• 130214

    Ditt bästa tips för att piffa till pulvermoset?

    Stressiga dagar använder jag faktiskt gärna pulvermos (ve å fasa)

    Smaken blir ju såklart aldrig som hemgjort mos men den går ju alltid att förbättra lite!
    Brukar klicka i lite smör, gör stor skillnad, men någon annan som har ett bra eller bättre tips??


  • Svar på tråden Ditt bästa tips för att piffa till pulvermoset?
  • mrsStatham
    solstril skrev 2013-01-07 19:29:52 följande:
    Varför inte bara göra riktigt mos istället? Det tar ju nästan ingen tid alls om man skär potatisen i bitar innan man kokar den. Mycket nyttigare och godare.
    Ibland orkar man inte göra så mycket mer än att sätta grejer i micron och koka upp vatten i vattenkokaren
    Bara två saker är oändliga
  • mrsStatham
    130214 skrev 2013-01-07 18:46:01 följande:
    Tack, men vitlök och buljong låter verkligen skitäckligt :-/
    Mjölk är det redan i.
    Jag tänkte mer på något som får det likna riktigt mos.
    Det beror väl på vad man tycker är gott.
    Själv tycker jag att vitlök är ruskigt gott i mat. 
    Bara två saker är oändliga
  • Apopan

    Smör (mycket), mjölk, peppar, örtsalt och eventuellt någon ost också. Har en någon Västerbotten eller parmesan som ligger och "skräpar" så är ju det guld.

  • cloudberry79

    Jag brukar ta mjölk, smör, salt, peppar och muskotnöt och värma i micron i en skål medan jag kokar vatten i vattenkokaren. Ungefär 1/4 mjölk och 3/4 vatten brukar det bli.


    (M)amma till V -07 och E -12
  • bumse2

    Vi brukar koka upp hälfen mjölk och hälften grädde, blanda i pulver, en smörklick, en äggula, grillkrydda och muskotnöt. Barnen äter med god aptit ovetandes att de luras att äta pulvermos


    Emma 020123, Linus 080917
  • 130214
    mrsStatham skrev 2013-01-07 19:55:31 följande:
    Det beror väl på vad man tycker är gott.

    Själv tycker jag att vitlök är ruskigt gott i mat. 



    Vitlök är uppskattat i mycket.

    Dock inte i mos till fiskpinnar, köttbullar med lingon eller korv! Och framförallt inte av barn.
  • aronnax

    En rejäl klick vitlöksost typ Cantadou. Eller riven grevé om ni gillar det, men river man i ost ska den bara smälta och röras i lätt, inte kladdas runt för det blir trådar. och lite vitpeppar.. GOTT!

  • 130214
    solstril skrev 2013-01-07 19:29:52 följande:
    Varför inte bara göra riktigt mos istället? Det tar ju nästan ingen tid alls om man skär potatisen i bitar innan man kokar den. Mycket nyttigare och godare.



    Är alla dina mål varje dag jämt nyttiga och näringsberäknade?

    Om jag en gång i månaden har slut på potatis och vispar ihop pulvermos är det ju knappast någon som avlider av varken skörbjugg eller näringsbrist.

    Skär du dessutom potatisen i biten kan du säga hejdå till en större mängd näring som försvinner i vatten!

    Potatis ska kokas hela med skal.
Svar på tråden Ditt bästa tips för att piffa till pulvermoset?