• 130214

    Ditt bästa tips för att piffa till pulvermoset?

    Stressiga dagar använder jag faktiskt gärna pulvermos (ve å fasa)

    Smaken blir ju såklart aldrig som hemgjort mos men den går ju alltid att förbättra lite!
    Brukar klicka i lite smör, gör stor skillnad, men någon annan som har ett bra eller bättre tips??


  • Svar på tråden Ditt bästa tips för att piffa till pulvermoset?
  • 130214
    Singoallaa skrev 2013-01-14 15:35:24 följande:
    Hahaha ja okunskap säger jag igen! Potatisen ska inte koka sönder, då lagar du den fel! Raffinerad potatis är aldrig så bra som den äkta varan! Tillsattser är aldrig bra. Men eftersom din pulvermos är så viktig för dig så fortsätt du äta den, struntar jag fullkomligt i så länge den inte hamnar i min mun. Kram!



    VEM har påstått att potatisen ska koka sönder? Du sa själv att den ska skäras i mindre bitar för snabb tillagningstid. Men små bitar gör att MER vitaminer försvinner och MER vätska mättas i potatisen!!!
  • 130214
    Singoallaa skrev 2013-01-14 15:35:24 följande:
    Hahaha ja okunskap säger jag igen! Potatisen ska inte koka sönder, då lagar du den fel! Raffinerad potatis är aldrig så bra som den äkta varan! Tillsattser är aldrig bra. Men eftersom din pulvermos är så viktig för dig så fortsätt du äta den, struntar jag fullkomligt i så länge den inte hamnar i min mun. Kram!



    Så du menar att tillsatta vitaminer inte är bra?

    Du äter aldrig något som du själv inte lagat från grunden? Ex. pasta??

    Inte heller dricker du mjölk eller äter yoghurt (som också är berikad!) eller använder krossade tomater med tillsatt syra för att de ska hållas?

    Du äter inte heller någonsin sylt eller marmelad, inte heller köper du bröd dom innehåller tillsatser?!

    Du använder förmodligen inte mjöl heller eftersom det också är berikat?

    TRAMS!
  • Singoallaa
    Blind Urmakare skrev 2013-01-14 15:48:37 följande:
    Jag antar att du aldrig handlar saker med tillsatser eller hur?
    blindurmakare.com | Ateist | Humanist | Politisk frilansare

    Vi pratar om pulvermos, att hävda att det är nyttigare och bättre än äkta potatismos är fel, det är det jag motsätter mig! Läs om läs rätt!
  • Singoallaa
    130214 skrev 2013-01-14 16:12:34 följande:
    Så du menar att tillsatta vitaminer inte är bra? Du äter aldrig något som du själv inte lagat från grunden? Ex. pasta?? Inte heller dricker du mjölk eller äter yoghurt (som också är berikad!) eller använder krossade tomater med tillsatt syra för att de ska hållas? Du äter inte heller någonsin sylt eller marmelad, inte heller köper du bröd dom innehåller tillsatser?! Du använder förmodligen inte mjöl heller eftersom det också är berikat? TRAMS!

    Länk till din pulvermos som är bättre än äkta potatismos är det ända jag är intresserad av och inte skitsnack!
  • 130214

    Jag har redan sagt att jag brukar köpa det på Ica, varsågod att gå dit och läs. Har inget hemma just nu och eftersom vi äter det väldigt sällan minns jag inte producent.

    Och länk till nyttighetsrelevansen är redan Livsmedelsverket!! I den jämförelsen står det klart och tydligt att det INTE finns några speciella fördelar med hemgjort mos - om man inte vill ha i sig mer kcal förstås!

    Och vad gäller "tillsatserna" har du inte mycket att komma med om du äter NÅGON av de produkter jag nämnde ovan!

  • Singoallaa
    130214 skrev 2013-01-14 17:09:36 följande:
    Jag har redan sagt att jag brukar köpa det på Ica, varsågod att gå dit och läs. Har inget hemma just nu och eftersom vi äter det väldigt sällan minns jag inte producent. Och länk till nyttighetsrelevansen är redan Livsmedelsverket!! I den jämförelsen står det klart och tydligt att det INTE finns några speciella fördelar med hemgjort mos - om man inte vill ha i sig mer kcal förstås! Och vad gäller "tillsatserna" har du inte mycket att komma med om du äter NÅGON av de produkter jag nämnde ovan!

    Okej.
  • cloudberry79

    Men orka tjafsa om det är nyttigt eller ej. Det är sjukt snabbt och enkelt att fixa om man har riktigt bråttom, på en del låter det ju som att man ger ungarna arsenik om man gör pulvermos och fiskpinnar någon gång...


    (M)amma till V -07 och E -12
  • Grande Rock

    Om TS ber om sätt att piffa till pulvermos, hur kan det komma sig att det är så många som måste spy galla över att TS äter pulvermos ibland? och med stora bokstäver förtydliga att det kommer minsann inte över min tröskel?


     


    är ni bara här för att provocera och hacka på de som inte har samma värderingar som er själva?


    eller är det så att ni så djupt månar om TS hälsa men har svårt att sätta er oro på pränt och därför framstår som förtryckare?


     

  • floppan2008
    Grande Rock skrev 2013-01-14 19:28:30 följande:
    Om TS ber om sätt att piffa till pulvermos, hur kan det komma sig att det är så många som måste spy galla över att TS äter pulvermos ibland? och med stora bokstäver förtydliga att det kommer minsann inte över min tröskel?   är ni bara här för att provocera och hacka på de som inte har samma värderingar som er själva? eller är det så att ni så djupt månar om TS hälsa men har svårt att sätta er oro på pränt och därför framstår som förtryckare?  

    Ja men folk mååååste bara berätta om sina perfekta liv där se står och lagar perfekt mat till sin perfekta familj. Dessa moraltanter är förmodligen missnöjda med sina liv och har komplex. Ser ingen annan anledning till att höja sig själv till skyarna sim en del gör. Sjukt töntigt tycker jag!
Svar på tråden Ditt bästa tips för att piffa till pulvermoset?