• 130214

    Ditt bästa tips för att piffa till pulvermoset?

    Stressiga dagar använder jag faktiskt gärna pulvermos (ve å fasa)

    Smaken blir ju såklart aldrig som hemgjort mos men den går ju alltid att förbättra lite!
    Brukar klicka i lite smör, gör stor skillnad, men någon annan som har ett bra eller bättre tips??


  • Svar på tråden Ditt bästa tips för att piffa till pulvermoset?
  • husbyggemama

    Jag gör inte pulvermos. ÄLSKAR riktigt mos och gör hellre det. Har jag inte tid väljer vi något annat. Men min svärmor gör ett pulvermos som är hyfsat. Hon har i både grädde och smör och lite kryddor. Det är nog inte nyttigt men fullt ätbart i stället
    Min man brukar ha mer mjölk än vatten och kryddor men det gör han när jag inte är hemma.

  • Millan83

    Jag tycker pulvermos är mycket godare än hemmagjort! Nu lär jag ju få så massa skit få det! haha

    När jag jobbade i köket på ett vandrarhem i Italien fick jag lära mig göra ett jättegott mos. Pulvermos och när man var nästan färdig hällde man i en massa parmesan som fick smälta och sedan blandades allt. Kommer inte riktigt ihåg vad som serverades till men det var gott!  

  • LenaNisse

    Puuh nu har jag jobbat mig igenom all "prat"! När jag klickade hoppades jag på goda o bra tips!????

    Och yees på slutet kom se????

    Är 57 år son vuxen Men Jag orkar inte fixa mat jämt!!!! Och nu tänker jag köpa Pulvermos!!!

    Tack för tips!

  • Deceree1

    När jag var liten brukade min mormor riva morötter och blandade det i moset. Hon kallade det " solskensmos". Går säkert bra i pulvermos oxå.

    Jag äter sällan pulvermos men när det händer så tänker jag alltid på husvagn. Gamla minnen väcks till liv av doften av pulvermos :)

  • K Kalle
    130214 skrev 2013-01-07 18:40:26 följande:

    Stressiga dagar använder jag faktiskt gärna pulvermos (ve å fasa)

    Smaken blir ju såklart aldrig som hemgjort mos men den går ju alltid att förbättra lite!
    Brukar klicka i lite smör, gör stor skillnad, men någon annan som har ett bra eller bättre tips??


    Är det inte bättre att ha pommes frites eller potatisgratäng i frysen så att du slipper äta pulvermos, som ju faktiskt inte smakar potatis?
  • K Kalle
    solstril skrev 2013-01-07 19:29:52 följande:

    Varför inte bara göra riktigt mos istället? Det tar ju nästan ingen tid alls om man skär potatisen i bitar innan man kokar den. Mycket nyttigare och godare.


    Och det som blir över gör man potatisbullar av dagen efter!
  • K Kalle
    Miew skrev 2013-01-13 23:25:34 följande:

    De få gånger jag kör pulvermos så brukar ta ha i ägg, smör, röd mjölk och lite vitpeppar. Men jag kör till 99% på riktigt mos, om man skär potatisen i små bitar så kokar det klart på 15 minuter, sen i med smör, mjölk, ett ägg, lite grädde och vitpeppar och rör om


    Röd mjölk? All mjölk är väl vit?!
  • Blemma

    [quote=68341959][quote-nick]finskaflikkan skrev 2013-01-12 23:08:02 följande:[/quote-nick][/quote]

    Bra skrivet. Läser här för att få tips på god kryddning och tvingas bläddra igenom en massa trollinlägg som inte har med frågan att göra. Tack till ts som ställde frågan och alla goda tips. ????

  • slirren

    Pulvermos må vara hur näringsberikat som helst men då kan man ju lika gärna dricka en shake och ha måltiden klar på 2 sekunder.

Svar på tråden Ditt bästa tips för att piffa till pulvermoset?