• 130214

    Ditt bästa tips för att piffa till pulvermoset?

    Stressiga dagar använder jag faktiskt gärna pulvermos (ve å fasa)

    Smaken blir ju såklart aldrig som hemgjort mos men den går ju alltid att förbättra lite!
    Brukar klicka i lite smör, gör stor skillnad, men någon annan som har ett bra eller bättre tips??


  • Svar på tråden Ditt bästa tips för att piffa till pulvermoset?
  • bitte67
    Nyfiken gul skrev 2013-01-12 18:22:38 följande:
    och tiden det tar att skala och tärna potatisen?  

    Att en del använder pulvermos är ju oftast BRIST på tid - inte för att pulvermoset är godare....

     
    Tar det lång tid? Knappast.
  • Lian Kesko
    bitte67 skrev 2013-01-12 21:48:42 följande:
    Tar det lång tid? Knappast.
    koktid + skalning + tärning + pressa/vispa
    eller
    koktid + vispa 

    Säger inte det sig själv? 
  • bitte67
    130214 skrev 2013-01-12 18:13:34 följande:



    Din åsikt är dock helt felaktig. Enligt Livsmedelsverket så innehåller faktiskt pulvermos mer näringsämnen, mindre salt, färre kolhydrater och mindre fett, än hemgjort mos på mjölk och smör.
    Om du läser på förpackningen är det berikat och inte ett dugg otjänligt!
    Ja vissa tar ju allt bokstavligt. Jag menar förstås att det är otjänligt vad gäller smaken. Men smaken är som bekant som baken.

    Kollade för övrigt upp på livsmedelsverket hemlagat vs pulver och konstaterade att skillnaderna inte är särskilt stora vad gäller näringsinnehåll etc. Sedan beror det ju helt på hur man tillagar det också. Och om du läser lite här i tråden kan du se att många tillsätter just mjölk, smör, ost och annat "onyttigt" så jag tror nog att slutresultatet blir att det hemlagade är "nyttigare". Jag tänker ändå hålla mig till hemlagat som är så mycket godare och inte tar det så överdrivet lång tid att göra heller. Men det beror ju på vad man prioriterar....
  • Singoallaa

    Även om jag mot all förmodan skulle vilja äta pulvermos så hade jag inte hittat det hemma i mitt skafferi. Har aldrig inhandlat det. Varan liksom existerar inte för mig.

  • Singoallaa
    bitte67 skrev 2013-01-12 22:01:22 följande:
    Ja vissa tar ju allt bokstavligt. Jag menar förstås att det är otjänligt vad gäller smaken. Men smaken är som bekant som baken. Kollade för övrigt upp på livsmedelsverket hemlagat vs pulver och konstaterade att skillnaderna inte är särskilt stora vad gäller näringsinnehåll etc. Sedan beror det ju helt på hur man tillagar det också. Och om du läser lite här i tråden kan du se att många tillsätter just mjölk, smör, ost och annat "onyttigt" så jag tror nog att slutresultatet blir att det hemlagade är "nyttigare". Jag tänker ändå hålla mig till hemlagat som är så mycket godare och inte tar det så överdrivet lång tid att göra heller. Men det beror ju på vad man prioriterar....

    Men du, pulvermos är inte alls lika bra som äkta potatis, så du har rätt!
  • lovie

    Jag gjorde potatismos idag, att skala och tärna potatisar tog max 10 min, att koka en kvart. Häll på lite mjölk o en klick smör. Så högst 30 min, o jag lagade fisken samtidigt så maten var klar på en halvtimme. varför ha så bråttom o äta mos som smakar tapetklister?

  • bitte67
    Singoallaa skrev 2013-01-12 22:36:55 följande:

    Men du, pulvermos är inte alls lika bra som äkta potatis, så du har rätt!
    Självklart! Flört
    lovie skrev 2013-01-12 22:44:38 följande:
    Jag gjorde potatismos idag, att skala och tärna potatisar tog max 10 min, att koka en kvart. Häll på lite mjölk o en klick smör. Så högst 30 min, o jag lagade fisken samtidigt så maten var klar på en halvtimme. varför ha så bråttom o äta mos som smakar tapetklister?
    Eller hur! En halvtimme för att laga mat är inte lång tid.

  • floppan2008

    Gud vad alla är rediga och lagar maten från grunden. Nu är det så att alla har inte tid att stå och laga husmanskost varje dag och då får man ta till mat som pulvermos eller soppa på burk. Tvivlar på att människor alltid är så duktiga som dom vill utge sig för. Visst att man lagar mat varje dag och undviker halvfabrikat men då har man nog andra brister... Ingen är perfekt även om man gärna inbillar sig det! TS frågade hur man kan göra moset godare. Hon bad inte om en massa moralpredikningar. Just sånt här får mig att kräkas på familjeliv. Människor som bakom sina skärmar utger sig som självutnämnda experter och de perfekta människorna. Blä kan jag bara säga. Ställ er nu och laga mat från grunden. Sitt inte här och slösa dyrbar tid!

  • bitte67
    Lian Kesko skrev 2013-01-12 21:54:52 följande:
    koktid + skalning + tärning + pressa/vispa
    eller
    koktid + vispa 

    Säger inte det sig själv? 
    Har inte heller påstått att det tar lika lång tid. Men du kortar ner tillagningstiden om du tärnar potatisen, det kan vi väl vara överens om. Jag brukar kunna laga mat på en halvtimme, plus-minus, under en vanlig vardag om jag är "stressad". Men oftast prioriterar jag matlagningen och ser till att vi får i oss schysst käk.
  • Klotjohan

    Pulvermos är en absolut nödlösning för mig (usch va redig jag låter) men det smakar ju eg inget vidare. Smör, mjölk och peppar höjer smaken och sen beroende på vad man gillar riven muskot eller lite finhackad chili. 

    Sen är det ju bra att man kan göra potatismos på 2 min (1min koka vatten i vattenkokare + 1 min blanda o smaksätta det) men ofta äter man ju något till och ska man ändå steka korv i 10 min så hinner man skala och tärna potatis med. förvärmer man vattnet så kan man göra mos på 10 min.  

Svar på tråden Ditt bästa tips för att piffa till pulvermoset?