• Anonym (Nykomling)

    Vi som kom ut ur garderoben när vi var vuxna

    Hej!

    Jag har desperat letat efter information och berättelser om hur det är att komma ut ur garderoben som vuxen, men det verkar vara helt omöjligt.
    Efter att ha pratat med HBT-jouren har jag förstått att det är väldigt vanligt, särskilt för kvinnor att komma ut med dessa känslor sent i livet.

    Att komma ut senare i livet ger en lite annan problematik än att komma ut som tonåring.
    Jag har haft väldigt svårt för att acceptera de här känslorna som jag förnekat under större delen av mitt liv och jag har levt med enorma skamkänslor. Jag bär på stora skuldkänslor över att vara orsaken till att min familj måste splittras, att mina barn ska leva med skilda föräldrar och att jag kommer såra min man.

    Det har tagit mig över ett år att bearbeta känslorna och acceptera det faktum att jag som tjej gillar tjejer. Jag har ännu bara kommit ut för mig själv och för en vän.

    Det skulle vara intressant att få höra era berättelser om hur era komma-ut-process gick till och var i livet ni befann er då. Det skulle även vara skönt att komma i kontakt med er andra som är på väg att ta det stora klivet ut ur garderoben och in i livet.
     

  • Svar på tråden Vi som kom ut ur garderoben när vi var vuxna
  • Anonym (32-årig tjej)

    Hej ni som följer min historia..

    Jag är i Sverige på semester och dagen innan jag åkte från Aus träffades vi på en "date". Jag hämtade upp henne, hon hade gjort sig fin och vi åkte och fikade länge, länge. Vi satt så nära och allt var så pirrigt.

    När jag släppte av henne hemma kramades vi länge och pussades och hon sa I love you & I'm gonna miss you.

    Nu ikväll hände något.

    Jag gick ut med en kompis sedan 10 år. Hon är öppet bisexuell och vi har aldrig haft så djupa diskussioner som vi hade ikväll. Jag berättade om mina upplevelser i Australien och under kvällen pratade vi mer och mer om attraktion till tjejer, hon berättade hur mycket mjukare tjejsex är och under tiden satt vi med benen korsade över varann.

    Plötsligt kramades vi och satt så väldigt länge, shit vad attraherad jag kände av henne. Jag liksom förstod att hon känt så om mig i flera år. Jag blev jätteblyg och vi satt och höll om varann.

    Sedan gick vi för att hinna med sista tåget, och då när vi stod och väntade på perrongen började vi hångla. Tåget kom och vi satt och fortsatte kyssas även på t-banan!

    Nu efteråt är jag mer förvirrad än någonsin.

    Jag har förstått att jag verkligen ÄR attraherad av tjejer. Och jag vet att jag känner mest för tjejen i Aus. Vi har messat fram o tebax sedan jag åkte. Hon vill ses så fort jag kommer hem.

    Jag och barnen har varit ifrån min man i 4 veckor. Jag känner ingen saknad alls faktiskt.

    Det skulle kanske vara bäst att jag berättade för honom att jag blivit lesbisk.

    Jag skulle kunna fortsätta bo ihop för husfriden och barnens skull. Men jag kommer nog inte vara kär i honom mer...

    Usch vad ledsen han kommer bli. Han är trots allt min bästa vän. Men jag känner ingen attraktion.

  • Anonym (manna)

    Trevligt att höra av dig ts. Ville bara berätta att även jag var på resa med en annan väninna då poletten föll ner ordentligt med hur jag kände för denna nya kvinna jag nu har förhållande med. Vi textade jättemycket på den resan, i flyget hem höll jag på att gå i bitar av hur tänd jag var på henne, åkte ut på krogrunda med henne samma kväll jag kom hem o DÅ hände det. Första gången kvinnosex, o på den vägen är det. 6 fantastiska månadr nu bakom oss. Lycka till, berätta (gärna lite oftare så man jnte tappar bort dig):)

  • Anonym (32-årig tjej)

    Manna, det låter fantastiskt hur det gått så bra för er och hur lätt ni haft det.

    Både hon och jag är så envisa och hårda på utsidan, vi är väldigt lika. Så då är det jättesvårt. Ingen av oss har varit med tjejer och hon förnekar allt hårdare än vad jag gör. (Fast jag vågar inte prata om det öppet heller.)

    Det här kommer ta tid. Lång tid, kanske t.o.m ett par år. Jag är glad att få vara nära henne och hon gör mig glad/pirrig, och det är allt som räknas.

    Faktumet att hon aldrig lyckats med en man är ytterligare ett bevis att hon är hemligt gay.

    Här är fortsättningen sedan sist.

    Så, jag kom hem från Sverige, och första helgen tillbaka skulle jag gå ut med min tjejkompis som nu bor hemma hos S. (Kallar henne det nu så ni vet)

    Vi skulle ta några fördrinkar och S kom ner o hakade på. Min kompis skulle duscha etc och var där uppe minst en timme så jag var ensam med S under den här tiden.

    Oj vad vi flirtade, vi satt så nära, jag hade saknat henne så mycket kände jag efter en månad ifrån varann.

    När min kompis kom ner fick hon nästan ingen syl i vädret. Hennes kompis kom över så det blev att jag och S hängde och de hängde.

    Min kompis fick nästan dra mig bort från S när vi skulle gå ut. Vi kramades länge och pussades. Det var helt klart ömsesidigt.

    Nästa dag var min man hur gosig som helst. Vi hade en familjedag på stranden och bestämde att vi skulle ha en bbq den eftermiddagen. Så jag bjöd över min kompis från kvällen innan, S och några till.

    Min kompis kom (men inte S) och hon hade med sig en joint. Vi rökte det och drack vodkadrinkar och whiskey. Helt plötsligt kommer S hund inspringande och jag blev så glad. Hon hade kommit!

    Det här var första gången S och min man träffades efter kvällen jag först kysste henne.

    Vi drack mer och blev ganska fulla.

    Hon, jag och min man funkade jättebra tillsammans och jag och hon flirtade framför honom utan att tänka på det.

    Min kompis satt inne på soffan.

    Vad som hände sen är saker som min man berättat, jag minns inte så mycket.

    Men jag hade sagt: "här sitter jag med mina 2 favoritpersoner i hela världen. Tänk om vi kunde vara tillsammans alla tre. Vi borde ha en trekant!"

    Hon hade sagt att hon var på direkt, och min man verkade inte heller banga.

    Men min kompis på soffan hörde allt och kom ut och sa till S, dags att gå hem nu.

    Jag hade sprungit efter ut till bilen och stod och kramade och pussade henne.

    (Minns ej)

    Sen hade jag och min man sex som jag inte heller kommer ihåg.

    Nästa dag när jag vaknade såg jag på min mobil att jag skickat ett hel-knasigt sms till henne kl 3 på morgonen, att jag kan komma till henne med en Uber när min man somnat, att jag vill ha henne i månskenet och det var väldigt flummigt formulerat.

    Så jag skrev ett kort sms där jag skrev "ursäkta fylle-smset haha."

    Tänkte inte så mycket mer på smset, mer på vibbarna jag fått från S hela helgen.

    Hon svarade inte på nåt av messen.

    När vi kom hem från stranden på eftermiddagen tog jag en dusch.

    Då kommer min man in och konfronterar mig över smset som han precis läst.

    Resten av kvällen berättade jag allt om kyssarna med henne etc. Men jag sa inte hur mycket jag gillar henne. Han blev jätteledsen och gick iväg i några timmar.

    Jag slog bort det som några fyllegrejer och att det inte betydde någonting.

    När han kom tillbaka ringde han upp henne! Och de satt och pratade om mig och mitt sms.

    Hon hade sagt till honom att hon blivit lika chockad som honom när hon läste det. Att hon inte var lesbisk osv. Och han vände allt mot mig, att jag haft en lesbisk crush på henne som inte var besvarad. (Enligt henne)

    Jag frågade om hon ville prata med mig men det ville hon inte! :(((

    Jag blev jätteledsen och skrev ett långt och ursäktande sms, att jag var full/hög och inte ens minns vad jag skrivit, att det inte betydde någonting.

    Det tog henne 3 dagar att svara och nu är allt tillbaka där vi var igen.

    Så har inte pratat lika frekvent sedan det hände men i torsdags ringde hon mig och vi pratade i en timme när jag satt i bilen. Hon sa att hon saknade mig, att hon gillar mig och hon ville att jag skulle komma över där och då. Vi skulle ha kalas för min son på lördagen så jag sa att jag måste hem och fixa för det. Sen bjöd jag in henne och hon sa att det kanske inte är en sån bra idé för min man är ju där. "Tänk om vi hånglar igen?"...

    När hon sa så, då fattade jag att hon verkligen gillar mig, för så säger man inte annars.

    I fredags gjorde jag hennes fransar och sen körde jag hem henne och vi satt och pratade i en timme i bilen innan jag körde hem.

    På lördagen kom hon på kalaset, och vi hade brännande energier mellan oss även om vi undvek att stå nära varann. Elektriciteten när vi ser varandra i ögonen, jag kan inte inbilla mig den. Och min man känner det också. Så jag försökte vara mer nära honom.

    I söndags bestämde vi att vi ska börja träna hemma hos henne. Så igår började vi. Jag, min kompis och S. Efteråt åkte min kompis till jobbet och jag och hon tog en kaffe i 2 timmar.. Det var jättemysigt.

    När hon stod och rörde ihop min kaffe fick jag en flash back till Fucking Åmål-scenen där de ska dricka oboy.

    Jag tänkte "det här är mitt fucking Åmål-moment".

    Japp så där är vi nu.. Fortsättning följer.

  • Anonym (Misslyckat)

    Jag kom ut som crossdresser i förra veckan för min fru. Vi har varit tillsammans i 26 år. Det gick inte så bra för att uttrycka det milt...Hon vill i dagsläget att jag skall kliva in i garderoben igen. Själv skall jag ta det lugnt och avvakta. Ta upp saken igen och se om hon hanterar detta på ett annat sätt längre fram.

    Hade gärna pratat och eventuellt träffat andra här i samma sits.

  • Anonym (Misslyckat)
    mamaleona skrev 2016-11-08 08:02:37 följande:

    Ursäkta för dum fråga men crossdresser=bisexuell el?


    Klä mig i kvinnokläder..transvestit.
  • Anonym (32-årig tjej)

    Anonym(misslyckat)

    Åh vad tråkigt att hon inte supportar dig.

    Kolla på "the Danish girl" tillsammans. Filmen handlar om ett gift par där mannen börjar klä sig i kvinnokläder.

    Frun tänker att det bara är på skoj först men när hon förstår allvaret bakom har hon svårt att acceptera. Det är en jättefin film. <3

  • Anonym (Misslyckat)
    Anonym (32-årig tjej) skrev 2016-11-09 23:01:20 följande:

    Anonym(misslyckat)

    Åh vad tråkigt att hon inte supportar dig.

    Kolla på "the Danish girl" tillsammans. Filmen handlar om ett gift par där mannen börjar klä sig i kvinnokläder.

    Frun tänker att det bara är på skoj först men när hon förstår allvaret bakom har hon svårt att acceptera. Det är en jättefin film. <3


    Vi har sett den och håller med dig. Det är en mycket bra film!
  • Anonym kärlek

    Hej va skönt att se en uppdatering från dig 32 åring. Hur går det för dig nu? Vill du satsa på kvinnan? Hur är det med din man nu? Är tanken att bo kvar där nere eller finns det planer på att flytta till Sverige igen? Kram kram

Svar på tråden Vi som kom ut ur garderoben när vi var vuxna