• Anonym (Nykomling)

    Vi som kom ut ur garderoben när vi var vuxna

    Hej!

    Jag har desperat letat efter information och berättelser om hur det är att komma ut ur garderoben som vuxen, men det verkar vara helt omöjligt.
    Efter att ha pratat med HBT-jouren har jag förstått att det är väldigt vanligt, särskilt för kvinnor att komma ut med dessa känslor sent i livet.

    Att komma ut senare i livet ger en lite annan problematik än att komma ut som tonåring.
    Jag har haft väldigt svårt för att acceptera de här känslorna som jag förnekat under större delen av mitt liv och jag har levt med enorma skamkänslor. Jag bär på stora skuldkänslor över att vara orsaken till att min familj måste splittras, att mina barn ska leva med skilda föräldrar och att jag kommer såra min man.

    Det har tagit mig över ett år att bearbeta känslorna och acceptera det faktum att jag som tjej gillar tjejer. Jag har ännu bara kommit ut för mig själv och för en vän.

    Det skulle vara intressant att få höra era berättelser om hur era komma-ut-process gick till och var i livet ni befann er då. Det skulle även vara skönt att komma i kontakt med er andra som är på väg att ta det stora klivet ut ur garderoben och in i livet.
     

  • Svar på tråden Vi som kom ut ur garderoben när vi var vuxna
  • Anonym (32-årig tjej)

    Känner mig absolut pirrig. Och kan inte sluta tänka på henne.. Känns som jag vill dela med mig av allt.

    Längtar tills nästa "tillfälle".. Får se hur saker ter sig efter min resa.. Det är nog bra att jag gör annat också så jag inte verkar för desperat hehe. Men kommer messa henne ett par ggr. :)

  • Anonym kärlek

    Haha den ända som nog är desperat är jag ;) haha! Hoppas varje gång du uppdaterar att det skall vara goda nyheter :)! Så underbart att höra att det känns som ni båda vill ha varandra! Men bra att ni tar det lugnt!

    Håller alla de tummar jag har för er! :)

  • Anonym (Anonym)

    Hej 32 årings! Har du kommit hem än? Vi är nog flera som väntar på en uppdatering här :) hoppas allt har gott väl med din resa!

  • Anonym (Killen...)

    Ja vi är flera som följer tråden....

    Är lite i samma sits som du, med förhållande o så, men har ännu inte agerat ut så mycket..

  • Anonym (32-årig tjej)

    Åh vad söta ni är som följer mig.

    Vi kommer närmare varandra men det går väldigt långsamt.

    Nu vill hon alltid att jag stannar kvar efter gymmet. Vi sitter nära nära och pratar om allt. Vi vet varandras hela liv snart tror jag.

    När hon kommer o får fransar stannar hon flera timmar efteråt. Och vi är båda så flirtiga o larviga mot varann. Det är definitivt mer än "vänner" eftersom vi är så hemliga. Hon ändrar sitt sätt direkt om någon kommer in. Och jag ljuger för min man att jag fick en till kund etc om hon är kvar efter fransarna.

    Vi håller ofta om varandra o kramas. Det är så pirrigt. Jag kan inte sluta tänka på henne.

    I fredags flyttade hon in i sitt nya hus och hon ringde mig o sa att hon gjort så fint i sitt sovrum och kände sig så ensam, hon frågade om jag ville komma över o dricka vin.

    Åh vad jag ville det. Men var redan på väg ut med en kompis så kunde inte dissa henne plötsligt.

    Så kanske lät lite kall mot henne. Så plötsligt skulle nån kille komma över istället...

    Jomen tjena. Hon drar alltid till med nån kille. Men det känns som hon hittar på. För det är när hon varit lite "på" mig och hon blir rädd, hon vågar inte riktigt ta det steget. (Fast hon gjort det flera gånger redan)

    Det är väl en trygg plats att ta till.

    Så ja det går långsamt, men saker har förändrats.

    Och jag känner på mig att något mer kommer hända snart. *hoppas

    :)))))

  • CatMan

    TS

    Köp en flaska vin, ring henne och fråga om hon vill dela den med dig eftersom du inte hade möjlighet att komma till henne den kvällen. Lycka till

  • Anonym (32-årig tjej)

    Ja det vill jag! Svårt att få kvällar utan man o barn så väljer dem noga..

  • Anonym (manna)

    Är så spännande att läsa ts - jag känner så på mig att det händer mer snart, känns som det är min story som upprepas i ditt liv (fast för oss gick de snabbare, från första vänskapsträffen till sexrelation på 2mån o 3dgr exakt, haha). Firade nyss 3mån o är hur lyckliga som helst. Bokat en resa om en månad bla...synd bara att vi inte kan visa oss öppet...kanske det också kommer en dag..o jag är på väg att flytta, vårt barn fått veta om vår separation o de gick över förväntan så känns som en hel betongklump lossat.

  • Anonym kärlek

    Åh va roligt att du är tillbaka i tråden 32 åring!

    Hoppas du haft en bra resa :)!

    Hur va hon när du kom hem från resan? Har hon skrivit fina sms till dig när du vart iväg?

    Hoppas nu på en ny träff med er! En utekväll :))

    Ha det så gott!

Svar på tråden Vi som kom ut ur garderoben när vi var vuxna