• 130214

    Ditt bästa tips för att piffa till pulvermoset?

    Stressiga dagar använder jag faktiskt gärna pulvermos (ve å fasa)

    Smaken blir ju såklart aldrig som hemgjort mos men den går ju alltid att förbättra lite!
    Brukar klicka i lite smör, gör stor skillnad, men någon annan som har ett bra eller bättre tips??


  • Svar på tråden Ditt bästa tips för att piffa till pulvermoset?
  • Singoallaa
    floppan2008 skrev 2013-01-12 22:53:23 följande:
    Gud vad alla är rediga och lagar maten från grunden. Nu är det så att alla har inte tid att stå och laga husmanskost varje dag och då får man ta till mat som pulvermos eller soppa på burk. Tvivlar på att människor alltid är så duktiga som dom vill utge sig för. Visst att man lagar mat varje dag och undviker halvfabrikat men då har man nog andra brister... Ingen är perfekt även om man gärna inbillar sig det! TS frågade hur man kan göra moset godare. Hon bad inte om en massa moralpredikningar. Just sånt här får mig att kräkas på familjeliv. Människor som bakom sina skärmar utger sig som självutnämnda experter och de perfekta människorna. Blä kan jag bara säga. Ställ er nu och laga mat från grunden. Sitt inte här och slösa dyrbar tid!

    Oj chilla lite, du behöver inte hänga på FL då du uppenbart inte kan hantera ett forum! Well tyckte min inputt var vesäntlig i form av näringsvärdet!
  • finskaflikkan

    Ska de va pulvermos ska de felix!  

    Och där byter vi ut nån deciliter av vattnet till mjölk. Har i en riklig klick riktig smör, salt och VITpeppar. Mums  

  • Grande Rock
    lovie skrev 2013-01-12 22:44:38 följande:
    varför ha så bråttom o äta mos som smakar tapetklister?

    Varför vet du hur tapetklister smakar? 


     

  • Lian Kesko
    bitte67 skrev 2013-01-12 22:57:50 följande:
    Har inte heller påstått att det tar lika lång tid. Men du kortar ner tillagningstiden om du tärnar potatisen, det kan vi väl vara överens om. Jag brukar kunna laga mat på en halvtimme, plus-minus, under en vanlig vardag om jag är "stressad". Men oftast prioriterar jag matlagningen och ser till att vi får i oss schysst käk.
    Absolut det kan vi vara överens om. Glad
  • finskaflikkan
    floppan2008 skrev 2013-01-12 22:53:23 följande:
    Gud vad alla är rediga och lagar maten från grunden. Nu är det så att alla har inte tid att stå och laga husmanskost varje dag och då får man ta till mat som pulvermos eller soppa på burk. Tvivlar på att människor alltid är så duktiga som dom vill utge sig för. Visst att man lagar mat varje dag och undviker halvfabrikat men då har man nog andra brister... Ingen är perfekt även om man gärna inbillar sig det! TS frågade hur man kan göra moset godare. Hon bad inte om en massa moralpredikningar. Just sånt här får mig att kräkas på familjeliv. Människor som bakom sina skärmar utger sig som självutnämnda experter och de perfekta människorna. Blä kan jag bara säga. Ställ er nu och laga mat från grunden. Sitt inte här och slösa dyrbar tid!
  • MRMR1

    Värmd grädde smör och riv ner muskot.

    Annars gör som jag, en tryckkokare kokar pluggen på nolltid, och man slipper smörarom och annat godis i pulvret.

  • 130214
    bitte67 skrev 2013-01-12 22:01:22 följande:
    Ja vissa tar ju allt bokstavligt. Jag menar förstås att det är otjänligt vad gäller smaken. Men smaken är som bekant som baken.

    Kollade för övrigt upp på livsmedelsverket hemlagat vs pulver och konstaterade att skillnaderna inte är särskilt stora vad gäller näringsinnehåll etc. Sedan beror det ju helt på hur man tillagar det också. Och om du läser lite här i tråden kan du se att många tillsätter just mjölk, smör, ost och annat "onyttigt" så jag tror nog att slutresultatet blir att det hemlagade är "nyttigare". Jag tänker ändå hålla mig till hemlagat som är så mycket godare och inte tar det så överdrivet lång tid att göra heller. Men det beror ju på vad man prioriterar....



    Nu står det ju iofs på förpackningen att msn ska ha mjölk i och gärna ett klick smör - så det är ju med i beräkningarna...!
  • 130214
    Singoallaa skrev 2013-01-12 22:36:55 följande:
    Men du, pulvermos är inte alls lika bra som äkta potatis, så du har rätt!



    Och det grundar du på?

    Kolla Livsmedelsverkets sida så får du se istället...
  • 130214
    lovie skrev 2013-01-12 22:44:38 följande:
    Jag gjorde potatismos idag, att skala och tärna potatisar tog max 10 min, att koka en kvart. Häll på lite mjölk o en klick smör. Så högst 30 min, o jag lagade fisken samtidigt så maten var klar på en halvtimme. varför ha så bråttom o äta mos som smakar tapetklister?



    Ibland har man inte 30 minuter!!!

    Utan just 5 minuter pga olika anledningar . Frågor på det?!
Svar på tråden Ditt bästa tips för att piffa till pulvermoset?