteE skrev 2018-01-09 00:38:51 följande:
    Nja, alla är FÖR Nato men två av partierna velar om hur. Detaljerna alltså.

    Iofs helt totalt jäkla obegripligt. "-Vi tycker såhär.. MEN bara om andra också tycker så"?

    Även Moderaterna (och antagligen även L) vill ju se ett brett parlamentariskt stöd vid en anslutning. Det är svensk politisk praxis vid alla frågor som rör försvaret. Man kan fråga sig varför man ens ska gå och rösta egentligen?

    Men nu är det i alla fall totalt ointressant hur alliansen sköter försvaret, för alliansen sitter nämligen i opposition. Om vi ni har någon opposition? (I och med DÖ avskaffade man ju riksdagen på obestämd framtid.)

    Frågan idag är hur regeringen Löfven sköter försvarsfrågan och svaret är precis lika uselt som Reinfeldregeringen gjorde. Uselt!

    Jag tycker att det är bra att Sverige håller sig utanför NATO. Vi kan samarbeta med Nato men vi ska inte vara medlemmar. Därför trycker jag att regeringens linje i frågan är bra. Det man kan fundera på är hur allianspartierna ska klara av att regera tillsammans när de inte är beredda att kompromissa trots att det verkar som att de nästan tycker likadant i frågan. Hur ska en alliansregering i minoritet kunna regera om de inte ens kan komma överens om småsaker?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2018-01-09 16:57:32 följande:

    Det lustiga i sammanhanget är att regeringen, som är emot ett NATO-medlemskap, driver en försvarspolitik som får stödet för NATO-medlemskap att öka.

    Vi ska enligt de rödgröna varken kunna försvara oss själva eller genom allians få hjälp med att försvara oss...


    Det stämmer inte att stödet för ett svenskt Nato medlemskap skulle öka. Tvärtom så minskar det.

    www.sydostran.se/ledare/sunt-okat-natomotstand/

    Motståndet mot en svensk anslutning till militäralliansen Nato har ökat det senaste året. Anhängarna av Natomedlemskap har minskat. Det visar en mätning från Ipsos för Dagens Nyheter (6/1 webb).

    Med det bröts trenden från ett till två år sedan, då andelen anhängare av Natointräde ökade och motståndet minskade. Jämfört med för ett år sedan har Natomotståndarna ökat, från 40 till 44 procent. Anhängarna till Natomedlemskap har minskat samma tid, från 35 till 31 procent.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Alliansens försvarspolitik suger, jag är så jäkla less!