Inlägg från: Noname00 |Visa alla inlägg
  • Noname00

    Mekarskryt!

    Nyfikna72 skrev 2016-10-28 19:56:25 följande:

    Inte alltid, finns ju billiga försäljare i sverige också. Inte alla som ockrar som mekonomen.
    Slår tyvärr inte priserna i tyskland eller ebay.
  • Noname00
    Nyfikna72 skrev 2016-10-28 20:21:26 följande:

    Jaha jag visste inte att du höll koll på vad alla tar för delar i sverige.......
    Visst det finns säkert några men ytterst ovanligt.
    Vart köper du bra billiga bromsdetaljer någonstans i sverige?
  • Noname00

    Nu har jag kollat upp det.
    Enligt kvittot så har de fakturerat belägg 750kr + arbete 1200kr.
    Sura pengar för nåt som aldrig byttes.

    Jag kan nog klara mig på att endast byta beläggen men bilen har gått 8k mil så det känns skönt med helt nya grejer.

  • Noname00
    Rataxes skrev 2017-04-10 08:09:11 följande:

    Bytte ställdon till värmen (igen) i GMC'n i helgen. De verkar vara förbrukningsvara. Tur att de är billiga. $30 (mot 2000:- hos Hansen Racing....)
    I vintras gjorde det inte så mycket att värmen stod på fullt, men nu var det inte lika behagligt längre Får väl se om denna håller längre än 3 år.


    Har du nån bild på ställdonet?
  • Noname00

    Jahopp då har man lyckat rundra ena skruven til nummerskyltsbelysningen som man fick ut i vintras, brukar smörja gängorna innan jag sätter dit den igen så får man alltid loss det men det gjorde jag inte i november och denna gången använde jag en för stor bits.

    Har dock beställt en skruvutdragare på ebay blir intressant att se hur den fungerar.

  • Noname00
    Rabarbapuppa skrev 2017-04-20 09:17:51 följande:

    Aj då. 
    Ja så kallad "grispitt" (skruvutdragare) är ofta effektivt. Verkar lite overkill att gå via eBay för sådan när Jula har för 50 spänn. tinyurl.com/l3bdng8

    Någon hade dragit oljepluggen på min BMW för hårt, så den vreds av när jag skulle byta olja. Julas skruvutdragare fixade biffen.

    /Puppa


     


    Är det vänsterborrar i den satsen?
  • Noname00
    Rabarbapuppa skrev 2017-04-21 10:36:23 följande:
    Det har jag inte tänkt på. Det spelar ju noll roll. Vitsen är ju själva funktionen - när du drar in grispitten (vilket håll som nu råder) så fungerar dess gänga så att den är motsvarande "felgängad" och därmed drar med sig komponenten (skruven) utåt mot dig, ut ur godset. Ju mer du drar in - desto mer drar gängorna med sig ut.

    Det finns delade meningar om grispittar, sitter en gänga normalt hårt, men som i ditt fall, saknar skalle, kan det gå bra genom att du alltså borrar ett hål ner i skruven och drar i pitten i detta. Om en gänga sitter fast (korrosion eller annat) kan ditt vridande ibland bara resultera i en avbruten pitt. Bäst funkar de på sträckbultar som vridits av och därmed redan innan utsatts för ett högt urdragande moment. 

    Men enligt mig är det alltid bra att testa om det inte ser för rostigt ut. Tänk på att ta till lite med borrhålet, så att inte pitten expanderar sönder allting och det bara blir skit. I den sats du visar tycker jag de verkar för korta och för tjocka för min smak, men det är bara att testa. 

    /Puppa
    Det beror på vad man är ute efter, vill man bara borra ett hål eller vill man få ut skruven /bulten i dess riktning?

    Meningen med vänsterborr, som det dyrare satserna av skruvutdragare säljs med är att borren ska borra å vänster eftersom det är det hållet bulten skruvas ut.
    När du borrar så skapas det friktion och värme som värmer godset och då kan även skruven släppa, borrar du åt höger så drar man åt bulten mer samtidigt som man trycker.
    Borrar man med en vänsterborr så kommer bulten rotera åt rätt håll och inte allt för sällan följa med ut, man slipper då använda skruvutdragaren vilket är smidigt.

    Se videon.


Svar på tråden Mekarskryt!