• 130214

    Ditt bästa tips för att piffa till pulvermoset?

    Stressiga dagar använder jag faktiskt gärna pulvermos (ve å fasa)

    Smaken blir ju såklart aldrig som hemgjort mos men den går ju alltid att förbättra lite!
    Brukar klicka i lite smör, gör stor skillnad, men någon annan som har ett bra eller bättre tips??


  • Svar på tråden Ditt bästa tips för att piffa till pulvermoset?
  • Nyfiken gul
    bitte67 skrev 2013-01-12 13:59:44 följande:
    Skippa pulvret! Det är otjänligt som människoföda! Vill man göra hemlagat mos snabbt är det bara att skära potatisen i mindre bitar och koka. Oavsett hur stora eller små bitar man skär potatisen i minskar koktiden ordentligt.
    och tiden det tar att skala och tärna potatisen?  

    Att en del använder pulvermos är ju oftast BRIST på tid - inte för att pulvermoset är godare....

     
    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Lian Kesko

    Om jag gör mos brukar jag göra det med vanlig potatis.

    Men det har även hänt att jag gör pulvermos, och då först och främst. Är jag väldigt noga med vad jag köper, felix eller dafgårds gatuköksmos är det som gäller. Inget annat.

    Sen tillsätter jag mycket smör, salt och peppar. Vispar inte med elvisp, och vispar på ett sätt så att det blir luftigt.

    Smakar hur gott som helst, tror t.o.m Kungen hade gillat det och Ingvar Kamprad på sin mosbricka. 

  • Tjolanta

    Mjölk istället för vatten, en buljongtärning och smör Felix mos ska det vara.. I brist på annat!

  • 130214
    Lian Kesko skrev 2013-01-12 18:32:55 följande:
    Om jag gör mos brukar jag göra det med vanlig potatis.

    Men det har även hänt att jag gör pulvermos, och då först och främst. Är jag väldigt noga med vad jag köper, felix eller dafgårds gatuköksmos är det som gäller. Inget annat.

    Sen tillsätter jag mycket smör, salt och peppar. Vispar inte med elvisp, och vispar på ett sätt så att det blir luftigt.

    Smakar hur gott som helst, tror t.o.m Kungen hade gillat det och Ingvar Kamprad på sin mosbricka. 



    Vart köper man gatuköksmos?
  • floppan2008

    Om man tar hälften mjölk och hälften vatten samt en klick smör och lite salt och grillkrydda blir moset ätbart. Jag avskyr pulvermos, lagar det kanske 1 gång om året men då gör jag så

  • Nanime

    Jag brukar ha i smör, kött och grillkrydda samt lite vitlökspulver. Ibland använder jag salladskrydda istället gör grillkryddan. Och så använder jag mjölk istället för vatten, ibland en skvätt grädde till och med :P

  • Lian Kesko
    130214 skrev 2013-01-12 19:15:01 följande:



    Vart köper man gatuköksmos?
    Dafgård har en butik utanför Lidköping.

    Brukar vara öppen på vardagar mellan 14-17

     
Svar på tråden Ditt bästa tips för att piffa till pulvermoset?